Fudbalska utakmica reprezentacija Srbija vs Katar
Fudbalska utakmica reprezentacija Srbija vs Katar Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovi

Fudbaleri Srbije će dobiti nove dresove za Svetsko prvenstvo u Kataru, a javnost se nada da to neće biti oni čije su fotografije prethodnih dana gledali na društvenim mrežama.

Mundijal počinje 18. novembra, a do tada će biti predstavljen novi dres Srbije (ipak pojavila se jedna fotografija koja je izazvala lavinu reakcija).

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije dresa koje su slikane uživo (nije u pitanju virtualno izdanje), a mnogo navijača je nezadovoljno onim što su videli.

Blago je rečeno da su nezadovoljni, pa mnogi pišu da novi dres izgleda kao replika dresa Crne Gore ili Severne Makedonije.

Razlog je što je grb potpuno drugačiji, ali i što na dresu ima žutih detalja na rukavima i odmah ispod brade.

Mnogi su pisali da se nadaju da je u pitanju šala i da dres neće zaista ovako izgledati. Mnogi su istakli da asocira čak i na dres Poljske i da ne predstavlja dres koji su „orlovi“ obično nosili prethodnih godina.

Ranije su iz FSS objasnili da ćemo dobiti novi grb specijalno za Mundijal.

„Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola“, objasnili su tada iz FSS.

Podsetimo, tokom maja se pojavio i jedan grafički prikazan dres kako bi trebalo da izgleda oprema koju će Srbija nositi na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ipak, tada ta verzija nije privukla toliku pažnju kao najnovija fotografija.

BONUS VIDEO Piksi o Joviću i Realu: Ili ću zvati ja Ančelotija, ili on mene

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare