Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz od Olimpije iz Milana u meču 32. kola Evrolige rezultatom 93:72.

Zvezda je u meč ponovo ušla očajno, prve poene je postigla preko Lojda na 5:18 pre kraja prve deonice, pre toga su igrači Armanija zahvaljujući Ledeju, Micovu i Hajnsu vezali 10 poena za 10:0. Uspeli su crveno-beli preko Hola, Davidovca i Lojda da vežu nekoliko dobrih napada, ali su sa druge sttrane odgovarali gosti iz Italije preko Šildsa i Tarčevskog, pa je prva deonica završena 22:12 za Armani.

PROČITAJTE JOŠ...

Tek što je počela druga deonica Datome je pogodio drugu trojku na meču, nadovezao se Tarčevski, a gosti došli do 27:12. Razigrao se potom Dobrić, ubacio dve vezane trojke i vratio crveno-bele u igru, nadovezao se Jagodić Kuridža sa dva poena za 30:21, ali su Micov, Hajns i Džef Bruks vratili vođstvo od preko 10 poena razlike (37:25).

Kako je Zvezda zahvaljujući Simonovićevoj trojci i promašajima Pantera uspela da u završnici poluvremena priđe na 39:31, bivši košarkaš crveno-belih je pogodio dve trojke sa distance, od čega jednu na tri sekunde pre kraja poluvremena i doneo Armaniu 11 razlike (47:36).

Početkom treće deonice Armani je u suštini i rešio pitanje pobednika serijom 11-2 (58:38), do kraja treće četvrtine prednost povećali do 75:51, a poenima Hajnsa na 4:59 pre kraja otišli su i na maksimalnih 7+87:58.

Na kraju, crveno-beli su poraženi po 23. put od početka sezone, dok je Armani zabeležio 20. pobedu.

U Zvezdi je najefikasniij bio Lojd sa 22, jedini dvocifreni pored njega bio je Dobrić sa 14, dok su kod Armanija Panter sa 23, Ledej i Šilds sa 14 te Hajns sa 11 bili bolji od ostalih.

Evroliga, 32. kolo:

Crvena zvezda – Olimpija Armani 72:93 (12:22, 24:25, 15:28, 21:18)

Sudije: Robert Lotermozer, Huan Karlos Garsija, Artem Lavrukin

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“, Beograd

Crvena zvezda: Hol 7, Lojd 22, Uskoković 5, Davidovac 2, Lazić, Dobrić 14, Simonović 7, Jagodić Kuridža 7, Kuzmić 4, Noko 4

Olimpija Milano: Panter 23, Ledej 14, Micov 4, Moračini 6, Rol 3, Rodrigez, Tarcuski 9, Biliga, Šilds 14, Bruks 3, Hajns 11, Datome 6

Evroliga, 32. kolo

Utorak

Zenit – CSKA Moskva 74:86

Real Madrid – Anadolu Efes 83:108

Crvena zvezda – Olimpija Milan 72:93

Žalgiris – Alba 96:86

20.00 Panatinaikos – Baskonija

20.05 Makabi – Barselona

21.00 Bajern – Fenerbahče

Sreda

19.00 Himki – Asvel

21.00 Valensija – Olimpijakos

40′ Kraj meča

Ubedljiva pobeda Armanija u Beogradu.

38′ Dobra partija Lojda

Već poslovično jedini raspoloženi košarkaš Zvezde je Džordan Lojd, koji je ubacio 20 poena.

36′ Uskoković za tri

Precizan je bio mladi bek Zvezde za tri poena, pa je prednost smanjena na 26 nakon što je Hajns odveo Armani na 87:58, nadovezao se Lojd dvojkom, ali su Biliga i Moračini vratili prednost na velikih 25 razlike.

34′ Armani na +27

Crvena zvezda ne da ne uspeva da dođe do iole prihvatljivog minusa, već vođstvo Italijana raste, a košem Ognjena Dobrića crveno-beli su prišli na 25 minusa, mada je gotovo momentalno odgovorio Karl Hajns, 85:58.

Počela je poslednja četvrtina

Postigao je trojku Ognjen Dobrić, smanjio na 22 razlike, ali je u narednom napadu usledila izgubljena lopta usled igranja nogom

30′ Zakucavanje Tarcuskog, Dobrić pogodio treću trojku na meču

„Pukla“ je odbrana Zvezde, Tarcuski zamalo polomio obruč snažnim zakucavanjem, dok je Dobrić bio precizan za tri poena. Do kraja četvrtine nije bilo poena, pa Armani ima 75:51 nakon 30 minuta igre.

28′ Noko iz reketa

Konačno su dobar napad odigrali igrači Zvezde, Noko je dobio lob pas, položio, ali su uzvratili i Italijani, pa je razlika još uvek veća od 20 poena, 71:48.

26′ Nova trojka Armanija

Lepom fintom poslao je Šilds celu odbranu Armanija u reket, ostao sam na trojci i pogodio, dodao još jednu dvojku sa poludistance, Armani ima 71:46.

25′ Očajna Zvezda početkom treće četvrtine

Za manje od pet minuta crveno-beli su, do trojke Hola, ubacili tek pet poena, od čega je iz igre pogodio samo Lojd za tri, dok je sa druge strane sastav iz Milana ubacio 17 poena, pa razlika neprestnao raste.

24′ Katastrofa Zvezde u Pioniru

Pogađaju sve igrači Armanija, „ušle“ su trojke Ledeja, Bruksa, potom i Pantera, pa crveno-beli na polovini treće četvrtine zaostaju 23 poena razlike.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

22′ Er bol Lazića, Panter razbija Zvezdu

Nakon što nije uspeo da se sam izbori za šut, Lojd je uposlio Lazića koji je probao sa poludistance, a kapiten Zvezde nije pogodio obruč. Potom je faulirao Pantera, on iskoristio oba penala i stigao do svog desetog poena, a razliku vratio na maksimalnih +15, da bi ukradenom loptom Uskokoviću razliku digao na ogromnih +17.

Počela je druga četvrtina

Ledej je u centru pažnje, pošto je prvo pogodio za dva, a potom promašio trojku.

Poluvreme – šta kaže statistika?

Zvezda je odigrala loše poluvremen, nakon prvih 20 minuta imau 10/15 za dva, 4/11 za tri, očajnih 4/9 sa penala, uz šest asistencija, dve izgubljene lopte, tek jednu ukradenu i 11 skokova, od čega svih 11 u odbrani. Dakle, crveno-beli za 20 minuta nisu imali nijedan skok u napadu.

Sa druge strane, Armani je do 47 poena stigao preko 9/17 za dva, 8/16 za tri, 5/7 sa penala, uz 15 skokova (čak šest u odbrani), 12 asistencija, te po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

20 Noko za dva, Panter trojkom za +11

Dobar napad Zvezde i asistencija Lojda za Noka donela je crveno-belima minus od osam poena, ali je na tri sekunde pre kraja poluvremena Panter trojkom vratio razliku na +11.

18′ Panter precizan iz petog pokušaja

Činilo se da će Zvezda uspeti da uhvati priključak nakon čvršće odbrane, pogođenih trojki i lepog koša Lojda, ali je proradio i šut Kevina Pantera, koji je ostao sam na sedam metara od koša i pogodio trojku nakon četiri promašaja. Simonović je fauliran, pogodio jedno od dva slobodna bacanja, 44:34.

16′ Trojka Lojda, Zvezda na jednocifrenom minusu

Pogodio je bek Zvezde za tri, potom je Panter promašio sa distance ali nije bio precizan ni Jagodić Kuridža. Olimpija je do poena došla nakon odlične asistencije Rodrigeza za Hajnsa ispod koša.

14′ Nema trojke Pantera, sjajna kontra Zvezde

Promašio je Panter šut za tri poena, Davidovac uhvatio loptu, dodao do Lojda koji je video Jagodića Kuridžu ispod koša, a centar crveno-belih lako pogodio koš i primakao Zvezdu na devet poena minusa. Nakon koša Pantera sa poludistance odgovorio je Simonović sjajnim soloprodorom, da bi isto učinio Lojd pošto je uz dosta sreće poene postigao Hajns.

13′ Dobrić za tri, uzvratio Ledej

Vezao je dve trojke Ognjen Dobrić, vratio crveno-bele u igru, ali je bio precizan i Ledej, pa Milano ima 30:18.

Počela je druga četvrtina

Nastavlja Zvezda sa lošim napadima, Tarcuski je „skinuo“ loptu sa glave Kuzmiću i poentirao za dva, pa Milano ima 15 poena razlike, 27:12.

10′ Armani ponovo na +10

Nakon prve četvrtine Armani ima 22:12, pošto je Datome pogodio za tri a Zvezda nije iskoristila svoj napad.

9′ Ređaju se promašaji sa penala

Prvo je Kuzmić promašio oba, potom je Lojd pogodio uz faul i iskoristio slobodno bacanje, da bi Marko Simonović bio precizan jednom od dva pokušaja. Šilds je sa druge strane došao do prvih poena iz igre, 19:12.

7′ Trojka Ledeja, uzvratio Davidovac

Raspoložen je košarkaš Armanija, pogodio je već drugu trojku na utakmici, dok je Davidovac uzvratio pogotkom za dva poena. Nakon što je Ledej bio neprecizan za dva poena, Kuzmić je u napadu Zvezde fauliran, ali je promašio oba slobodna bacanja.

5′ Konačno Lojd, precizan i Hol

Prve poene na meču postigao je najbolji strelac Zvezde ove sezone dvojkom sa poludistance, u narednom napadu Hol je flouterom uspešno završio drugi napad za Zvezdu i doneo četvrti poen svom timu.

5′ Hol zakasnio sa prenošenjem lopte

Nakon poena Micova sa linije za slobodna bacanja Lengston Hol je u narednom napadu Zvezde zakasnio sa prenošenjem lopte u polje napada, pa je tim iz Milana dobio loptu na sredini terena, a Hajns izvukao faul Lendrija Noka. Crvena zvezda nakon četiri i po minuta igre nema poena, dok je Hajns iskoristio jedan od dva penala, 10:0 za Armani.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

3′ Ledej precizan za tri, serija Milana 7-0

Veoma loše je Zvezda ušla u meč, nisu uspeli da poentiraju ni nakon tri minuta igre, dok je Ledej trojkom odveo Armani na +7.

2‘ Bez poena za Zvezdu, promašaji Uskokovića i Lojda

Nije poentirala Zvezda nakon šuteva Uskokovića i Lojda za tri poena, sa druge strane Micov je uspeo iz reketa da položi loptu u koš za 4:0 za italijanski tim.

1′ Počela je utakmica

Lendri Noko je u uvodnim momentima „zaradio“ faul u napadu nakon što je bio nešto grublji u duelu sa Kajlom Hajnsom, a upravo je Hajns pogodio za dva pa Armani ima 0:2.

Pre početka meča

Zvezda je uručila poklon-dres Kevinu Panteru, koji je prošle sezone nastupao za crveno-bele i bio jedan od najbolih igrača.

Dobro došli na prenos meča 32. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpije iz Milana na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram