Foto: AP Photo/Richard W. Rodriguez

Dončić ponovo oduševio potezima.

Košarkaši Dalas Maveriksa došli su do nove pobede u NBA ligi, a videli smo i maestralnu partiju Luke Dončića. Oni su u derbiju Zapada savladali Nju Orelans sa 127:117, a Slovenac je ponovo oduševljavao svojim potezima na terenu i meč je završio sa 34 poena i po 10 skokova i asistencija, a jednim dodavanjem je posebno oduševio sve.

On je nakon prodora iz skoka i bez gledanja sa vrha kapice pronašao saigrača za atraktivno zakucavanje i bacio publiku i komentatore u potpuni trans. To mu je bio deveti tripl-dabl u sezoni, a sjajan je bio i Kristijan Vud sa 28 poena, Tim Hardavej mlađi dodao je 18 poena za Dalas, Džejden Hardi 15, a Spenser Dinvidi 12. Maveriksi su pobedili u osam od devet poslednjih utakmica i idealno su otvorili kalendarsku godinu.

Nju Orleans je igrao bez svoja tri vodeća strelca – Vilijamsona, Brendona Ingrama i Si Džej Mekoluma. Jonas Valančunas je za Pelikanse postigao 25 poena i imao je 10 skokova. Nadži je postigao 24, a Herbert Džons 16.

U drugim mečevima, Boston je nadigrao Sparse uz 34 poena Tejtuma i 29 Brauna, dok je Brogdon imao 23 poena. Kolins, Džons i Ričardson su u Sparsima imali po 18 poena.

Lejkersi su pregrmeli Kingse uz 37 poena, osam skokova i sedam asistencija Lebrona Džejmsa. Parirao mu je Foks sa 34 poena, bilo je drame i neizvesne završnice, ali su Lejkersi potvrdili da se dižu iz ponora. Vezali su petu uzastopnu pobedu, imaju šest pobeda u poslednjih sedam mečeva.


NBA, rezultati

San Antonio – Boston 116:121

Čikago – Juta 126:118

Dalas – Pelikans 127:117

Golden Stejt – Orlando 101:115

Kings – Lejkers 134:136

Standings provided by Sofascore


BONUS VIDEO  Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar