Foto: aba-liga.com

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara rezultatom 77:69 u meču 5. kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Mornar je u meč ušao znatno bolje, trojkama Aleksandra Lazića izgradili su osetnu prednost tokom prve četvrtine, ali je Ognjen Dobrić najavio da će odigrati sjajan meč i prednost Barana od 29:25 smanjio na samo poen, a ujedno i započeo seriju tima sa Malog Kalemegdana od 14 poena.

No, ekipa Dejana Radonjića je od 41:29 totalno stala, pa je Mornar prvo uspeo da smanji na pet poena minusa do kraja poluvremena, a potom i trojkama Jeremića preokrene na 44:43.

Igralo se u naletima od tog momenta, ali su crveno-beli ipak imali nešto više koncentracije, pogotovo u završnici, kada je Dobrić na isteku napada pogodio trojku kojom je njegov tim otišao na četiri poena viška (68:64), što se ispostavilo kao ključno.

Na kraju, crveno-beli su stigli do rezultatski ubedljive pobede, dok je Mornar po peti put poražen u sezoni.

Dobrić je ubacio 22 poena, dok je Kuzmić brojao do 14. Sa druge strane Luis sa 16 je predvodio Barane.

Mornar – Crvena zvezda 69:77 (25:20, 13:23, 14:15, 17:19)

Dvorana: Topolica Bar; Sudije: Milan Nedović, Mario Majkić, Luka Kardu

Mornar: Luis 16, Mićović, Dejvis Junior 13, Jeremić 9, Živanović, Šehović, Smit 2, Gordić 13, Rakočević, Lazić 12, Miković, Mozli 4

Crvena zvezda: Lazarević 2, Volters 6, Uskoković 10, Davidovac 3, Mitrović 4, Lazić 2, Kalinić 8, Dobrić 22, Holins, Simonović, Kuzmić 14, Cirbes 6

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

ABA liga, 5. kolo

Partizan – Krka 92:45

Nedelja

Mega – FMP 82:89

Mornar – Crvena zvezda 69:77

19.00 Cedevita Olimpija – Budućnost

Ponedeljak

18.00 Studentski centar – Cibona

Petak

Igokea – Split 85:67

Zadar – Borac 70: 56

40′ Kraj!

Pobeda Crvene zvezde.

39′ Zvezda pred pobedom – 67:76

Crveno-beli sve bliži važnom trijumfu.

36′ Prelepa trojka Dobrića – 65:70

Činilo se da neće Zvezda uspeti da poentira, komplikovali su, stigla je lopta do Dobrića koji je pogodio troju iz doskoka, potom i za dva, pa crveno-beli u završnicu ulaze sa +5.

34′ Koš uz faul, egal u Baru – 62:62

Nakon promašenog floutera Voltersa Barani su krenuli u kontru, Gordić „promešao“ odbranu Zvezde, pogodio uz faul ali nije iskoristio slobodno bacanje.

32′ „Rafalna paljba“ Luisa – 58:60

Dve brze trojke primakle su Mornar na minus od dva poena, pa je Radonjić bio priknuđen da zatraži minut odmora.

31′ Počela je poslednja četvrtina

Crveno-beli u završnih deset minuta ulaze sa prednošću od šest poena.

29′ I Cirbes pogodio iz igre – 51:56

Nakon četiri pogođena penala usledio je i jedan koš iz igre nakon 11. skoka Zvezde u napadu, potom je pogrešio Holins a Mornar poenima Gordića došao do pet poena minusa.

28′ Odbrana i Kalinić vratili crveno-belima osetnu prednost – 47:54

Čini se da Mornar ima šansu dok god Zvezda ne igra odbranu. Kad malo zategnu linije, crveno-beli prvo sprečavaju poene domaćina, a potom i u tranziciji dolaze do lakih rešenja, pa nakon dve kontre i pogodaka Kalinića i Uskokovića imaju sedam poena viška.

24′ Trojka Dobrića, pa očajna odluka Kalinića – 47:50

Preuzela je Zvezda vođstvo košem Dobrića za tri, potom je Kalinić odigrao sjajnu odbranu ali poslao i očajan pas, no igrači Mornara nisu bili ništa bolji pa je ostalo +2, a ispravio se Kalinić flouterom za četiri poena viška. Nakon nove trojke Jeremića Kalinić je doneo ponovo tri poena viška.

23′ Zvezdin raspad za samo tri minuta – 44:43

Imali su sredinom druge deonice seriju od 14-0 i prednost od 12 poena, ali su od tih 39:27 igrači Mornara zaigrali neverovatno, a nakon dve trojke Jeremića stigli su i do prednosti.

Šta kaže statistika?

Crveno-beli povratak u igru duguju dvojcu Kuzmić (12 poena) – Dobrić (8 poena), dok je kod Mornara najefikasniji dvojac Lazić – Luis sa po 10 poena. Crveno-beli su pogodili 13 od 24 pokušaja za dva, 3/10 za tri, uz 20 skokova, osam asistencija, dve ukradene i jednu izgubljenu loptu. Mornar je sa druge strane za dva šutirao 9/14, za tri 5/12, uz 11 skokova, pet asistencija, jednu ukradenu i šest izgubljenih lopti.

 

20′ Mornar kaznio novi Zvezdin pad, Mornar prišao na -5 – 38:43

Zvezda je uspela da dođe do 12 poena viška, ali su crveno-beli očajnom odbranom ponovo dopustili rivalu da se vrati, pa su od sjaja kroz manje od 60 sekundi došli maltene na ivicu ambisa, ali će nakon 20 minuta igre ipak imati solidnu prednost, pogotovo ako se uzme u obzir da su odigrali izuzetno slabo poluvreme.

19′ Atomska odbrana crveno-belih – 36:43

Dva tajm-auta i više od deset minuta loše igre trajala je agonija crveno-belih, ali je Radonjić uspeo da „probudi“ svoje igrače. Zaigrali su perfektno, pre svega u odbrani, u samo dva navrata dopustili igračima Mornara da dođu do iole lakših poena, sa druge strane u napadu „škripi“, ali ipak uspevaju da tu odbranu iskoriste. Nalet Zvezde prekinuo je Dejvis trojkom.

17′ Traje serija crveno-belih – 29:39

Ne funkcioniše sve baš perfektno, ali je vidljiv veliki pomak kod crveno-belih, najviše u odbrani. Nakon pogotka Davidovca serija je povećana na 12 poena, a košem Lazarevića Radonjićev tim je prvi put stigao do dvocifrene prednosti, 39:29. Zvezda je vezala 14 poena.

16′ Velika serija Zvezde, crveno-beli vode – 29:35

Mornar je imao 29:25 kada je Dobrić pogodio trojku, potom Mitrović doneo preokret, Kalinić sa poludistance u padu +3, a nakon sjajne rampe Kuzmića i Uskoković je bio precizan za tri poena, pa tim sa malog Kalemegdana ima šest poena viška.

13′ Veoma loša igra Zvezde – 29:28

Nemanja Gordić je nerešiva enigma za crveno-bele, a nakon prelepog prodora i poena Radonjić je, nezadovoljan odbranom, zatražio odmor.

11′ Dobar početak druge četvrtine za Zvezdu – 25:25

Prva trojka za crveno-bele, i to preko Ognjena Dobrića, nadovezao se i Luka Mitrović, pa je Mornar zatražio tajm-aut


10′ Velika nervoza kod crveno-belih – 25:20

Nije zadovoljan Dejan Radonjić ni igrom svojih izabranika, ni suđenjem, pa je zbog jedne reakcije dobio tehničku grešku. Maik Cirbes, koji je konačno dobio šansu nakon preležanog koronavirusa, smanjio je prednost domaćeg sastava na 20:18, dok je Kori Dejvis sa penala vratio prednost na 22:18. Ponovo je sa penala bio precizan Cirbes, da bi Luis pogođenom trojkom sa preko osam metara doneo +5 svom timu.

8′ Lazić nerešiva enigma za Zvezdu – 17:14

Dve trojke, koš uz faul reprezentativnog košarkaša Bosne i Hercegovine, ali nije ga iskoristio. Prethodno, crveno-beli su prišli na minus od jednog poena poenima Kalinića i Dobrića.

6′ Nova trojka Lazića – 15:10

Mornar sve ubedljiviji, Zvezda sve lošija u odbrani, pa domaćin ima prvi put osetniju prednosti.

5′ Mornar čuva vođstvo – 10:8

Zvezda ne uspeva ništa da obrani, sa druge strane Mornar koristi šanse koje se ukazuju, dok crveno-bele u priključku drži Kuzmić koji je postigao šest od osam poena svog tima.

3′ Prva trojka na meču – 6:4

Mornarev Lazić je bio precizan za tri poena, pa domaći imaju dva poena viška, 6:4.

2′ Kuzmić za Zvezdu, Gordić za Mornar – 3:4

Prve poene na meču postigao je Kuzmić, uzvratio je Gordić uz faul Holinsa, dok je sa druge strane bio precizan Lazarević za dva poena.

1′ Dobro došli na prenos meča 5. kola ABA lige između Mornara i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

Bonus video: Navijači Zvezde nadglasali himnu Evrolige

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram