Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Kraj za srpskog fudbalera, Juventus doživeo katastrofu.

Fudbaleri Juventusa, za koji nastupa Dušan Vlahović, ispali su iz Lige šampiona nakon što su poraženi od Viljareala u revanš utakmici osmine finala 3:0 (ukupno 4:1), dok je dalje prošao i Čelsi drugom pobedom nad Lilom (2:1, prvi meč 2:0).

Juventus je, nakon 1:1 u Španiji, imao šansu da pred svojim navijačima dođe do pobede i mesta među osam najboljih, i već u uvodnim momentima „stara dama“ je poput furije krenula ka golu španskog predstavnika.

PROČITAJTE JOŠ...

No, prvo je Alvaro Morata promašio veoma izglednu priliku, tačnije bio je „kratak“ nakon pasa sa boka, potom je u 11. minutu odlično skočio Španac ali je veoma loše šutirao, nadovezao se Adrijen Rabio, no njegov udarac je išao pravo u golmana rivala.

Tri minuta kasnije na scenu je stupio Dušan Vlahović, čiji pas petom nijedan saigrač nije uspeo da isprati, Morata se ponovo spetljao, nije bio ništa bolji ni Huan Kvadrado nakon odbitka, pa je ostalo 0:0.

U 20. minutu Vlahović je imao prvu veliku priliku, ali je njegov udarac sa 15 metara golman Viljareala Žeronimo Ruli uspeo da zaustavi, poto mje reprezentativac Srbije dva minuta kasnije jedan centaršut sa levog boka uspeo da uputi ka golu, ali nije imao sreće jer je pogodio prečku, a po treći put je pripretio u 35. minutu glavom, no Ruli je opet bio sjajan. Serija promašaja iz prvog Juventusu se „obila“ o glavu u drugom delu, pošto je u 77. minutu Danijele Rugani skrivio penal nad Francisom Kokelinom, a Džerard Moreno je pogodio mrežu rivala. Od tog momenta igra Juventusa se raspala, Viljareal je postigao još dva gola, preko Paua Toresa u 85. i Arnauta Danžume u drugom minutu sudijske nadoknade, pa je Viljareal ukupnim rezultatom 4:1 prošao dalje.

U drugoj utakmici večeri, Čelsi je nakon preokreta slavio protiv Lila 2:1 i takođe ukupnim rezultatom 4:1 prošao dalje. Golove su postigli Gurak Jilmaz sa penala za Lil, odnosno Kristijan Pulišić u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, te Cezar Aspilikueta u 71. minutu meča.

Prethodno, u četvrtfinale su se plasirali Liverpul, Mančester siti, Bajern Minhen, Benfika, Atletiko Madrid i Real Madrid.

Juventus – Viljareal 0:3 (0:0, prvi meč 1:1)

(Moreno 78 penal, Tores 85, Danžuma 90+2 penal)

Stadion: „Alijanc“ (Torino); Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Juventus: Ščešni, Danilo, de Liht, Rugani (od 78. Dibala), De Šiljo, Rabio, Artur, Lokateli (od 83. Bernardeski), Kvadrado, Morata (od 85. Kin), Vlahović

Viljareal: Ruli, Orije, Albiol, Tores, Estupinjan, Trigeros (od 65. Kokelin), Kapue, Pareho (od 86. Pedraza), Pino (od 65. Čukvueze), Danjuma, Lo Selso (od 74. Moreno)

Lil – Čelsi 1:2 (prvi meč 0:2)

(Jilmaz 37 penal – Pulišić 45+3, Aspilikueta 71)

Stadion: „Pjer Moroj“ (Lil); Sudija: Davide Masa (Italija)

Lil: Žardim, Đalo, Botman (od 58. Onana), Fonte, Kseka, Gudmundson (od 77. Bradarić), Andre, Bamba (od 77. Gomes), Čelik (od 58. Vea), Dejvid (od 77. Ben Arfa), Jilmaz

Čelsi: Mendi, Kristensen (od 33. Čaloba), Silva, Ridiger, Alonso, Kovačić (od 46. Maunt), Žoržinjo (od 74. Loftus-Čik), Kante, Aspilikueta, Pulišić (od 74. Lukaku), Haverc (od 83. Zijeh)

90′ Viljareal ide na 3:0

Novi penal, ovog puta nakon igre rukom Danila, Danžuma je bio precizan, 3:0.

86′ Duplirana prednost Viljareala

Tores je odlično skočio i glavom zatresao mrežu tima iz Torina.

77′ Kazna stigla Juventus, Viljareal poveo sa penala

Kokelin je fauliran od strane Ruganija, Moreno sa penala šutirao ne toliko precizno koliko snažno, pa ni to što je zakačio loptu nije pomoglo Ščešnom da spreči da ona završi u mreži.

71′ Preokret Čelsija 

Aspilikueta je rešio pitanje pobednika i potvrdio prolaz svog tima u narednu rundu.

Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

63′ Opet Vlahović doneo priliku Juventusu 

Uspeo je da oduzme loptu na oko 25 metara od gola rivala, gurne je u kazneni prostor, ali je Morata bio prespor. Nervozan je napadač Juventusa jer njegovi saigrači ne uspevaju da postignu pogodak.

57′ „Bomba“ Rabioa 

Raspalio je nekadašnji fudbaler PSŽ-a po lopti, Ruli uspeo da je nekako zaustavi i odbije nazad u polje. nadovezao se i Kvadrado, ostaje 0:0.

50′ Prva šansa za Juventus, Morata „nebu pod oblake“

Sve je dobro uradio Španac, namestio se, okrenuo, raspalio, ali je lopta umesto ka golu otišla visoko preko prečke, pa je ostalo 0:0.

46′ Počelo drugo poluvreme

Juventus želi prolaz protiv Viljareala, Vlahović u napadu, Čelsi siguran protiv Viljareala.

45′ Poluvreme na oba stadiona

Nakon prvih 45 minuta stanje je sledeće – Čelsi je Pulišićevim golom ponovo otišao na dva pogotka razlike u ukupnom skoru (3:1), dok su Juventus i Viljareal poravnati na 1:1.

45+3′ Izjednačenje u Francuskoj

Pulišić je doneo Čelsiju 1:1 u trenutku kada se čekao zvižduk sudije za kraj prvih 45 minuta. Žoržinjo se sjajnim pasom iskupio, a Pulišič ga pretvorio u 1:1 i doneo svom timu ukupnih 3:1.

39′ Lil vodi 1:0, Jilmaz siguran sa penala

Žoržinjo je igrao rukom u kaznenom prostoru, nakon VAR provere dileme nije bilo, a turski internacionalac je sa bele tačke bio neumoljiv – 1:0 za Francuze, pa Čelsi ima samo gol viška.

35′ Ponovo odlična prilika, i još jedan promašaj Vlahovića

Nije ovo dan reprezentativca Srbije, propustio je i treću dobru priliku. Ovog puta je iz neposredne blizine bio nešto sporiji.

32′ Dve šanse za Viljareal 

Probao je Lo Selso, pre njega i Orije, ali ništa od toga nije ugrozilo Ščešnog na golu torinskog tima.

22′ A odmah i prečka za reprezentativca Srbije

De Šiljo je centrirao sa levog boka, Vlahović uspeo da iz veoma teške pozicije šutne, ali je lopta završila na prečki.

20′ Prva dobra šansa za Vlahovića

Oprobao je šut sa 15ak metara, ali je Ruli bio sjajan i sprečio da lopta završi iza njegovih leđa.

Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

14′ Atraktivna asistencija pa strah nakon bolne Vlahovićeve grimase

Vlahović je jednu loptu petom prosledio ka Morati, koji se nije snašao, u nastavku akcije je Kvadrado probao iz odbitka, ali veoma loše, da bi potom Vlahović uspeo da dođe do lopte, ne i da šutira, pa je ostalo 0:0, a napadač Juventusa je uplašio pristalice „stare dame“ jer se uhvatio za stomak i gotovo pola minuta izvlačio iz kaznenog prostora.

11′ Nova velika prilika za Moratu

Odlično je centrirao Kvadrado, Morata sjajno skočio ali neshvatljivo loše zahvatio loptu glavom pa je Ruli uspeo da je odbije u polje. U nastavku je probao Rabio, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

6′ Prvo uzbuđenje u Torinu, Morata „kratak“

Lepu akciju izveli su igrači Juventusa, ali je Alvaro Morata zakasnio za korak, pa je ostalo 0:0.

5′ Zasad bez uzbuđenja na oba terena

Ni u Lilu ni u Torinu zasad nema preteranih dešavanja.

1′ Utakmice su počele

Dobro došli na prenos revanš mečeva osmine finala Lige šampiona između Juventusa i Viljareala, odnosno Lila i Čelsija na portalu Nova.rs!

Rezultati ostalih parova

Bajern je nakon 1:1 u prvom meču pregazio Salcburg na svom terenu sa 7:1 i ukupnim 8:2 otišao dalje. Mančester siti je pitanje prolaska rešio u prvom meču protiv Sportinga (5:0), pa je tim rezultatom i prošao dalje, Benfika je u Amsterdamu savladala Ajaks 1:0 za ukupnih 3:2.

Pobedu i prolaz obezbedio je i Atletiko Madrid u Mančesteru, pošto je bio minimalan protiv Junajteda (2:1 ukupno), Liverpul je uspeo da „preživi“ protiv Intera i sačuva prednost iz prvog meča (2:0), mada su „neroazuri“ slavili u Engleskoj 1:0, dok je najveći preokret napravio Real iz Madrida, koji je nakon francuskih 1:0 uspeo na svom terenu da „preskoči“ Pari Sen Žermen i sa 3:2 obezbedi mesto među osam najboljih.

Liga šampiona, revanš utakmice osmine finala

Sreda

Juventus – Viljareal 0:3 (0:0, prvi meč 1:1, ukupno 1:4)

Lil – Čelsi 1:2 (1:1, prvi meč 0:2, ukupno 1:4)

Ranije odigrano

Bajern – Salcburg 7:1 (prvi meč 1:1, ukupno 8:2)

Mančester siti – Sporting 0:0 (prvi meč 5:0, ukupno 5:0)

Ajaks – Benfika 0:1 (prvi meč 2:2, ukupno 2:3)

Mančester junajted – Atletiko Madrid 0:1 (prvi meč 1:1, ukupno 1:2)

Real Madrid – Pari Sen Žermen 3:1 (prvi meč 0:1, ukupno 3:2)

Liverpul – Inter 0:1 (prvi meč 2:0, ukupno 2:1)

BONUS VIDEO Het trik Kristijana Ronalda, Mančester junajted – Totenhem 3:2

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar