Lebron Džejms
Lebron Džejms; Foto: Tanjug/P Photo/John Locher)

Ako je suditi po prvim mečevima čeka nas fantastična NBA sezona.

Sa najviše nestrpljenja se čekao debi Lebrona Džejmsa u predsezoni pre svega jer je počeo upravo svoju 20. NBA sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je na parketu proveo samo 17 minuta, ali je postigao 23 poena u sjajan procenat šuta iz igre (72,7 odsto), pogodio je osam od 11 šuteva. Uz to je dodao i četiri asistencije, te tri skoka čisto da pokaže svima da je ovo i dalje njegovo igralište.

Zanimljivo da je Lebron nakon meča dosta pažnje posvetio Viktoru Vembanjami, francuskog košarkašu koji nastupa za Asvel, a koji bi trebalo da bude jedan od najboljih igrača svoje generacije.

Postao je profesionalac sa 15 godina, a očekuje se da sledeće godine izađe na NBA draft (čak se već sada pominje da bi klubovi mogli da „tankuju“ da dobiju što bolju poziciju na draftu i pokupe ovog igrača). Visok je čak 220 centimetara, ali je izuzetno pokretan, ima više nego solidan šut i očekuje se da bude zvezda NBA lige tokom sledećih godina.

„U poslednjih par godina svi vide jednoroge (košarkaši izraz za unikatne igrače prim. aut.) svuda, ali je on je više vanzemaljac. Niko nije video nekog toliko visokog kao on, ali istovremeno da je tako graciozan na terenu. On je sigurno talenat jedne generacije i nadam se da će ostati zdrav to je najbitnije. Smeškao se mnogo kada je igrao, on je igrač za velike stvari“, rekao je Džejms.

Finiks je slavio Los Anđeles Lejkersa posle produžetka sa 119:115, a najbolji u redovima Finiksa bio je Devin Buker. Ubacio je 22 poena (šut iz igre tek 7/20) uz tri skoka i jednu asistenciju, što govori da je i dalje daleko od prave forme iako jeste stigao do 20+ poena.

Još jedan igrač je u tome uspeo kod Sansa, a u pitanju je Lendri Šamet (21 poen, dve asistencije i dva skoka).

Najveće iznenađenje letnjeg prelaznog roka bio je trejd Klivlend Kavalirsa i Jute Džez u kom je Donovan Mičel završio u Ohaju.

„Spajdermen“ je debitovao za novi klub u poraz od Filadelfije (113:112), ali je upisao 16 poena (6/9 iz igre) uz pet asistencija. Samo je posle susreta istakao da će mu biti potrebno vreme da se navikne na novi dres.

„Sto posto da je čudno nositi drugi dres. Nisam imao osećaj da je realno, i dalje nisam svestan“, poručio je Mičel.

U protivničkom timu je najbolji bio Tajriz Maksi sa 21 poenom za 15 minuta.


NBA predsezona, 6. oktobar

Šarlot – Indijana 97:122

Filadelfija – Klivlend 113:112

Boston – Toronto 119:125 pp

Oklahoma – Dalas 96:98

LA Lejkers – Finiks 115:119

Atlanta – Milvoki 18.00

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar