Foto: AP Photo/Matt York

Ludnica u najavi.

Košarkaši Bruklina su uspeli da se oporave posle šokantnog poraza u prvom meču i da se revanširaju Los Anđeles Klipersima koji su do same završnice bili u igri da naprave brejk. Na kraju nisi imali dovoljno goriva pa su poraženi rezultatom 123:109 koji deluje ubedljivije nego što je bio odnos snaga na terenu.

Devin Buker je bio najefikasniji igrač utakmcie sa 38 poena, a nedostajala mu je samo jedna asistencija za dabl-dabl učinak. Kevina Durenta nije služio šut za tri poena (0/4), ali je i pored toga ubacio25 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Kris Pol je postigao 16 poena, ali je njegova serija u finišu meča, uz nekoliko odličnih poteza u defanzivi, bila ključna kada je u pitanju odluka o pobedniku ovog okršaja.

Kavaj Lenard je još jednom bio navisini zadatka i ubacio 31 poen uz 9 skokov kao i Rasel Vestbruk koji je imai 28 poena.

Meč je prelomljen upravo u završnici, iako je Finiks čitavo drugo poluvreme bio u prednosti. Često i dvocifenoj, mada su gosti u nekoliko navrata uspevali da se vrate, između ostalog i neposredno pre serije Krisa Pola, kada su bili na samo minus šest (109:115). Ipak, legendarni plejmejker je uzeo stvari u svoje ruke i rešio piutanje pobednika.

Serija se seli u Los Anđeles, a naredni meč se igra u noći između četvrtka i petka (04.30) po ovdašnjem vremenu.

Igrači Klivlenda bili su mnogo motivisaniji u drugom meču plej-of serije protiv Njujorka, pa su prilično sigurnom igrom stigli do izjenačenja u seriji rezultatom 107:90.

Njih je predvodio dvojac Darijus Garlend i Karijus Levert, koji je postigao više od polovinu poena svoje ekipe.

Garlend je postigao 32 poena uz sedam asistencija, a Levert 24 poena. Sa druge strane Džulijus Rendl je ubacio 22 poena, dok je Džejlen Branson ubacio dva manje.

Domaćin je dominaciju na parketu uspostavio već tokom druge četvrtine, kada je otišao i na +20 (59:39) i priličpno ubedljivo vođstvo držao sve do kraja utakmice. Nikse kao da je zadovoljio brejk iz prvog meča, pa nisu previše ni zapinjali u ovom drugom, pogotovo ne onda kada je bilo izvesno da teško mogu da se vrate u život.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar