Mnogo toga nije funkcionisalo u igri Novaka Đokovića u Rimu. Ipak, sve što je bilo loše staje u samo jedno jedino određenje nedovoljni fokus.

Koncentracija je Đokoviću u porazu od Holgera Runea sa 6:2, 4:6, 6:2 bila poljuljana iz nekoliko razloga. Pre svega zbog onog što se dešavalo van terena u smislu problema sa njegovim teniskim centrom, sa emotivnim pražnjenjem do kog je došlo zbog tragedija u poslednje vreme, zbog konstantnog bola koji trpi (verovatno u laktu), a i zbog toga što nije mogao da igra upravo ono što je želeo.

PROČITAJTE JOŠ

To je dovelo da ne bude na svom najvišem nivou, a Rune tu šansu nije propustio, pa je izborio plasman u polufinale Rima.

Novak je na srpskom odlučio da ne govorio o situaciji sa svojim klubom i najavio samo zvanično saopštenje.

„Izaći će uskoro zvanično saopštenje, neću ništa komentarisati do tada. Uskoro ćemo objaviti saopštenje“, poručio je Đoković.

I dok se još uvek ne zna šta će biti sa klubom (da li će biti u potpunosti ugašen ili samo prebačen), mnogi sada brinu i o aktuelnim pitanjima o igri Đokovića. Stiglo je zbog toga veoma konkretno pitanje „Novače, da li si i dalje samopouzdan pred Rolan Garos“ upitao je jedan francuski novinar.

Odgovor je brzo stigao i bio je samo jedna jedina reč.

„Da“, poručio je Đoković. Onda je zaćutao, osmehnuo se i slegnuo ramenima kao da želi da kaže „šta bi još trebalo da vam kažem“.

I zaista Đoković je bio odlično raspoložen uprkos porazu što znači da ima razloga zbog kojih će biti zadovoljan, iako je dobar deo meča proveo i u svađi sa svojim timom.

Ipak, sve ove stvari su uobičajene i sada je potpuni fokus na turnir u Parizu. Rolan Garos počinje 29. maja.

„Spori uslovi, ovo je verovatno najhladniji turnir. Mnogo kiše, bilo je teško poslati loptu iza njega. On je jako talentovan i dinamičan, bio je bolji, predobar za mene danas tokom većeg dela meča. Loše sam počeo treći set, tu se meč prelomio. Sačuvao je nerve i zaslužio da pobedi“, rekao je Novak.

Nije imao savete za Runea, koji jeste mlad, ali ga je već dvaput dobijao na mastersima.

„Pitajte njega za svavete. Dobio me je dvaput. Ja nemam savete za njega“.

Sada slede pripreme za Rolan Garos.

„Treniraću i biću spreman za najvažniji turnir za mene na šljaci. Radujem se da radim na raznim aspektima igre i mog tela i nadam se da ću biti na 100 odsto. Uvek sam voleo svoje šanse na grend slemovima. Videćemo kako će da prođe“.

Da li će ovogodišnji Rolan Garos biti najotvoreniji do sada?

„Zavisi da li će Nadal igrati. Alkaraz, Rune, ti momci su odmah tu u konkureniciji, najveći favoriti za titulu“.

Upitan je i o novoj generaciji i njihovim uspesima.

„Novi igrači su tu, nova generacija. Alkaraz je broj jedan, igra izvanredan tenis, to je dobro za naš sport, da imamo nova lica. Govorimo godinama da moramo da čekamo trenutak kada će biti smena generacija. Pokušavam da se održavam tu, vrlo sam srećam sa karijerom do sada i imam glad da idem napred. Videćemo koliko ću daleko ići“.

O potencijalnom stavljanju krova na terene zbog kiše.

„Uvek je to debata za svaki turnir. Ne znam da li mogu da naprave takvu investiciju, potrebne su dozvole, ne znam kakva je situacija. Sada je konstantno kiša, to je jedna od onih godina koje morate da prihvatiti, tako nije bilo pre“.

Prekid meča ga nije mnogo poremetio.

„Ima tu milion detalja, možda nije momenat da se priča o tome. Da ne ispadne da tražim izgovore. Bolji je igrač bio danas, imao sam fizičkih poteškoća u prvom setu. Uspeo sam nekako da pronađen neki zadovoljavajući nivo igre, publika me digla, uvek je to slučaj u Rimu, hvala im iz srca. Uhvatio sam zalet, kiša je prekinula. Nije to prvi put u životu, nekad odbro utiče, nekad ne. Bolje se snašao i pobedio“.

BONUS VIDEO Rune se pobedom nad Đokovićem plasirao u polufinale Rima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare