Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa ABA lige ekipu Studentskog centra rezultatom 83:81 posle drame i velikog preokreta i poveli sa 1:0 u seriji.

Gosti su vodili do dva minuta pre kraja, a u jednom trenutku su imali i 19 poena prednosti, da bi uz zvuk sirene promašili šut za izjednačenje i produžetak.

Ne računajući prvo vođstvo na utakmici od 1:0, Zvezda je ponovo povela tek na 1.28 do kraja meča kada je trojku pogodio Adam Hanga i na kraju su uz mnogo sreće došli do pobede na startu plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Miloš Teodosić sa 17 poena i osam asistencija, Luka Mitrović je uz 14 poena imao i šest skokova, dok su dvocifreni bili i Nemanja Nedović, odnosno Dejan Davidovac sa po 13 poena.

Kod Studentskog centra prednjačio je Tomislav Ivišić sa 14 poena, Luka Bogavac i Nikola Pavlićević su dodali po 11 poena, a Igor Drobnjak deset poena.

Već u prvih nekoliko minuta se videlo da Zvezdu očekuje težak posao jer su gosti poveli sa 8:1 i prednost of 6,7 poena držali do kraja prve čettvrtine. Odličan je u tim trenucima bio Ivišić koji je uz pratnju Doukinsa pravio velike probleme domaćoj ekipi koja je u tom periodu čak šest puta izgubila loptu.

Kada god je delovalo da je Zvezda uhvatila ritam i krenula po preokret, Studentski centar je imao spreman odgovor.

Zvezda je loše šutirala za tri, nije uspevala da nađe put do koša sjajne odbrane gostiju, pa je u jednom trenutku prednost išla i do plus 11.

Foto: Starsport

Ipak, u završnici prvog poluvremena je delovalo da će Zvezda sa pristojnim zaostatakom na odmor, ali je u desetak sekundi dozvolila gostima da se odlepe i odu na deset poena viška.

To kao da im je ulilo veliku dozu samopouzdanja, pa su silovito krenuli u nastavku. Na trojke Zvezde, su odgovarale još boljim šutem za tri poena pa su za čas došli do neverovatnih 19 poena prednosti.

Nije imala Zvezda rešenja u tom trenutku i na kraju treće četvrtine je imala 15 poena zaostatka koji su mogli da budu i veći da jedan od heroja preokreta Nedović nije ukrao loptu i pogodio jedno bacanje.

Međutim, na početku poslednje deonice Zvezda je krenula u preokret. Posle tri minuta je uspela da se posle dugo vremena spusti na jednocifren zaostatak koji je iznosio minus devet, a posle odgovora gostiju da do sredine poslednje deonice priđe i na minus šest.

Zaigrala je Zvezda mnogo bolje u odbrani, a iako u napadu nije sve bilo idealno, uspevala je da malo po malo preko Nedovića na prvom mestu smanjuje prednost rivala i da izjednači na 2.05 do kraja.

Foto: Starsport

Nakon nove dobre odbrane i trojke Hange, uspela je da po prvi put povede. Kada je Davidovac doneo četiri poena prednosti na 18 sekundi pre kraja, sve je delovalo rešeno, ali je usledila drama.

Drobnjak je pogodio neverovatnu trojku za minus jedan, a Davidovac zatim pogodio samo jedno bacanje. Imali su gosti poslednji napad na nešto više od tri sekunde i priliku da pogotkom za dva dođu do produžetaka, ali nisu uspeli i Zvezda je uspela da preživi dramu i dođe do pobede.

Drugi meč će se igrati u Podgorici za sedam dana.

 Crvena zvezda – Studentski centar 83:81(15:21, 15:19, 19:24, 34:17)

Dvorana: Beogradska arena, Sudije: Milan Nedović, Luka Kardum, Marko Mustapić, Gledalaca: 3324

Crvena zvezda: Teodosić 17, Hanga 7, Tomkins 2, Davidovac 13, Mitrović 14, Lazić 6, Bolomboj 6, Ilić, Nedović 13, Giedraitis, Gilespi, Dos Santos 5.

Studentski centar:  Bogavac 11, Pavlićević 11, Vučeljić, Hadžibegović 7, Baćović 6, Ivišić 14, Doukins 8, Drobnjak 10, Drežnjak 3, Kapusta 7, Mirković 4

Crvena zvezda - Studentski centar 83:81

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare