Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Luka Dončić je, nakon direktora, ostao i bez prvog trenera, pošto je Rik Karlajl doneo odluku da se povuče sa klupe Dalas Maveriksa.

Karlajl je u Maverikse došao u maju 2008. godine, tri godine kasnije je ekipu za koju su tada igrali Predrag Stojaković i Dirk Novicki sa klupe vodio do šampionske titule, a spada među najzaslužnije za razvoj Luke Dončića u jednog od najboljih igrača NBA šampionata.

PROČITAJTE JOŠ...

Ujedno, jedan je od tek 14 nekadašnjih igrača koji su osvajali titulu i tokom igračke, i tokom trenerske karijere, pošto je 1986. godine bio član Boston Seltiksa u njihovoj šampionskoj sezoni.

Za 13 sezona u Dalasu zabeležio je skor od 555 pobeda i 478 poraza, čime je postao trener sa najviše trijumfa u istoriji Mavsa.

„Rik me je danas obavestio da napušta mesto glavnog renera. Pored toga što je bio fantastičan trener, Rik je ujedno i veliki prijatelj i čovek od poverenja. Pomogao nam je da u naš grad dođe O’Brajanov trofej, i te uspomene ćemo zauvek pamtiti. Hvala Riku na svemu što je dao našem timu i našem gradu“, rekao je vlasnik tima Mark Kjuban.

Ujedno, Karlajl je 15. na večnoj listi NBA trenera sa najviše pobeda. Pre Dalasa, radio je u Detroitu i Indijani.

Još uvek nije poznato ko će ga zameniti, a u poslednjoj sezoni je sa Dalasom je na 72 meča zabeležio 42 pobede uz 30 poraza, ali su sezonu okončali u prvoj rundi plej-ofa, pošto su Los Anđeles Klipersi bili bolji sa 4-3 u seriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar