Boban Marjanović i Luka Dončić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Legendarni srpski trener nije štedeo američkog kolegu na klupi Dalas Maveriksa.

Vlade Đurović bio je oštar prema Džejsonu Kidu za kog smatra da nije prepoznao kvalitete Bobana Marjanović i obrazložio je kako je faktor sreće pomogao Luki Dončiću i Nikoli Jokiću.

PROČITAJTE JOŠ

„Džejson Kid ne zna ništa o košarci. Ja ne mogu da verujem da on ne ume da iskoristi Boban Marjanovića. On ne ulazi u igru, a kada dobije neke minute, zaigra možda četiri minuta, on napravi šest poena, tri skoka i onda sledeću utakmicu ne uđe. Meni to nije jasno. Zato mu je Dončić mezimac, može i petom da šutne na koš, neće ga izvesti. Sreća u sportu je vrlo bitna. Dončić je naleteo na trenera koji ga obožava i može da igra tako kako igra. Isti slučaj je sa Jokićem u Denveru. Može da radi šta hoće. Najmanju sreću definitivno ima Marjanović. Svi pričaju kako je previše visok, kako ne može da brani pik, pustite me toga. Kako će oni da brane njega dole, recite vi meni to“, rekao je Đurović u podcastu „Jao Mile“.

Nije štedeo ni američke trenere u jednom aspektu.

„Dugo govorim da američki treneri nemaju viziju, hoćete da mi kažete da Dario Šarić može da igra NBA ligu, a Dražen Dalipagić nije mogao, oni ne znaju, nemaju nikakvi viziju. Ne znam ko je od tih trenera napravio neki rezultat u Evropi? Oni misle da mogu da žvaću žvaku i kažu „gud džob“ i da to bude sve. Lako je biti trener kada imaš 18 pomoćnika i 20 skautova. Sve mu je sređeno. Nama ovde dođe igrač i kaže da mu se pokvario bojler i da ima malo dete i da zbog toga ne može na trening da dođe. Napravite rezultat u tim okolnostima. Drugo je u koledž košarci, trener je tamo bog. U NBA ligi je drugačije potpuno, koji trener će da se izdere na Lebrona Džejmsa, pa tamo je trener najmanje plaćen“, jasan je bio Đurović.

BONUS VIDEO Ðurović: Kad igraju Partizan i Zvezda to nije utakmica nego rat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare