Foto: AP Photo/David Zalubowsk

Jokić igra košarku sa druge planete.

Nikola Jokić je nastavio da pomera granice košarkake igre i još jednom je uspeo da demonstrira svoju magiju na terenu.

Ekipa Denvera je posle pravog trilera došla do pobede protiv Orlanda rezultatom 119:116, a Jokić je postigao odlučujuu trojku na 0.2 sekunde do kraja.

PROČITAJTE JOŠ

Dobio je loptu u poslednjem napadu pri nerešenemo rezultatu i uspeo da sa centralne pozicije pogodi trojku preko ruke nakon što je uspeo da sebi napravi malo prostora.

Denver je zamalo ispustio veliku prednost i doživeo šokantan poraz.

Poveli su gosti prvo sa četiri poena prednosti na nešto više od dva minuta do kraja, a onda i sa tri poena na ulasku u poslednji minut.

Jokić je tada izvadio magiju iz džepa i prvo je sjajno pronašao asistencijom Erona Gordona za zakucavanje, a onda i rešio meč. Prvo je Gordon iskoristio grešku protivnika i na isteku napada je iznudio dva bacanja na 17 sekundi do kraja.

Uspeo je da pogodi oba i donese prednost svom timu od jednog poena, a Denver je odmah odlučio da napravi faul nad Markelom Fulcom koji je loš izvođač slobodnih bacanja.

Ta taktika se isplatila jer je Fulc pogodio samo jedno bacanje, pa je Denver imao napad za pobedu koji je maestralni Jokić pretvorio u veliki trijumf.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare