Pavlović (na kraju desno) nakon drafta 2003, Foto: EPA/GEORGE FREY

Verovao je da će mu u Americi biti kao u Evropi i da se lako daju koševi. Prevario se.

Proslavljeni košarkaš Saša Pavlović opisao je na šaljiv način kako je izgledalo prvih nekoliko utakmica u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Pavlović je gostovao u podkastu „Jao Mile“, kod nekadašnjeg kolege Mileta Ilića, sa kojim se umalo našao u ekipi Hemofarma.

„Bio sam prvo na probi u Hemofarmu, tad je trener bio Pera Rodić i on je procenio da ima nekoliko talentovanijih igrača od mene na mojoj poziciji. Vrlo lako sam posle tog njegovog zaključka odlučio da neću biti. Ja sam malo sa fizikalijama napredovao kasnije i doživeo eksploziju“, ispričao je Pavlović.

Umesto Vršca, našao se u Podgorici i išao je preko Budućnosti do NBA lige. Biran je kao 19. pik od strane Jute Džez.

„U prvoj rundi smo bili Žarko Čabarkapa i ja, a u drugoj rundi Slavko Vraneš. Sva trojica smo draftovani iz istog kluba te godine, što je jako veliki uspeh“, kaže Pavlović.

Kao trenera je cenio Džerija Slouna, koji ga je rano „bacio u vatru“ i dao mu šansu bez mnogo oklevanja.

„Prva utakmica, protiv Portland Trejlblejzersa. To su bili oni ‘loši momci’ Portland, Rašid Valas, Bonzi Vels. Bili su dobra ekipa. Počeo sam sa klupe i Džeri Sloun me je uveo u prvoj četvrtini pred kraj i rekao ‘šutni svaku kad si sam’. I ja reko’ super, i to se oslobodim. Jako iskusan trener. Dam, mislim 14 ili 16 poena na debiju, sa jednim promašajem. Iz istrčavanja sve šuteve pogodio! Zovem kući, kažem ‘biće ovde sve laganica, koševi se daju lako isto kao u Evropi’. Druga utakmica deset poena, treća mislim četiri jedva, nisam mogao loptu da primim! Verovatno skauting urađen na te neke poene koje sam davao i nisam mogao da primim loptu. Onda sam morao kao i svi tamo da se prilagođavam. Moraš uvek da radiš na sebi da bi opstao tamo“, objasnio je Pavlović.

BONUS VIDEO: Luda trojka Ognjena Dobrića na meču Barselona – Zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar