EPA-EFE/JASON SZENES

Au, šta radi ovaj momak...

Slovenački košarkaš Luka Dončić po ko zna koji put bio je zvezda večeri u NBA ligi, a Dalas Maverikse je predvodio do pobede nad Bruklin Netsima (129:125) sa 41 poenom, 11 skokova i 14 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Dončić, inače jedan od prvih favorita za MVP nagradu ove godine, izvodi iz utakmice u utakmicu poteze za TV špice, ali ovoga puta je „prevazišao sebe“.

Pri rezultatu 80:80 krenuo je u prodor kroz sredinu, ali ga je strana pomoći zaustavila. Dončić je krajičkom oka ugledao Maksija Klebera pod košem, a onda se okrenuo i iza leđa preko glave ga proigrao. Rečima je reško opisati kako je to uspeo, stoga je najbolje da pogledate video.

Pored toga, Dončić je tripl-dablom ispisao istoriju NBA lige. Slovenac je postao tek deseti igrač u istoriji koji je imao najmanje tri tripl-dabla sa 40 ili više poena.

Apsolutni rekorder po tom parametru je trenutno Oskar Robertson sa 22 takva učinka, dok je drugi Džejms Harden sa 15. Pit Maravič, Majkl Džordan, Leri Bird i Dončić imaju po tri takva učinka, s tim da Slovenac sigurno može da pomeri svoju granicu.

Dončić je trenutno treći u NBA po proseku poena (34,7), a ima i devet skokova i 7,7 asistencija po meču.

BONUS VIDEO Luka Dončić i prvo finale Zapada u karijeri

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar