Vlade Divac
Foto: Youtube Screenshot FACE HD TV

Vlade Divac, legendarni centar i sportski radnik, otkrio je mnoge zanimljive detalje iz bogate karijere.

Istakao je da više ne igra košarku, ali da se bavi drugim sportovima.

PROČITAJTE JOŠ

„Jednom sam zaigrao košarku kada sam prestao, ali posle ne. Nakon što igraš 30 godina, imaš te reflekse. Mogu da se bavim ostalim sportovima – tenis, trčanje, biciklizam“, rekao je Divac za Face TV.

Prisetio se i kako je stigao u Partizan.

„Za profesionalne klubove sam igrao za ugovore, a ovde (za Partizan, Crvenu zvezdu i reprezentaciju prim. aut) sam igrao iz ljubavi. Imao sam osamnaest godina, zakačio sam onu generaciju gde su bili Dalipagić, Kića, Mirza… Delibašić je dolazio ovde da lobira da igram za Bosnu, a Kari Pešić koji mi je bio trener u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji mi nije dao. Ja sam tad tražio da mi uzme golfa, ali Piroćanac stipsa mi nije dao. Šalim se, naravno“, uz osmeh je rekao Divac.

Objasnio je kako su tekli pregovori sa Partizanom.

„Otac je krenuo sa mnom i sa bratom. Nama nisu bile potrebne pare, već je bio potreban klub da se razvijam, ali da imamo stan. Bio je otac na razgovorima i tražio pet minuta pauze i moj brat mu je rekao ‘Pa tata, onaj radnik u livnici nema stan toliko dugo, a on će sa 18 godina da ga dobije…’, a ovaj mu je odgovorio ‘Hajde ti tata za Prijepolje’.“

Povukao je paralalu između evropske i jugoslovenske košarke.

„Ranije nije bilo dosta poverenja u evropske igrače. Trebalo je mnogo više truda i snage da se dokaže da se košarka igra i van Amerike. Nisam se prepao, uvek sam želeo da napredujem i kada sam proglašen za najboljeg igrača Evrope, prirodno je bilo da idem u NBA. Moja ideja je da odem i najgore što je moglo da bude je da se vratim. Ako čovek ne proba, neće znati je li za to ili nije. Ne treba se plašiti. Poraz jeste deo života. Ako ne umeš da izgubiš, nećeš znati da pobediš.“

Podsetio se i tragično poginulog Kobija Brajanta.

„Imao sam sreće da karijeru završim sa Kobijem. On je bio nešto slično kao Dražen, veliki radnik, pobednik. I ono što ja najviše volim – tražio je to od saigrača, bio je pravi primer rada“, rekao je, između ostalog, legendarni centar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar