Bogdan Bogdanović blistao je u porazu Sakramenta od Bruklina
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Proslavljeni košarkaš Aleksandar Pavlović opisao je anegdotu i prvo iskustvo Bogdana Bogdanovića u NBA ligi.

Bogdanović je danas jedan od pouzdanih šutera Atlante Hoks, ali je pre pet godina u Sakramento Kingse stigao „preko bare“ kao već prekaljeni šampion Evrope sa Fenerbahčeom.

PROČITAJTE JOŠ:

Upoređujući kvalitet i brzinu evropske košarke u odnosu na američku, Pavlović kaže da se Bogdanović već na prvom treningu susreo sa realnošću i problemom.

„Svake godine NBA uvodi neka nova pravila gde dosta štiti napad i onda ti daje mogućnost da si bolji u napadu jer odbranu limitira faulovima. I onda samim tim napreduje košarka. Evo sećam se na primer Bogdanove prve sezone kad je otišao. Bogdan, koji je bio najbolji igrač Evrope u tom trenutku, osvojili su Evroligu, uzeo titulu i kaže: ‘Brate, nisam uspeo da šutnem na treningu. Znači, kako primim loptu, ako ne pogledam istog sekunda ka košu, tu mi je igrač, ne mogu da mrdnem’. Rekao sam mu – to ti je to, ako imaš bukvalno stotinku vremena, moraš da se dižeš na šut“, ispričao je Pavlović u podkastu „Jao Mile“.

Bek Atlante je u Kingsima bio sporiji od onoga što je već tada uveliko bila norma za NBA ligu. Srećom, uspeo je da se prilagodi.

„Bogdan je veliki radnik i mnogo veruje u sebe, pa se prilagodio vrlo brzo. Ali hoću da ti kažem kako je šokantno kad ti dolaziš s nekog visokog nivoa košarke, Bogdan sa još većeg nego ja tada. Mislio je da je dovoljno brzo ono što je radio u Evropi, pa nije mogao da pogleda na koš na treningu. Ima dosta razlike i uglavnom je to brzina i njihov talenat u odnosu na nas“, objasnio je Pavlović.

BONUS VIDEO: Intervju Bogdana Bogdanovića za Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar