Foto: tanjug/AP Photo/Jon Super)

Fudbaleri Mančester sitija demolirali su Real Madrid sa 4:0 u drugom meču polufinala Lige šampiona, a takav rezultat je bio sve, samo ne slučajan.

Pep Gvardiola, koji je u karijeri do sada osvojio samo jednu Ligu šampiona i jednom igrao finale 2021. godine, osetio je da je došao trenutak kada će Mančester siti zablistati.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je toliko samopouzdan da je bio siguran da će demolirati Real, što se i desilo. To je otkrio i Rio Ferdinand i uzgred pročitao i poruku koja mu je stigla pre meča u Engleskoj.

„Pep mi je napisao poruku: ‘Veruj mi, pobedili smo ih pre dve godine, pobedićemo ih opet’. To mi je poslao dva-tri sada pre utakmice. To je čisto samopouzdanje. Izgledalo je kao da su ih nagazili na grlo i da su ih postavili tamo gde žele, a onda bum – gol. Taj čovek je potpuni genije. Uništili su, prebili, razbili giganta evropskog fudbala i uradili su galopirajući, lako, sačuvavši uz to benzin. Nisu ni oznojili!“, poručio je Ferdinand.

Koliko je Siti dobar ove sezone svedoči i što su gotovo već obezbedili titulu i u Premijer ligi, samo im je jedna pobeda dovoljna da je osiguraju.

San o tripleti i dalje živi jer Siti 3. juna očekuje i finale FA Kupa protiv Mančester junajteda. Ne bi trebalo ni pominjati da bi osvajanje sva tri trofeja, poslednji 10. juna na stadionu „Ataturk“ učinio ovu sezonu najboljom u istoriji kluba.

BONUS VIDEO Kad postignete golčinu sa pola terena 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar