Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Svetislav Pešić je na korak od preuzimanja mesta selektora reprezentacije Srbije koju je predvodio odo poslednje dve zlatne medalje.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov dolazak je potvrdio i Duško Vujošević gostujući na televiziji Nova S.

Proslavljeni trener Vlade Đurović se osvrnuo na povratak legende u srpsku košarku.

„Dolazak Svetislava Pešića na mesto selektora bi bio dobar potez za Srbiju. Ima iskustvo i ima još volje. Već je pravio rezultate sa reprezentacijom ranije“, rekao je Đurović gostujući u emisiji „Među nama“.

Đurović se posebno osvrnuo i na stil vođenja ekipe, nešto što je zamerao Igoru Kokoškovu

„Pešić ima drugačiji stil vođenja od Igora Kokoškova. Ja sam prvi koji je kritikovao demokratiju u našoj reprezentaciji“, rekao je Đurović.

On naglašava da ne dovodi kvalitete dosadašnjeg selektora, već njegovu preteranu smirenost.

„Uopšte nisam sumnjao u kvalitete Kokoškova, ali je Balkan malo drugačiji. On jeste sa Balkana, ali je otišao u Ameriku i promenio se. Našim igračima, ovima koje je on vodio jer su to bili drugopozivci i trećepozivci jer NBA i igrači iz Evrolige nisu mogli da dođu. Ne možeš tu akademski pristup, uđeš u svlačionicu i kažeš igračima moramo mi to mnogo bolje. Mora tu malo da se vikne, da se prevrne onaj sto za masiranje, šutne nešto Ne može to tako da njima neki Švajcarci daju trojke, pogađaju iz svih pozicija a da samo bude mi moramo da pojačamo odbranu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar