Foto: Djordje Kostic / Starasport

Utakmica Evrolige između Crvene zvezde i Asvela, zakazana za četvrtak u Francuskoj bi trebalo da bude odigrana prema ranije utvrđenom planu.

Bar za sada.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je rečeno za Nova.rs, Evroliga bi u utorak trebalo da održi sastanak u vezi sa daljim koracima, a sve u vezi sa velikim brojem slučajeva zaraze koronavirusom među igračima i osobljem ekipa koje učestvuju u takmičenju.

Asvel se ranije oglasio saopštenjem u kom je navedeno da ima ukupno devetoricu košarkaša koji mogu da se stave na raspolaganje treneru, odnosno da samo oni nemaju virus.

Francuski klub je izrazio nameru da kompletan sastav i stručni štab prebaci u karantin, ali je rečeno da je za to neophodna konsultacija sa Evroligom.

Tema sastanka Evrolige, najpre, je utakmica između Asvela i Panatinaikosa u Francuskoj.

Ona je zakazana za utorak i trebalo bi da se održi prema unapred pripremljenom planu.

To je moguće zato što Asvel ima, ponovićemo, devetoricu zdravih košarkaša, što se uklapa u pravilnik Evrolige po kom tim može da nastupi ukoliko ima osmoricu raspoloživih igrača.

Ipak, poslednje informacije glase da u francuskom timu ima još igrača koji imaju blage simptome.

Tokom dana bi konačno trebalo da bude jasno šta će se dešavati, u već haotičnoj Evroligi.

Zbog ponovnog širenja zaraze i sve češćih pozitivnih rezultata u evroligaškim klubovima, nije nemoguće da Evroliga promeni svoj pravilnik i odloži mečeve.

U još većem problemu od ASVEL-a je Zenit iz Sankt Peterburga, čiji mečevi „duplog kola“ protiv Baskonije i Valensije su već „na čekanju“ zbog koronavirusa.

Zenit nije u poziciji da na teren izvede potrebnih osam igrača, pa se pored odlaganja i poraza službenim rezultatom pominje i mogućnost da im EL dopusti da za te dve utakmice registruju do sada neprijavljene članove juniorskog tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare