Košarkaši Paritzana poraženi su od Trenta u meču 5. kola F grupe Top 16 faze Evrokupa rezultatom 69:54.

PROČITAJTE JOŠ...

Košarkaši Partizana bili su raspoloženi za šut u prvih 10 minuta, pa su Dangubić sa dve, odnosno Tomas i Perkins sa po jednom trojkom bili ključni faktor iza vođstva 19:15 koje je ekipa iz Humske imala nakon prvih 10 minuta.

Moglo je da bude i ubedljivije, ali su crno-beli propustili nekoliko zicera, pre svega Tomas i Pejdž.

A od druge četvrtine usledio je „slobodan pad“ crno-belih. U drugoj deonici postigli su devet poena, i to zahvaljujući par dobrih napada u završnici, potom su u trećoj deonici crno-beli pali i u odbrani, pa je na njihovih osam poena Trento ubacio 25 i u završnih 10 minuta ušao sa 18 poena viška.

Partizan je uspeo da serijom 7-0 preko Pejdža, Tomasa i Jankovića dođe u situaciju da razliku smanji na manje od deset poena. Umesto toga, ponovo je usledio pad, Trento je u jednom momentu otišao i na 21 razlike, ali je na kraju meč završen sa 15 razlike zahvaljujući poenima Tomasa i Jankovića.

Ovim porazom Partizan je stigao do skora 2-3, pa mu je neophodna pobeda nad Metropolitansom u meču poslednjeg, 6. kola koji će naredne srede biti odigran u Ljubljani.

Evrokup, 5. kolo Top 16 faze

Trento – Partizan 69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18)

Hala: BLM Group Arena

Sudije: Robert Lotermozer, Are Haliko, Husein Čelik

Trento: Martin 8, Jovanović, Paskolo, Konti, Braun 13, Foraj 3, Sanders 10, Mezanote, Morgan 6, Vilijams 16, Ladurner 4, Mej 9

Partizan: Zagorac 2, Pejdž 5, Dangubić 8, Stefanović, Jarmaz 7, Perkins 5, Jovanović, Janković 7, Radovanović, Tomas 17, Trifunović 3

Kraj meča

Pobeda Trenta 69:54.

39′ Vilijams iz kontre

Asistencija Brauna za 65:48. Nagazio je potom Dangubić liniju, Tomas faulirao Martina, a on sa linije za slobodna bacanja povećao prednost na 19 razlike. Napravio je Perkins grešku, Senders ukrao loptu i pogodio za +21, ali je Perkins uzvratio poenima i smanjio na 69:50. Zakucao je Tomas za 69:52, potom je lake poene nakon promašaja Trenta postigao i Janković, pa su crno-beli razliku smanjili na podnošljivih -15.

37′ Trento pred pobedom

Košarkaši Trenta ponovo su stigli do prednosti od 18 poena, pobeda je sigurna, pa je jedino pitanje da li će Partizan uspeti da spreči da ona ode na spomenutih 28 poena. Za sad, na tri mnuta pre kraja, Italijani imaju 63:48.

34′ Janković maši zicer

Mogli su da priđu igrači Partizana i na minus od devet poena, ali je Janković promašio zicer, sa druge šut Meja za tri je „iscureo“ iz koša, nije bio precizan ni Pejdž ali jeste Vilijams, 56:43 za Trento.

32′ Domaći se ispucavaju

Ne pogađa Trento koš pri pokušajima za tri poena, sa druge strane Tomas nakon kontre pravi seriju Partizana 5-0, pa je razlika podnošljivih „-13“.

Počinje četvrta četvrtina

Jaramaz pogađa trojku i smanjuje razliku na 15 poena.

Podsetnik

Partizan je prvi meč dobio 71:43. Ukoliko bi Trento meč završio pobedom većom od 28 razlike, Italijani bi u direktnom duelu bili bolji, pa bi Partizanu ostala samo teorija za plasman dalje.

40′ Nesportska Perkinsa

Izgubio je loptu Perkins, faulirao Morgana u kontri. Morgan je pogodio oba slobodna bacanja, da bi u napadu koji je usledio Sanders fauliran pri šutu za tri poena, ali je iskorisito samo jedno, 52:36. Crno-beli su odigrali ceo napad ali nisu uputili šut ka košu, napad je istekao, a Morgan u poslednjim trenucima pogodio za dva poena i razliku povećao na 18 poena, 54:36.

28′ Sanders, Ladurner, +13

Vezao je Trento četiri poena, 49:36, nadovezao se Trifunović greškom u koracima pa Italijani imaju šansu da dodatno povećaju razliku. Srećom, Foraj je poslao loptu u aut.

27′ Janković zakucava

Činilo se da je Partizan konačno uhvatio kakav-takav ritam u napadu, zakucao je Janković, ali je Braun sa druge strane u poslednjoj sekundi napada, nakon dobre odbrane Pejdža koji je zamalo ukrao loptu, pogodio trojku i doneo Trentu deset poena viška, 45:35. Fauliran je Tomas u napadu Partizana, ali je pogodio samo jedno bacanje, 45:36.

27′ Sanders uz zvuk sirene

Pogodili su Italijani trojku uz zvuk sirene sa osam metara, imaju 42:33, pa se čini da su na dobrom putu da prelome utakmicu, s obzirom na to koliko loše Partizan igra u napadu.

26′ Tomas pogađa 

Kompikovao je ali pogodio horog.

24′ Martin za tri

Trento odlazi na +7. Nije Pejdž uzvratio, ali je Janković uspeo da natera košarkaše Trenta na grešku pa Partizan ima novi napad koji je Perkins pokušao da završi šutem iz koraka unazad. Sa druge strane Janković je faulirao Meja, a on sa penala povećao razliku na osam poena, 39:31.

23′ Očajna košarka u Italiji

Jaramaz je promašio dugu trojku, Mej je sa druge strane loptu poslao u aut. Usledio je još jedan loš napad beogradskog tima, kontra Italijana i poeni meja, 35:31.

Foto:BETAPHOTO/TRENTO

22′ Nastavljaju se problemi

Nakon trojke Pejdža prvo su orginazovali jedan loš napad, a potom uspeli loptu da spuste do Jankovića koji je promašio zicer, 33:31 za Trento.

Počinje drugo poluvreme

Po trojka na obe strane, 32:31 za Trento.

Kombinacije pred poslednje kolo

Lokomotiva je pobedom nad Parižanima stigla do skora od 3-2, Francuzi imaju 3-2. Dve pobede crno-belima donose skor 4-2, dok u slučaju da izgubi večeras crno-beli ulaze u izuzetno komplikovanu kombinatoriku u kojoj mogu da završe i kao prvi i kao četvrti.

Šta kaže statistika?

Domaći tim je za dva poena šutirao 10/18, za tri tek 1/9, uz svih šest pogođenih slobodnih bacanja, dva skoka u napadu od 14 ukupno, devet asistencija, šest ukradenih lopti i sedam izgubljenih. Sa druge strane, Partizan ima 5/15 za dva, 5/15 za tri, 3/4 sa penala, 16 skokova (šest u napadu), osam asistencija, četiri ukradene lopte i devet izgubljenih.

Kraj prvog poluvremena

Druga četvrtina završena je rezultatom 14:9 za Trento, što dovoljno govori o kvalitetu košarke (ili nedostatku istog, kako vam volja) koju gledamo. Trento posle prvih 20 minuta igre ima 29:28.

20′ Vilijams o tablu, Trento na +1

Italijanski tim vodi pred poslednji napad 29:28, lopta za crno-bele. Janković je promašio otvorenu trojku, pa na poluvreme ide sa poenom minusa.

19′ Partizan vodi

Nakon što je većim delom druge deonice igra očajno u napadu, Partizan je u završnici uspeo da uhvati ritam u napadu, pogodio je Trifunović trojku, potom i Janković za dva,

Loše vesti za Partizan

Lokomotiva je savladala Metropolitanse 83:61 i vratila se u borbu za četvrtfinale, a tom prilikom i zakompikovala situaciju u grupi F. Partizan će definitivno prolaz dalje tražiti u meču poslednjeg kola protiv Metropolitansa.

16′ Tomas! 

Pogađa sa poludistance, 23:21 za Trento.

14′ Trento vodi

Promašio je Braun za dva, uhvatio je potom loptu pored Markusa Pejdža, uposlio Meja koji je bio sam u ćošku. Pogodio je Amerikanac za dva poena, pa njegova ekipa ima dva poena viška, 21:19. Partizan je poslednji koš postigao na 1:26 pre kraja prve četvrtine, i to sa linije za slobodna bacanja, dok je poslednje poene iz igre postigao Dangubić na 2:41 pre kraja prvih 10 minuta, kada je pogodio trojku.

12′ Ladurner donosi izjednačenje

Bolje su domaći ušli u drugu deonicu, poenima Meja sa penala i Ladurnera sa poludistance stigli su do izjednačenja. Usledila je serija promašaja sa obe strane, Perkins je dva puta bio neprecizan za tri poena, sa druge strane Sanders nije pogodio za Trento a Mej je faulirao Tomasa pa su crno-beli dobili napad koji nisu iskoristili. Nakon gotovo tri minuta igre u drugoj četvrtini Partizan još nije pogodio koš rivala.

Počela je druga četvrtina

Kraj prve četvrtine

Nakon prvih 10 minuta, Partizan najviše zahvaljujući pogocima van linije 6,75 ima prednost od četiri poena, 19:15.

10′ Serija grešaka Partizana

Promašio je Tomas zicer, potom je dobra odbrana rezultirala kontrom, no lopta je završila u autu nakon lošeg kretanja i pasa Perkinsa.

9′ Foraj prepolovio prednost crno-belih

Ostao je sam na trojci košarkaš Trenta, imao vremena da se nameti i pogodi, pa je prednost Partizana prepolovljena, 18:15.

8′ Dangubić, nova trojka Partizana

Sjajno šutiraju crno-beli od početka meča, Dangubić je ubacio svoju drugu a ukupno četvrtu trojku za svoj tim pa je rezultat 18:12, a sa klupe Trenta zatražili su minut odmora.

7′ Perkins za tri!

Promašio je prvo Trifunović trojku, uhvatio je loptu Zagorac a skok u napadu svog saigrača Perkins je pretvorio u tri poena, pa crno-beli vode 15:12.

7′ Zagorac iz reketa

Asistirao je Perkins, Zagorac pogodio koš iako je leđima bio okrenut košu rivala, ali je uzvratio Vilijams i svojim šestim poenom doneo svom timu izjednačenje.

5′ Dangubić pogađa trojku

Drugi pogodak igrača ekipe koju predvodi Sašo Filipovski za tri poena, pa nakon koša Dangubića crno-beli imaju 10:8. U narednom napadu svog tima Dangubić nije bio tako precizan, a Jaramaz je posle skoka u napadu Jankovića izgubio loptu.

4′ Tomas za tri

Ostao je sam centar Partizana na šutu za tri poena i pogodio trojku, potom je nakon dobre odbrane Partizan mogao do lakih poena, ali su se spetljali, sa druge strane Mej je bio precizan sa poludistance.

3′ Vilijams za dva

Trento nakon prodora Vilijamsa koji je pogodio uz malo sreće ima dva poena viška, 4:2.

2′ Martin zakucava, uzvraća Jaramaz

Posle prva dva minuta igre po koš na obe strane, rezultat je 2:2

Dobro došli na prenos meča 5. kola F grupe Top 16 faze Evrokupa između Trenta i Partizana na poratlu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare