Foto: EPA/MARK DADSWELL

NBA je najavila globalnu premijeru kratkog filma „NBA Lane“ u čast slavne istorije Lige pred 75. jubilarnu sezonu, koji će svi moći da gledaju od ponoći 7. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

NBA je najavila globalnu premijeru kratkog filma „NBA Lane“ u čast slavne istorije Lige pred 75. jubilarnu sezonu, koji će se emitovati na svim @NBA društvenim platformama i na NBA.com/75 od četvrtka, 7. oktobra u ponoć kao deo premijum kampanje „NBA 75“.

U filmu glumi Majkl B. Džordan i više od 30 NBA igrača i legendi okupljenih da bi ispričali priču o proteklih 75 godina na komičan i zabavan način. Među legendama se nalazi i Vlade Divac, koji je jedan od retkih igrača van SAD koji su dobili priliku da se pojave na filmu.

Smešten u izmišljenom kvartu u kome žive aktuelne NBA zvezde i legende Lige, „NBA Lane“ vodi navijače na putovanje sa ličnostima – iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – koje su ispisale istoriju igre. U trominutnom filmu, Džordan vozi „Hoop Bus“ po komšiluku – i vodi grupu dece u obilazak NBA kvarta u kome je smešteno 75 godina košarkaške kulture. Dok se autobus kreće ulicama te zajednice, putnici susreću ove raskošne ličnosti u svakodnevnom okruženju.

Bivši rivali Medžik Džonson i Leri Bird su postali prijateljski raspoložene prve komšije, Lebron Džejms vodi računa o svom vrtu, Karim Abdul-Džabar podučava Dirka Novickog veštini njegove „nebeske udice“, Zajon Viliamson razbija tablu koša u uličnom dvorištu… i sve to je još samo jedan običan dan u tom kraju. Tura odaje počast NBA legendama koji su postavile temelje lige i sadašnjim igračima koji oblikuju njenu budućnost.

BONUS VIDEO Vlade Divac i poster Zdravka Čolića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar