Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Zvezda se poprilično namučila u meču 11. kola ABA lige na gostovanju Megi u hali "Ranko Žeravica".

Jesu crveno-beli pobedili sa 98:88, ali je pobeda izvojevana tek u poslednja dva minuta. Dotle je Mega bila u egalu, jedno vreme je tokom četvrte četvrtine i vodila, pa je na kraju ipak „položila oružje“ pred iskusnijom ekipom.

PROČITAJTE JOŠ:

Džonatan Dživoni, poznati američki ekspert iz iz ESPN-ovog Draft Ekspresa je ispratio Topićev meč sa Zvezdom i video koliko je Nikola namučio ekipu Janisa Sferopulosa.

Osamnaestogodišnji Topić je završio meč ubacivši 21 poen, od čega 19 u drugom poluvremenu kada je Mega opasno zapretila prvaku Srbije.

„Blistava sezona Nikole Topića se nastavlja sa 21 poenom (3/5 trojke), pet asistencija, pet skokova u tesnom porazu od evroligaškog tima Crvene zvezde. Šest stopa i sedam inča visoki osamnaestogodišnji plejmejker iz Srbije je projektovani Top 10 pik“, naveo je Dživoni.

Topić se naročito od letos našao u centru pažnje jer je tada vodio tim Srbije do 18 godina kao kapiten do titule prvaka Evrope i pobede u finalu nad Španijom.

Ove sezone je u dresu Mege samo dvaput bio jednocifren u poenterskoj koloni i prosečno ima 19,1 poen kao najbolji igrač svog tima. Uz to ima i 6,6 asistencija po meču.

BONUS VIDEO: Čair skandira Nikoli Topiću na Evropskom prvenstvu za mlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar