Foto: TAnjug/AP Photo/Chris Szagola)

Ušlo se u poslednje dane pre zatvaranja glasanja za najboljeg i najkorisnijeg igrača u NBA ligi.

Ipak, čini se da je u večeri za nama Džoel Embid napravio veliki korak i tako zadao udarac Nikoli Jokiću, srpskom reprezentativcu, koji se nada trećoj MVP nagradi zaredom.

#related-news_0

Dok je Jokić izgubio od najgore ekipe u Zapadnoj konferenciji sa 123:103, Embid je bio najzaslužniji za demoliranje Boston Seltiksa sa 103:101 što je i navelo mnoge navijače da komentarišu da je budući reprezentativac Francuske tako već zaslužio MVP nagradu.

Embid je postigao 52 poena uz 13 skokova i šest asistencija i bio je ubedljivo najbolji tim protiv Seltiksa. Bila je ovo njegova treća partija sa 50+ poena ove sezone (prodružio se Karim Abdul-Džabaru i Viltu Čemberlejnu, jedinim centrima koji su to uradili pre njega), pa je Dok Rivers, njegov trener, samo kratko poručio.

„MVP trka je gotova“, rekao je Rivers, a poznato je koliko se ceni njegova reč u NBA ligi.

Embid se neće buniti ako uz njega stanu saigrači, ali…

„Verovatno su u pravu, ali mi imamo veće planove u glavama“, rekao je Embid.

Pogodio je 20 od 25 šuteva iz igre, te 12 od 13 slobodnih bacanja. Deveti put je ove sezone imao najmanje 40 poena i 10 skokova.

Embid je Juti ubacio 59 poena, dok je Šarlotu dao 53 decembra. Embid je stigao do 2.134 poena što je najviše što je jedan centar postigao još od Šekila O’Nila koji je u sezoni 1999/2000 postigao 2.3444. Samo je Čemberlejn imao u jednoj sezoni više 50+ poena utakmica (imao je njih pet u sezoni 1965/1966).

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare