Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sašo Filipovski, trener Partizana, na slikovit i detaljan način objasnio je šta se sve dešavalo u redovima crno-belih.

Trener iz Slovenije je samo jednom rečenicom u intervjuu za „Sportski žurnal“ sumirao sve što se dešavalo od kada je stigao u klub.

PROČITAJTE JOŠ

„Za ova četiri meseca završio sam još jedan fakultet, na temu: Kako voditi tim u haotičnim uslovima“, iskreno je rekao Filipovski.

Opisao je prilično živo i kakvo je zdravstveno stanje „parnog valjka“.

„Kad đavo ima mlade, ima ih mnogo. Imamo dosta problema sa povredama. Veličković je jako izvrnuo zglob. Povredio se i Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istekao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajala sve veća. Odsutan je već sedam dana“, rekao je Filipovski.

Govorio je o tome kako će Erik Mika, Nemanja Dangubić i Rade Zagorac morati da igraju na poziciji krilnog centra jer ne može Rašon Tomas da igra svaki meč po 40 minuta. Ipak, to je samo jedan od problema koji ga je sačekao.

„Postala je umetnost podeliti minute, da bi svaki igrač bio zadovoljan. Ali o tome treba brinuti kada se radi selekcija ekipe, na početku sezone. Jer dupliranje pozicija i zahteva, dovodi do nezadovoljstva i problema kakve imamo.“

Objasnio je i šta je maksimum crno-belih ove sezone.

„Kad dođem na trening i vidim koliko ih imam, koliko su umorni ili povređeni, pa da iz njih izvučem sto posto. Teško je u ovakvoj sezoni postavljati neke apsolutne ciljeve. Borimo se iz treninga u trening. Pokušavamo da uvek damo maksimum, da dobijemo svaku utakmice. Mnogo njih smo izgubili na jednu loptu. Šta je maksimum? Dati sve od sebe, igrati na način kako treniramo, timski. Ostaviti srce na parketu“, rekao je, između ostalog, za „Sportski žurnal“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar