(AP Photo/Michael Dwyer)

Odličan meč za Seltikse, Bogdanović se kasno probudio

Košarkaši Bostona poveli su sa 1:0 u seriji prve runde plej-ofa u NBA ligi, pošto su rezultatom 112:99 savladali Atlantu na svom terenu u TD Gardenu.

Boston je rano stekao dvocifrenu prednost, Atlanta skoro ništa nije mogla da ubaci sa distance, a tek su se u drugom poluvremenu stvari malo zakomplikovale.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaći tim je na velikoj pauzi imao 30 poena prednosti i činilo se da će u drugom delu to biti odrađivanje posla.

Međutim, probudio se Bogdan Bogdanović koji je do drugog poluvremena imao nula poena uz nekoliko promašaja iz igre.

Srpski bek je ubacio trojku, a potom je nakon ukradene lopte položio u kontri uz faul. Boston je reagovao tajm-autom, a Bogdanović je primakao svoj tim na 14 poena minusa.

Ipak, Džejlen Braun je odgovorio brzom serijom od 4:0, a kasnije je i Al Horford pogodio trojku i lupio rampu na drugoj strani, pa su nade Hoksa ugašene.

Bogdanović je meč okončao sa devet poena uz šut iz igre 3-10, a imao je i po četiri skoka i asistencije. Sve u svemu, bledo veče za srpskog asa.

Najefikasniji u timu Bostona bio je Džejlen Braun sa 29 poena, dok je Džejson Tejtum ubacio 25, od čega većinu u prvom delu utakmice. Odličan u dresu Seltiksa bio je i Derik Vajt sa 24 poena, a dvocifreni su bili još i Robert Vilijams i Markus Smart.

Kod Atlante nešto bolji od ostaih bio je Dižonte Marej sa 24 poena, dok je Tre Jang imao 16 uz osam asistencija, ali šut iz igre mu je bio 5/18.

Naredni meč Boston i Atlanta igraju u noći između utorka i srede od jedan sat posle ponoći.


Boston – Atlanta 112:99 (29:19, 45:25, 20:31, 18:24)

Dvorana: TD Garden. Sudije: Bil Kenedi, Dejvid Gatri, Ben Tejlor.

Boston: Tejtum, Braun, Horford, Smart, Vajt, Brogdon, Vilijams, Pričard, Muskala, Hauser, Korne, Dejvison, Šampanj, Grifin. Trener: Džo Mazula.

Atlanta: Jang, Marej, Kapela, Kolins, Hanter, Bogdanović, Fernando, Okongvu, Bej, Holidej, Krejči, Džonson. Trener: Kvin Snajder.

Boston - Atlanta 112:99

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar