Foto: ABA liga

Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde razbili su Cedevita Olimpiju u beogradskoj Areni rezultatom 94:51 u drugom kolu ABA lige.

Od prvih sekunda meča mogao se naslutiti konačni ishod, pošto je Zvezda bila veoma čvrsta u odbrani, dok se na dvocifrenu razliku odlepila već početkom drugog perioda.

Najefikasniji u dresu Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 17 poena i četiri asistencije. Istakao se i Šabaz Nejpir sa 15 poena uz pet ukradenih lopti, dok je Majk Tobi ubacio 13 poena uz osam skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

Pozitivan utisak ostavio je Džoel Bolomboj, koji je u odbrani sjajno iskakao na pik-en-rolu, imao je dva moćna zakucavanja, a meč je završio sa devet poena, dva skoka i jednom blokadom.

Kod Cedevite istakao se Amadu Sou sa 19 poena, dok niko drugi nije imao dvocifren učinak.

Ovo je bila druga pobeda za Zvezdu u ABA ligi ove sezone, dok je Cedevita trenutno na skoru 1-1.

Ujedno, ovo je bio četvrti vezani trijumf za crveno-bele protiv Cedevite u regionalnom takmičenju.

Zvezda u narednom kolu ABA lige igra protiv Borca u Čačku, dok će Cedevita na svom terenu dočekati Split.

Foto: ABA liga

Zvezda je otvorila utakmicu sa nekoliko promašaja i brzopletih grešaka, ali je onda Giedraitis ubacio trojku. Sou nije uzvratio, a Litvanac je opet bio precizan za 6:0. Cedevita je uspela da se primakne na 10:9, ali je od tada dominirala samo Zvezda. Nedović je ubacio trojku, a Hanga je sjajno proigrao Tobija koji je zakucao za 15:9. Sou je bacio loptu u aut, a Tobi je nastavio sjajnu seriju. Kobs je nadigrao Jaga za nove poene, a Tobi je promašio trojku. Nedović je odveo Zvezdu na +8, a Jago je dobio rampu od Matkovića za kraj četvrtine – 19:11.

U prvih pet minuta drugog perioda crveno-beli su se odlepili na 34:17, a dominirali su Nejpir i Nedović. Bolomboj je zakucao u kontri na asistenciju Giedraitisa, Cedevita je imala odgovor na drugoj strani, a onda je Nejpir vezao dva sjajna poteza. Najpre je pogodio trojku iz driblinga, a onda je iznudio i faul u napadu. Bolomboj je ubacio trojku nakon tajm-auta, a onda je lupio i atraktivnu rampu. Sudije su napravile grešku, pošto nisu priznale čist koš Giedraitisa u kontri, pa su zato navijači zviždali – 42:19. U poslednja dva minuta prvog poluvremena uglavnom su se šutirali penali, a Zvezda je pobegla na 50:25 pred veliku pauzu.

Foto: ABA liga

Ni u drugom poluvremenu se gotovo ništa u odnosu snaga nije promenilo. Nejpir je opet bio glavni u trećoj četvrtini, a navijače je posebno oduševila asistencija bez gledanja za trojku Lazića iz kornera – 61:27. Jago je u brzom napadu stigao do poena, a onda je Nedović u kontri povećao na 40 razlike, pa je Pjaniđani morao da zove još jedan tajm-aut. Hanga je nakon toga ubacio trojku, Matković je konačno poentirao nakon lepe akcije, ali je Nedović sjajno proigrao Simonovića za lake poene. Jago je u kontri pogodio trojku za 77:31, ali je onda promašio dva slična šuta u razmaku od nekoliko sekundi. Matković je spustio loptu u koš, a Jago nije poentirao za kraj treće četvrtine – 77:33.

Zvezda je do kraja održila sličan ritam, nije dozvolila rivalu nikakvu veliku seriju, iako je Cedevita poslednju četvrtinu dobila sa 17:18. Na kraju, ubedljiva pobeda Zvezde, koja pokazuje koliko je moćna ove sezone.


Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 94:51 (19:11, 31:14, 27:8, 17:18)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Luka Kardum. Gledalaca: 10326.

Crvena zvezda: Hanga 3, Davidovac 5, Mitrović 4, Lazić 3, Simonović 4, Nejpir 15, Tobi 13, Bolomboj 9, Ilić 5, Nedović 17, Giedraitis 8, Jago 8. Trener: Duško Ivanović.

Cedevita Olimpija: Stjuart 2, Armand 0, Sou 19, Radičević 4, Kobs 8, Glas, Blažič 2, Matković 7, Džouns 4, Ščuka 5, Klobučar 0, Šakov 0. Trener: Simone Pjaniđani.


ABA liga, 2. kolo

Petak

Split – Igokea 90:95

Mega basket – Borac 89:90

Subota

Mornar – Budućnost 61:87

Nedelja

Krka – Partizan 56:96

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 94:51 

Ponedeljak

18.00 Studentski centar – Zadar

20.00 Cibona – FMP

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda - Cedevita 94:51

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar