Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa na svom terenu rezultatom 69:75 posle drame u okviru 3. kola Evrolige.

Litvanski velikan u srpsku prestonicu stigao je sa učinkom od dve pobede, obe ostvarene na neugodnim gostovanjima protiv Olimpijakosa i Himkija, a u Beogradu produžili su sjajnu seriju s početka sezone.

Sa druge strane, crveno-beli su posle dva kola imali polovičan učinak. Utisak posle poraza od Fenerbahčea (77:63) izabranici Saše Obradovića popravili su na svom terenu protiv Baskonije (90:73).

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni rivali od 2015. godine izlazili su na megdan osam puta, a pet duela pripalo je litvanskom klubu.

Ipak, u prethodnih šest susreta učinak je polovičan – 3:3. Prethodne sezone oba tima slavila su na gostujućem terenu. U istom ritmu nastavili su i ove takmičarske godine, a Zvezda je ceh platila očajno odigranoj poslednjoj četvrtini.

Samo devet poena crveno-belih u odlučujućem periodu, od toga je punih šest minuta bila bez koša pri rezultatu 62:69. Kao da se Žalgiris nudio u tim trenucima, ali puleni Saše Obradovića nisu uspeli da iskoriste prazan hod u igri litvanskog velikana.

Srpski evroligaš odlično je ušao u meč (9:2), ali se najveći deo utakmice igralo koš za koš. Ekipe su se smenjivale u vođstvu bez dvocifrene razlike.

Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj pravio je mnogo problema domaćinu u drugoj četvrtini, ali je u trećoj Zvezda znala da odgovori. Odličnom odbranom uspela je da potvrdi osam vezanih poena Davidovca za preokret (44:42), da bi napadački veoma loš početak odlučujućeg kvartala došao na naplatu.

Žalgiris je serijom 7-2 odmakao na 62:69 i ispostavilo se stekao kapitalnu prednost. Zvezda je pomenutih šest minuta bila bez koša, odnosno na samo dva poena za osam minuta, pa je rival iz Kaunasa slavio u hali „Aleksandar Nikolić“.

Meč Crvene zvezde i Žalgirisa mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Crvena zvezda – Žalgiris 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“. Bez gledalaca. Sudije: Panter, Kortes, Hontas.

Crvena zvezda: Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 11, Lazić 2, Rit 2, Radanov, Dobrić 3, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 2, Simanić, Kuzmić 8.

Žalgiris: Vokap, Lekavičijus 16, Hejs 8, Jankunas 4, Lukosiunas, Milaknis, Geben 5, Rubit 8, Jokubatis 9, Vasturija 5, Grigonis 8, Lovernj 12.

KRAJ! Zvezda poražena od Žalgirisa u „Pioniru“

Odlična odbrana Zvezde, ali promašuje Hol sa poludistance pred poslednji minut. Usledili su promašaji i Voldena, te Kuzmića uz ofanzivni skok, pa je Žalgiris slavio u Beogradu.

38′ Konačno – Lojd

Na nešto više od dva i po minuta do kraja prekinuo je Lojd mučenje Zvezde, da bi Volden uhvatio promašenu trojku gostiju za slobodna bacanja. Pogodio je jedno od dva, potom je „dvojku“ ubacio Hol za 67:69.

37′ Samo dva poena Zvezde!

Ne može ovako niko da se dobije… Zvezda je na dva poena za sedam minuta poslednje četvrtine, ona dva Lojdova sa penala, a ni Žalgiris nije blistao, jer je bio na onih 7 poena iz uvodna tri minuta.

36′ Greške na obe strane

Promašuju trojke i Lojd i Davidovac, pa ostaje 62:69 na tačno četiri minuta do kraja.

Foto: Starsport

33′ Serija Žalgirisa 7-2

Tri vezana promašaja Zvezde… Najpre Hola, pa Simonovića, pa opet Hola. Usledila je serija Žalgirisa 7-2 za 62:69.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE Crvena zvezda – Žalgiris 60:62 

Napravila je Zvezda preokret, da bi se u finišu deonice igralo koš za koš i Rubit se pobrinuo za vođstvo Žalgirisa 60:62.

Marko Gudurić uz Crvenu zvezdu

Foto: KK Crvena zvezda

27′ Lojd preuzima odgovornost!

Zvezda je preokret napravila bez Džordana Lojda koji je potom na sjajno zakucavanje dodao trojku za 54:52.

25′ Koš za koš

Vrlo neizvesno sredinom treće četvrtine… Na poene Voldena i Davidovca odgovorio je Hejs za 44:45, ali se Volden sa 2+1 pobrinuo za 49:47.

Foto: Starsport

24′ Žalgiris izašao iz bonusa!

Posle tri i po minuta u drugom poluvremenu je Žalgiris izašao iz bonusa. Davidovac je imao polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja – 44:42.

22′ Osam vezanih poena Davidovca!

Petorka Zvezde: Volden, Lojd, Lazić, Davidovac, Kuzmić. Centralna figura Davidovac – pogodio je ispod koša, potom i trojku, a onda 2+1 uz nesportski faul vezavši čak osam poena. Posle dodatnog napada precizan je bio Volden za 43:42 i tajm-aut Žalgirisa. Preokret crveno-belih za dva minuta…

21′ Počela je treća četvrtina

Foto: Starsport

POLUVREME Crvena zvezda – Žalgiris 33:39

Utakmica na kakve su nas Zvezda i Žalgiris navikli… Lojd je bio siguran sa penala u vrlo lošem ofanzivnom izdanju crveno-belih, a Geben je sa tri poena potvrdio prednost Žalgirisa prilikom velikog odmora – 33:39.

17′ Zvezda stala napadački, Lovernj pogađa

Malo toga polazi za rukom crveno-belima… Samo je Duop Rit poentirao između dva koša Žofrija Lovernja, jer je Zvezda odigrala nekoliko vrlo loših napada, a bivši kapiten Partizana vezao je šest poena za 31:36.

14′ Vodi Žalgiris

Volden je najpre napravio faul, a potom iznudio isti u napadu rivala, posle čega je Kuzmić popravio polaganje Lojda za 26:23. Usledila je trojka Voldena, da bi Geben i Vasturija (trojka) preokrenuli u korist Žalgirisa – 29:30.

12′ Trojka, pa promašaj Lojda

Džordan Lojd pogodio je trojku, ne i drugu, na početku druge deonice, uz odličnu minijaturu Jagodić-Kuridže – 22:21.

KRAJ PRVE ČETVRTINE Crvena zvezda – Žalgiris 19:19

Posle trojke Dobrića, još je Lengston Hol bio precizan sa iste udaljenosti, uz slobodna bacanja Jagodić-Kuridže, pa se u drugu deonicu ušlo rezultatom 19:19.

Ognjen Dobrić i Luka Vildoza (Baskonija); Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

8′ Trojka Dobrića

Prekida se serija gostiju… Žalgiris je vezao 7-0 za izjednačenje, da bi Ognjen Dobrić pogodio trojku za 14:11.

7′ Tajm-aut Obradovića

Posle sjajnog početka domaćina, uzvratio je Žalgiris sa 5-0, pa je trener Zvezde Saša Obradovića uzeo tajm-aut posle trojke Lekavičiusa kojom je smanjio na 11:9.

5′ Odlična odbrana crveno-belih

Sjajna igra Zvezde u defanzivi utaicala je da rival posle pet minuta ima samo dva poena. Ipak, Beograđani nisu u potpunosti kaznili greške rivala – 9:2.

3′ Zvezda na plus pet

Srpski predstavnik je bolje otvorio utakmicu i poenima Kuzmića i Lazića stigla do pet poena prednosti – 7:2.

1′ Trojka Lojda

Odličan početak Zvezdinog Amerikanca – 3:0.

UTAKMICA JE POČELA

18.46 I Lovernj u konkurenciji

Košarkaš Žalgirisa Žofri Lovernj doputovao je sa saigračima u Beograd. Nekadašnji igrač Partizana, bio je pozitivan je na koronavirus i zato je propustio susret sa Himkijem u Moskvi, ali je u međuvremenu na testu dobio negativan rezultat i priključio se timu.

18.38 Obradović: Plejmejkeri glavna pretnja

Trener Crvene zvezde Saša Obradović istakao je da zna odakle njegovom timu preti glavna opasnost.

“Dolazi nam vrlo jaka, organizovana i dobro trenirana ekipa, koja ima glavu i rep. Znamo odakle nam preti glavna opasnost, ona dolazi kroz plejmejkere, tu su i dalje Vokap, Lejavičijus, Grigonis kao najbolji šuter. U Lovernju imaju dobar balans te spoljne i unutrašnje igre. S obzirom na naš dobar niz na početku, imamo razloga da se nadamo da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobede” rekao je Obradović.

18.30 Dobrodošli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar