Višnja Stefanović
Višnja Stefanović; Foto: Screenshot Instagram zkkartbasket's profile picture zkkartbasket

Srpske košarkašice od dolaska Marine Maljković na mesto selektora iz godine u godinu beleže sjajne rezultate. Prethodna smena generacija se gotovo nije ni osetila, a sada polako dolazi vreme za mlađe snage.

Upravo bi nosilac našeg državnog tima u godinama pred nama trebalo da bude Višnja Stefanović, odnedavno košarkašica Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je za Nova.rs sumirala prethodnu sezonu, govorila o budućnosti, ali i kako je motivišu naše reprezentativke u košarci.

Stefanović igra na pozicijama četiri i pet, ima 186 centimetara i imao samo 21 godinu. Sa Art basketom je imala odličnu sezonu, ali protiv košarkašica Zvezde se prosto nije moglo. Crveno-bele su u finalu slavile sa 3-0 i peti put zaredom su postale prvakinje.

Stefanović ima crtu pravog šampiona jer kritikuje sebe i želi da bude još bolja.

„Individualno sam zadovoljna skoro celom sezonom, mada na kraju nisam baš odigrala na nivou, ali imala sam povredu tetive koju i dalje malo vučem. Sada se oporavljam tako da sam zadovoljno, a ekipno čini mi se da smo mogle bolje. Zvezda je kvalitetnija i iskusnija ekipa, to što igraju duže zajedno je na kraju i presudilo, te smo zbog toga bile druge“, rekla je Stefanović za Nova.rs.

Potpisala je dvogodišnji ugovor sa Budućnosti i tako postala prvo pojačanje još tokom aprila, objašnjava i zbog čega se odlučila da ode u Podgoricu.

„Moji ciljevi su da napredujem sve više, da treniram mnogo. Budućnost je stepenica više, ali nisam htela da idem više od toga jer mislim da ni psihički nisam spremna za tebe. Ovo je korak više, igraću WABA ligu. Istovremeno znam da je ekipa jako mlada i da dobro radi sa igračima, nadam se da ću tamo da napredujem dosta i da se spremim da idem negde ‘preko'“, poručila je srpska košarkšica.

Osvojile su medalje na svim velikim takmičenjima u poslednjim godinama, a sada je vreme da Stefanović uči upravo od najboljih na svetu.

„To mi mnogo znači, te devojke su vrhunske igračice, igraju u najboljim evropskim klubovima i samim tim ti daju motivaciju, ali i vidiš šta znači biti vrhunski sportista. Nažalost, ove sezone nisam otišla sa njima zbog povrede, ali se nadam da ću dogodine igrati.“

Nedavno je uživala na humanitarnom meču „Koš za sreću“ gde je u utakmici sa nekim drugim košarkašima i poznatim ličnostima postigla 53 poena i postala MVP.

„Svidela mi se akcija, znam da se svake godine održava i želela sam da budem deo toga“, završila je Višnja za Nova.rs.

#social-embed_0

BONUS VIDEO Tina Krajišnik u suzama radosnicama posle Srbija – Australija: Sve je kao san i dalje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar