Tristan Vukčević je zablistao pred NBA funkcionerima onako kako se od njega čekalo čitave sezone u Partizanu.

Vukčević je napustio Partizan pred meč sa Studentskim centrom u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige, a čak ni Željko Obradović nije znao gde se nalazi, osim da je „u Americi“.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi košarkaš je odlučio da bude deo treninga uoči drafta kako bi obezbedio sebi mesto na izboru igrača za NBA ligu. Prvi snimak je otkrio da je pogađao trojke bez greške, a sada se pojavio i snimak sa prvog meča. Na tribinama su se našli skauti, a igrači su učestovali u takozvanom „draft combine“ susretu.

Vukčević je za samo 16 minuta ubacio 21 poen. Počeo je meč sa klupe proveo je na terenu najmanje minuta, ali u svom timu bio najefikasniji. Pogodio je tri trojke iz tri pokušaja, te ukupno osam od devet šuteva.

Pogodio je dva slobodna bacanja iz tri pokušaja, te upisao dva skoka, te jednu izgubljenu loptu uz četiri napravljena faula.

Američki novinari su hvalili Vukčevića i došli do zaključka da bi mogao da bude jedno od iznenađenja drafta jer može da šutira iz svih pozicija. U ABA ligi je prosečno postizao 8,1 poen uz 3,2 skoka, dok je u Evroligi na 1,2 poena.

Oduševio je i Andreja Stojakovića, sina legendarnog Predraga koji je igrao za Sakramento Kingse.

„Veoma sam ponosan na mog brata – Tristana Vukčevića“, napisao je mlađi Stojaković.

BONUS VIDEO Luda završnica poluvremena i neverovatan pas Vukčevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare