Košarkaši Partizana završili su učešće u Evroligi pobedom nad Valensijom u meču koji nije imao rezultatski značaj, jer je nakon debakla Zvezde u Istanbulu od Efesa rezultatom 100:55 bilo jasno da su crno-beli ostali bez šansi za plasman u doigravanje.

Pobeda nad Valensijom od 79:66 tako je ostala u drugom planu, ali je publika za kraj evropske sezone dobila priliku da gleda crno-bele legende jer je odigrana utakmica veterana Partizana i Valensije koja je imala i emotivnu crtu jer je igrana u čast Dejana Milojevića.

Jedan od aktera bio je i bivši centar Partizana Kosta Perović koji je tokom karijere sa uspehom nosio dres oba kluba, pa je odigrao po jedno poluvreme i za Partizan i za Valensiju.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za naš list, Kosta Perović se osvrnuo na drugu igračku karijeru, samo sada u veteranskim vodama jer je nakon što se povukao iz košarke 2015. godine po prvi put uzeo loptu u ruke ove sezone.

„Pre svega, velika je čast i zadovoljstvo igrati ovde u Beogradu i mnogo mi znači jer evocira neke lepe uspomene iz perioda kada sam igrao u Partizanu. Drago mi je da su se ovde okupili veterani Valensije i Partizana da se malo družimo i da ispričamo neke priče iz starih dana i uvek je lepo kad se sastanemo. Kad sam završio karijeru, nisam se puno bavio košarkom, skoro uopšte. Radio sam teretanu čisto radi održavanje neke kondicije i zdravlja, ali sam na nagovor ljudi iz Valensije krenuo sa veteranima da se okupljamo jednom nedeljno i stvarno mi prija. Nekako organizam i um naviknu na takmičenje, a takmičenje mi je nedostajalo svih ovih godina od kako sam prestao da igram i onda sam shvatio koliko je to lepo i koliko zapravo volim košarku“.

Perović je u prvom poluvremenu igrao za Partizan, da bi u drugom delu obukao dres Valensije, ali sa mnogo manje uspeha što je bio i plod taktike trenera veterana crno-belih Miška Marića. Ipak, za bivšeg asa crno-belih ne postoje dileme na koju stranu idu emocije između dve ekipe u kojima je igrao najbolju košarku.

„Vidi, malo je čudno, kada igraš za jedne, pa promeniš ekipu na poluvremenu, pa uđeš unutra pa ne znam na koji koš napadam, koga treba da branim, da li sam sa ovima ili onima i potrebno je malo više koncentracije. Miško Marić me je prevario skroz. Pustio me je od petog minuta do kraja poluvremena da igram i tu sam ostao skroz bez snage i bez ičega za nastavak. Ali, ja jesam tamo proveo dve godine i igrao uspešnu košarku u Valensiji, ali Partizan je uvek Partizan“.

Foto: KK Partizan

Iako je uživao u spektaklu u „Beogradskoj areni“ zbog jedne stvari ipak žali.

„Žao mi je što ova utakmica zapravo ništa nije odlučivala, što su raspored i porazi doveli do toga da ova utakmica ništa ne znači. Verujem da bi bilo i punije i bučnije i atmosfera mnogo bolja, ali ja očekujem Partizan i narednih sezona u Evroligi i radujem se da je tamo, jer tamo mu je i mesto“.

Kada je Partizan ove sezone u pitanju, Perović jednu stvar vidi kao možda i glavni razlog neuspeha.

„Pratio sam dosta ovu sezonu i dosta se promenilo u ja kako vidim stvari, trenutni centri nisu uspeli da zamene Lesora jer on je bio toliko dominantan i pravio je prevagu i davao je energiju ekipi. Mislim da im on najviše fali u ovom sastavu. Nadam se da će napraviti bolju ekipu za narednu sezonu jer nije lako igrati u Partizanu. Veliki je pritisak i velika su očekivanja. Možda se ovi momci nisu snašli i svima njima je to nešto novo. Treba naći pravog igrača koji će sve ovo da podnese i koji će to moći da iznese i koji zna gde je došao i za koji klub igra“.

Pitali smo ga i u šali da li sebe vidi kao rešenje za sledeću sezonu.

Foto: Starsport

„Definitivno nisam rešenje za sledeću sezonu (smeh), ja sam svoje odradio u svet je na mlađima“.

Za kraj ističe i da bi ponovo voleo da zaigra pred navijačima Partizana.

„Prija mi za vrsta rekreacije, ta amaterska košarka što se skupljamo jednom nedeljno. Sad kakva je situacija, da li će Valensija završiti u Evrokupu naredne godine ili ne, ja ću nastaviti svoje pa kad se vrate u Evroligu, eto nas opet“.

BONUS VIDEO Finiš utakmice Real – Huventud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar