zvezda-cedevita olimpija
Foto:Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 82:81 u odloženom meču 11. kola ABA lige.

Odličan meč odigrali su crveno-beli i gosti iz Slovenije u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezdi je pobeda bila potrebna kako bi ostala u trci za plasman u plej-of, dok je Cedevita u meč ušla kako bi napravila veliki korak ja plej-ofu i pretekla Mornar na tabeli, i bilo je jasno da obe ekipe žele pobedu, pa smo u prvih 20 minuta videli zaista atomsku košarku, što najbolje oslikava podatak da je za 20 minuta viđeno ukupno preko 100 poena, pošto je rezultat bio 52:51 za crveno-bele.

Najbolji su u prvih 20 minuta bili Lojd, koji je pogodio tri trojke, od čega jednu uz faul, kao i Rit zahvaljujući prelepoj blokadi, dok su goste držali Džons, Peri i Blažič.

Početak drugog poluvremena pripao je Zvezdi koja je otišla na 59:51, ali je ubrzo Cedevita uspela da se vrati novom serijom, od 7-0, nakon čega je viđena igra koš za koš sve do sredine završnih 10 mintua, kada su crveno-beli otišli na +7, ali je Cedevita ponovo momentalno uzvratila, da bi u završnici, na samo 26 sekundi pre kraja imala 81:78.

Na 19 sekundi pre kraja Murić je faulirao Lazića koji je bio polovičan sa penala, ali je Lojd uhvatio loptu u napadu, Murić napravio faul, ovog puta nad Voldenom, on pogodio oba i doneo izjednačenje.

Heroj Zvezdine pobede bio je Lojd, pošto je na tri sekunde pre kraja ukrao loptu Periju koji je potom faulirao Simonovića, a krilo crveno-belih donelo 20. pobedu.

Ovim trijumfom Zvezda je praktično obezbedila najmanje drugo mesto na tabeli, pošto ima skor 20-3, koliko i Budućnost, koja ima bolji skor od crveno-belih, pa je Zvezdi neophodan poraz Podgoričana kako bi u doigravanje ušli kao prvi.

Zvezdu je do pobede predvodio Lojd sa 19 poena, odlični su bili Volden sa 13 i Davidovac sa 18, dok je kod Cedevite Peri brojao do 19, Blažič 14, Rupnik takođe 14 a Džons 10.

Naredni meč Zvezda će odigrati upravo protiv Cedevita Olimpije, ovog puta u Ljubljani, nakon čega Zvezdu očekuju još dva nezgodna gostovanja – odloženi meč 18. kola protiv Krke, kao i utakmica poslednjeg kola ABA lige u Zadru.

ABA liga, 11. kolo:

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 82:81 (24:24, 28:27, 17:14, 13:16)

Sudije: Nikolić, Nedović, Porobić

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“, Beograd

Crvena zvezda: Hol, Volden 13, Lojd 19, Uskoković, Davidovac 17, Lazić 6, Rit 2, Radanov, Dobrić 9. Simonović 9, Kuzmić 7

Cedevita Olimpija: Radović, Peri 19, Hopkins 8, Duščak, Murić 3, Blažič 14, Braun 6, Hodžić 3, Džons 10, Dimec, Marinković 4, Rupnik 14

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kraj

Neverovatan preokret Crvene zvezde i velika pobeda, 82:81!

40′ Davidovac na liniji za slobodna bacanja

Faulirao je peri Davidovca, momak iz Zrenjanina je uspeo da šutne pod faulom ali je lopta izašla iz obruča. Bio je precizan jednom promašio drugi put, 79:78. Sa druge strane Peri je nakon faula Voldena pogodio oba, 81:78.

39′ Lazić promašio zicer, faul Voldena

Veoma loša sekvenca Zvezde. Prvo je Lazić nakon odlične akcije promašio polaganje, da bi potom Volden pri građenju koša napravio faul, pa Cedevita ima dva poena viška, 79:77.

38′ Serija promašaja pa Lazićev faul u napadu

Ni jedna ni druga ekipa ne uspeva da dođe do koša već nekoliko minuta, a crveno-beli su propustili šansu da se odlepe na dva poseda faulom Lazića u napadu. „Prazan hod“ oba tima prekinuo je Peri nakon faula Rita. Srećom po crveno-bele, nije pogodio zicer, ali jeste oba penala, 77:77.

36′ Rupnik nemogućom trojkom doneo izjednačenje

Dobru odbranu igrao je Dobrić, Rupnik je uspeo da se izbori za nešto prostora i gotovo sa ramena uputi šut za tri poena koji je završio u košu, pa na 4:50 pre kraja na semaforu stoji 75:75. Promašili su crveno-beli trojku, ali su Lojd i Volden odigrali odličnu odbranu, a Lojd potom u kontri uspeo da poentira, 77:75.

35′ Cedevita prišla na tri poena minusa

Cedevita je prišla na -3 četvrtom trojkom Jake Blažiča (75:72), dok je Rit promašio šut za tri poena, a Dobrić potom napravio faul nad Blažičem.

34′ Sjajan koš Voldena

Iz izuzetno teške pozicije pogodio je Volden, „izvukao“ loptu u momentu kada se činilo da fizički nije moguće i pogodio za dva uz dozu sreće, pošto se lopta odbila od obruča ka tabli pa nazad u koš. Potom je Dobrić fauliran od Murića, pogodio jedno od dva penala, 75:69.

31′ Počela je poslednja četvrtina

Završnih 10 minuta tehničkom greškom je otvorio Ivica Golemac. Trener Cedevite je tražio faul u napadu koji nije dosuđen, pa je Lojd sa penal doneo 70:65.

30′ Simonović odbio nalet Cedevite

Pogodio je Hopkins uz faul, penalom dodatno primakao svoju ekipu, ali je Marko Simonović trojkom sa vrha reketa pogodio za tri poena, pa crveno-beli u završnicu treće deonice ulaze sa 69:65.

26′ Odlična košarka u Pioniru

Pravi derbi meč mogu da prate ljubitelji košarke, s obzirom na to da i Zvezda i Cedevita igraju zaista odlično. Smenjuju se u serijama, pa je Cedevita nakon vođstva Zvezde od osam poena uzvratila serijom 7-0, a koš Hopkinsa nakon skoka u napadu primakao je goste na 61:60. U narednom napadu Zvezde Simonović je pogodio trojku, ali je Peri iz tranzicije prepolovio razliku, a Cedevita mogla do vođstva, no Džons je promašio trojku.

25′ Džons i Peri drže Cedevitu u igri

Pogodio je Džons za tri poena, potom je Lojd bio precizan za dva sa poludistance, a košem Perija Cedevita je prišla na 61:56. Razliku je dodatno smanjio Blažič flouterom uz kontakt, iz koraka, 61:58.

24′ Volden za Zvezdinih +8

Nakon duge dvojke Davidovca Kuzmić je presekao pas Blažiča, lopta je stigla do Voldena koji je polaganjem doneo 59:51.

22′ Dobar početak drugog poluvremena Zvezde

Ekipa Dejana Radonjića je zaigrala znatno kvalitetnije u odbrani, a koševima Kuzmića i Davidovca stigli su i do +6, 57:51.

Dan za jubileje

Kori Volden i Džordan Lojd su prebacili brojku od 50 utakmica za crveno-bele, dok je Ognjen Dobrić prebacio 2.000 poena u dresu tima sa Malog Kalemegdana.

20′ Kraj prvog poluvremena, Zvezda ima +1

Serijom 9-0 koju je zaključio Lojd polaganjem crveno-beli su stigli do 52:48, ali je Rupnik novom trojkom primakao ekipu iz Slovenije na jedan poen minusa, 52:51.

19′ Zvezda odgovorila serijom

Cedevita je stigla do 48:43 kada je Rit pogodio za dva poena, nadovezao se Volden poenima sa penala, a potom nakon sjajne odbrane i skoka u odbrani Zvezdin Amerikanac je stigao do koša uz faul Rupnika, iskoristio dodatni penal, 50:48.

18′ Preokret Cedevite

Gosti su od 41:34 došli do 48:43 zahvaljujući poenima Rupnika, Džonsa i Brauna.

16′ Trojka Blažiča

Dobar šut za tri poena Blažiča, pa crveno-beli imaju četiri poena razlike.

15′ Koraci Blažiča, Zvezda na +7 trojkom Dobrića

Zvezda se odlepila poenima Dobrića. Prvo je Blažič napravio grešku u koracima, potom je dobar protok lopte Dobrić završio trojkom iz ćoška, a razlika je mogla da dodatno poraste da je Rit imao malo više sreće, no njegova trojka je „iscurela“ iz obruča.

12′ Kuzmić i Dobrić doneli Zvezdi prednost

Prvo je levoruki šuter pogodio za tri poena nakon driblinga, potom je centar crveno-belih bio precizan iz reketa. Sa druge strane, Cedevitu u igri drže slobodna bacanja, poslednja dva pogodio je Peri, 33:32.

Zvezda bez Noka

U dresu crveno-belih večeras nema Lendrija Noka, ali je razlog tehničke prirode. Naime, Kamerunac nije bio registrovan kada je prvobitno trebalo da bude odigran meč 11. kola ABA lige.

10′ Nerešeno posle 10 minuta igre

Lazić je sa penala doneo Zvezdi 22:21, potom je Edo Murić bio precizan za tri poena, a konačnih 24:24 nakon prvih 10 minuta postavio je Kuzmić nakon skoka u napadu. Prethodno, Dobrić je promašio trojku.

9′ Serija Cedevite 7-0

Nije Zvezda dugo zadržala pet poena viška pošto su Hodžić trojkom i Braun iz reketa trasirali put ka preokretu, da bi košem Rupnika gosti stigli do vođstva, 21:20.

8′ Davidovac za tri, raste prednost crveno-belih

Ostao je sam Davidovac i pogodio za tri (18:14), a potom je iznudio faul nakon sjajne odbrane Voldena, Murić ga je poslao na liniju za penale, pogodio je oba i doneo 20:14. Prethodno, Cedevita je poentirala nakon nesportskog faula Voldena, ali su iskoristili samo dva slobodna bacanja.

7′ Crvena zvezda u naletu

Sve je započeo Lojd sa dve vezane trojke, nadovezao se Rit blokadom nad Braunom kojom je sprečio alej-up i podneo kandidaturu za potez sezone, a nadovezao se Lojd trojkom uz faul, stigao do 10. poena i doneo preokret Zvezdi, 15:12.

6′ Nova trojka Lojda

Cedevita je sa penala otišla na +6, Lojd je sa druge strane pogodio drugu trojku.

4′ Neverovatna trojka Lojda, uzvratio Blažič

Nije imao gde sa loptom Džordan Lojd, pa je odlučio da šutira za tri poena sa oko 10 metara, i pogodio je narodski rečeno „bez koske“. Uzvratio je sa druge strane nekadašnji košarkaš crveno-belih Jaka Blažič, 10:6.

3′ Džons precizan sa poludistance

Cedevita Olimpija je došla do četiri poena prednosti zahvaljujući poenima Džonsa na asistenciju Blažiča. Sa druge strane, Kuzmić je posle faula Blažiča stao na liniju za slobodna bacanja, ali je oba puta bio neprecizan.

2′ Preokret gostiju, 5:3

Odgovorio je Peri trojkom, potom je grešku Lojda Blažič propustio da zicerom pretvori u vođstvo svog tima, ali je Marinković bio sam ispod reketa, uhvatio loptu i vratio je u koš.

1′ Zvezda vodi poenima kapitena Lazića

Crveno-beli su stigli do prednosti nakon pogotka Lazića za tri poena.

zvezda-cedevita olimpija
Foto:Starsport

Dobro došli na prenos odloženog meča 11. kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar