Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odlično izdanje crno-belih, videlo se šta znači prava priprema meča u prelomnim momentima.

Košarkaši Partizana pobedili su Metropolitan 87:72 (14:17, 29:14, 21:10, 23:31) u meču 15. kola grupe A Evrokupa.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su odigrali jednu od boljih utakmica sezone, pre svega zahvaljujući dobrom balansu između odbrane i napada, u borbi da zadrže drugo mesto u grupi.

Jedan od najzaslužnijih za ovakav epilog je svakako Zek Ledej, ali su svi dali svoj doprinos u različitim segmentima igre i trenucima.

Tim Željka Obradovića imao je i 25 poena viška, tek u završnici je malo popustio i dozvolio protivniku da se približi, tek toliko da Metropolitan doživi koliko-toliko častan poraz.

Najefikasniji je kod pobednika bio Ledej sa 15 poena, 14 je dodao Balša Koprivica, a 13 Kevin Panter. Na drugoj strani se istakao Džordan Mekre sa 18 poena, 12 je postigao Miralem Halilović, a 11 Vil Kamings.

Tokom prvog poluvremena Partizan je odigrao dve različite četvrtine. Crno-beli su startovali sa mnogo volje, ali nisu pogađali, dok je šut krenuo u drugoj deonici.

Najviše zasluga za to je imao Zek Ledej, koji se potpuno raspucao u drugoj četvrtini i bio je glavni adut ekipe Željka Obradovića.

Dok Ledej nije stupio na parket, Metropolitan je igrao u egalu sa domaćinom, kog su sa tribina gurali navijači.

Partizan je poveo 4:0, onda je naređao promašaje u šutu za tri poena i odlepio se tek kada je lopta otišla u reket i pod koš za Balšu Koprivicu.

Centar crno-belih je poentirao, blokirao i skakao, a Partizan je vodio 10:4 sredinom prvog perioda.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Do kraja četvrtine Metropolitan je uspeo da preokrene serijom od osam poena – 17:14. Druga četvrtina je bila drugačija priča. Ledej je odmah počeo da „sipa“.

Trojkom je vratio egal svom timu, onda je asistirao Urošu Trifunoviću, pa dao trojku za 25:24.

Dvojkom i trojkom je odveo svoj tim na +5, a onda su Madar, Lesor i Kevin Panter završili poluvreme na pravi način, pošto je Partizan imao prednost 43:31.

Utakmice Evrokupa i Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

Drugo poluvreme počelo je poenima Pantera i Avramovića u ekipi Partizana.

Kevin i Aleksa su imali odgovor na svaki koš Vila Kamingsa i Džordana Mekrea, pa su Koprivica zakucavanjem, a onda i Avramović trojkom odveli Partizan na 57:38.

Ovakva igra i efikasnost se nastavila i do kraja trećeg perioda kada je Koprivica prebacio 20 razlike svojom mini-serijom od četiri poena (61:38).

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Četvrta četvrtina je u takvom odnosu snaga bila manje-više formalnost. Košem Lesora bilo je i 66:41 za domaćina, za kog je Zek Ledej nastavio da igra sjajno.

Nije ništa zaostajao ni Koprivica, koji je nastavio da igra briljantno, pa na kraju Željko Obradović nije imao na čemu da zameri svojim igračima.

Partizan je sada u dobroj poziciji da sezonu završi na drugom mestu, što bi mu značilo da pred doigravanje obezbedi prednost domaćeg terena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Partizan – Metropolitan 87:72 (14:17, 29:14, 21:10, 23:31)

Dvorana: Aleksandar Nikolić; Sudije: Karlos Peruđa, Robert Vikliki, Serhio Silva.

Partizan: Avramović, Madar, Panter, Ledej, Koprivica, Lesor, Zagorac, Trifunović, Smailagić, Glas, Vukčević, Dangubić, Mur. Trener: Željko Obradović.

Metropolitan: Kamings, Ginat, Mekre, Hu Ju Fat, Konate, Halilović, Hanter, Si, Kemaju, Mular. Trener: Vensan Kole.

Četvrta četvrtina:

40′ Metropolitan je ublažio poraz

Velika pobeda Partizana 87:72, crno-beli su malo popustili „gas“ u poslednja četiri minuta pa su Kamings i ostali to iskoristili samo da priđu na 15 poena zaostatka.

36′ Trojka Vukčevića u pravom momentu!

Pokazao je svoju meku ruku šutem iz ugla, Partizan održava svoju prednost, dok Hu Ju Fat ne može da „ubode“ spolja – 77:54 za Partizan.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

34′ Metropolitan se ne predaje tako lako

Koševi Ledeja i Hu Ju Fata, pa onda i pogodak Halilovića, Metropolitan uspeva da spusti zaostatak ispod 20 poena – 70:52.

32′ Ne popuštaju crno-beli

Lesor precizan za +25, Konate i Si ublažavaju prednost Partizana, a Trifunović koristi slobodna bacanja – 68:45 za Partizan.

Treća četvrtina:

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

30′ Pobeda se već sada vidi…

Trojka Pantera za potpuni delirijum u Pioniru, crno-beli ulaze u poslednju deonicu sa 64:41.

28′ Crno-beli sve više dominiraju

Koprivica ubacuje četiri poena i Partizan prvi put odlazi na više od 20 poena prednosti – 61:40, posle koša Halilovića.

26′ Serija 7:0 za Partizan!

Crno-beli su nanizali nekoliko koševa u režiji Avramovića i Koprivice, pa je posle Balšinog kucanja i Aleksine trojke maksimalnih +19 za srpski tim – 57:38.

Željko Obradović Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

24′ Trojka Kamingsa kao opomena

Uzvratio mu je Kevin Panter svojom trojkom iz bloka sa sredine i nekih sedam, sedam i po metara. Održavaju crno-beli prednost. Zagorac je ispustio loptu u prodoru, Mekre ju je izbacio u aut, a Smailagiću su igrači Metropolitana udarili rampu.

Mekre je ubacio loptu u obruč iz prodora uz čeonu liniju. I za to je spreman odgovor imao Panter koji se podvukao pod koš – 50:36 za domaćina.

22′ Bolji početak Partizana

Avramović pogađa posle prodora do drugog obruča, snašao se Aleksa pod košem. Konatea je faulirao Zagorac, pre toga nije na vreme izbacio loptu tim iz Pariza – 45:31 vodi Partizan.

Druga četvrtina:

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

20′ Panteeeeer!

Pocepao je mrežicu Metropolitana trojkom, pre njega je Matijas Lesor ubacio tri slobodna bacanja, pa na kraju poluvremena Partizan ima 43:31.

18′ „Bomba“ Madara, Partizan se odlepio!

Dva penala i za Ledeja, pa trojka Madara kao grom iz vedra neba, Partizan je otišao na +8, crno-beli vode 37:29.

16′ Zek „rešeta“, preokreće rezultat Partizana

Konate je dao trojku, odgovorio mu je Ledej serijom svojih pet poena i diže halu na noge. Partizan vodi 32:27, ali to Vil Kamings smanjuje sa linije za slobodna bacanja – 32:29 za Partizan.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

14′ Trojka Ledej!

Serija Partizana i novi dalekometni hitac Ledeja koji je razbudio navijače na tribinama. Lesor je bio precizan za dva, pa domaćin opet preokreće rezultat. Madar je bio polovičan sa linije penala, ali je posle ofanzivnog skoka asistirao za trojku Ledeja, što se ispostavilo kao srećnije i bolje rešenje – 27:24 za Partizan.

12′ Ledej prekinuo mučenje, „sevaju“ trojke Parižana

Konate je pogodio spolja, isto je pre njega uradio i Zek Ledej, koji je prekinuo napadački post crno-belih. Halilović je probio licem do koša i ubacio dva poena, a Mekre je bio uspešan sa linije penala – 24:21 za Metropolitan.

Prva četvrtina:

Foto: Starsport

10′ Partizan popustio, Francuzi vode

Ne može već neko vreme da poentira srpski tim, Bandža Si je pogodio trojku, onda su Džordan Mekre i Vil Kamings ubacili po dvojku za 17:14 u korist Metropolitana posle deset minuta. Njihova serija je 8:0, a crno-beli nisu dali koš tri minuta i 20 sekundi.

8′ Metropolitan se sabrao, prepolovio prednost Partizana

Vil Kamings lepo poentira, pre toga isto čini i Koprivica koji već ima šest poena. Aleksa Avramović napada drugi obruč i spušta loptu u njega, dok je Ginat ubacio trojku, a Hanter dvojku od table – 14:11 za Partizan.

6′ Kakav potezi Koprivice!

Dva promašaja, pa dva skoka pod košem rivala i onda iz trećeg i koš i faul za centra Partizana! Šteta je što dodatno bacanje nije realizovao. Pre njega je poentirao i Rade Zagorac. Balša je potom udario rampu rivalu, a Panter je promašio polaganje u kontri – 10:4 za Partizan.

Foto: Starsport

4′ Partizan kažnjen, ređaju se promašaji crno-belih

Nekoliko užasnih promašaja Partizana za tri poena. Poslednji šut ne ubacuje Smailagić iz ćoška, iako je bio sam. Kažnjava to Metropolitan zakucavanjem. Međutim, čim je lopta spuštena u reket, Koprivica je lagano rešio akciju za 6:4 u korist svog tima.

2′ Panter „nabrijan“ od starta

Hanter nije pogodio za Metropolitan, zaustavljen je, Panter je pogodio za dva promašio je trojku, ali su crno-beli uhvatili već dva skoka u napadu. Na startu pokazuju jako veliku želju. Smailagić je fauliran i pogodio je dva slobodna bacanja – 4:0 za crno-bele.

BONUS VIDEO: Poruka košarkaša Partizana za rat u Ukrajini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar