Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u utakmici 5. kola Evrolige od Albe pred svojim navijačima rezultatom 78:63.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije početak utakmice naslućivao ovakav razvoj situacije pošto su crveno-beli igraliodličnu odbranu, imali i nekoliko prilika da se odlepe na više od 6:2, kada je Luk Sikma pogodio za tri poena i primakao goste na poen minusa.

Od tog momenta crveno-beli su stali, Alba preuzela vođstvo košem Tamira Blata na 23 sekunde pre kraja prve četvrtine i više se nije osvrtala.

Serijom od šest vezanih poena početkom druge deonice koju je kreirao upravo Blat jednim košem i uz dve asistencije Alba je došla do 18:10, da bi ubrzo na semaforu stajalo i 28:14.

Vezala je tada Zvezda par dobrih napada, prišla na 28:22, ali je Alba uspela da odbije crveno-bele i na poluvreme ode sa 38:25.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

To vođstvo su bez većih poteškoća uspeli da sačuvaju i u nastavku meča, uprkos povremenim dobrim periodima Zvezde koja je preko Voltersa, Luke Mitrovića i Ognjena Kuzmića pretila, ali su ti momenti bili tek na mahove, dok su gosti odgovarali momentalno najčešće pogođenim trojkama.

Na kraju, najlošija partija crveno-belih ne samo u napadu već i u odbrani okončana je šestim vezanim porazom od nemačkog tima, pa Radonjićevi puleni nakon pet kola imaju skor 2-3, koliko i Alba.

Kod Zvezde najefikasniji su bili Kuzmić sa 16 i Volters sa 13, dok je Maodo Lo predvodio Albu sa 17 poena.

Crvena zvezda – Alba 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20)

Dvorana: Aleksandar Nikolić; Sudije: Migel Anhel Perez, Rejn Perandi, Serhio Silva

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 13, Davidovac, Uskoković, Mitrović 11, Lazić 3, Kalinić 5, Holins 10, Dobrić 5, Simonović, Kuzmić 16, Cirbes

Alba: Lo 17, Da Silva 9, Smit 8, Delou, Matisek 3, Nikić, Olinde 9, Kumađe, Sikma 11, Peno, Blat 10, Zusman 11

40′ Kraj

Poraz Zvezde 78:63.

38′ Zvezda je definitivno dobila Ognjena Kuzmića

Dugo je bilo priče o tome da li će Kuzmić uspeti da se vrati na onaj nivo iz prvog mandata, a na osnovu poslednjih par mečeva čini se da je Radonjić uspeo u tome. Zvezdin centar je odličan protiv Albe, na 13 poena dodao je i pet skokova.

37′ Nije ovo veče tima sa Malog Kalemegdana

Tokom čitave utakmice igrači Zvezde uspevaju na momente da vežu par dobrih poteza, tako su i ovog puta nakon trojke Lazića odigrali dobru odbranu, ali su se spetljali u napadu, izgubili loptu, nakon čega je Alba uhvatila dve lopte pod Zvezdinim košem nakon svojih promašaja.

34′ Duga trojka Voltersa – 51:66

Nije bio dobar napad Zvezde, Amerikanac je imao loptu, morao je da šutira i lepo pogodio. sa druge strane Blat je iskoristio pad koncentracije i pogodio na drugi obruč.

32′ Mitrović atraktivnim zakucavanjem digao Pionir na noge – 48:64

Ne uspeva Zvezda da zaustavi goste, koji su nakon pogođene dve trojke povećali razliku na 16 poena. Ipak, navijači crveno-belih su pozdravili sjajan potez Luke Mitrovića koji je veoma lepim zakucavanjem okončao akciju svog tima nakon skoka u napadu.

30′ Matisek i Zusman vratili prednost Albi, Mitrović čuva nadu Zvezde – 46:58

Zusman je pogodio iz koraka, potom je i Matisek iskoristio prostor i bio precizan za tri. Odgovorio je Mitrović sa četiri poena, a konačan rezultat treće deonice postavio je Olinde nakon lepe solo-akcije i košem iz reketa.

28′ Odlična akcija Zvezde pa maestralna odbrana, Zvezda prišla na 51:42

Kalinić je prvo sam „nadmudrio“ odbranu gostiju i uposlio Holinsa direktno iz auta za poene, potom neverovatnom odbranom naterao goste na grešku a Volters flouterom crveno-bele primakli na devet poena minusa.

25′ Kuzmić ponovo odličan – 36:49

Davidovac je promašio, Kuzmić uhvatio loptu, pogodio. Usledila je loša odbrana i lagani poeni Albe, te zakucavanje Sikme.

24′ Dobrić za tri – 32:47

Zvezda se ne predaje, želi preokret – Dobrić je pogodio za tri, uzvratio je Zusman preko ruke.

23′ Kuzmić drži Zvezdu u igri – 29:44

Iznudio je dva faula, od čega jedan nameran, pored toga je pogodio i za dva nakon promašaja Dobrića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

21′ Loš početak drugog poluvremena za Zvezdu – 25:40

Davidovac je izgubio loptu nakon velike nepažnje, gosti poentirali, pa je prednost ponovo 15 poena.

20′ Kraj prvog poluvremena

Zvezda je uspela da se vrati, ali je podjednako brzo i pala, gosti su vezali osam poena, pa nakon 20 minuta imaju 13 poena prednosti, 38:25.

19′ Dve trojke Albe, Nemci se odlepili – 24:38

Prvo je Olinde pogodio za tri, Mitrović napravio faul pod košem rivala, Lo iskoristio prostor za još jednu trojku, gosti su se ponovo odlepili.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

17′ Volters za tri, Zvezda se vratila u igru – 20:28

Serija crveno-belih 8-0, nalet tima Dejana Radonjića „zaključio“ je Volters trojkom na asistenciju Dobrića, a novom ludačkom odbranom Volters je uspeo da ukrade loptu i omogući Dobriću da postigne nove poene.

16′ Sjajan potez Voltersa – 15:28

Bio je u padu, pod kontaktom, pogodio uz faul, bio precizan i sa penala – crveno-beli pokazuju znake „života“.

14′ Nižu se problemi za Zvezdu – 12:25

Prvo je Kalinić dobio tehničku, potom je Holins zaradio faul u napadu, a nakon odlične odbrane Kalinić je jurnuo u kontru, ali je i njemu dosuđen faul u napadu. U narednom napadu Sikma je pogodio, Dobrić pokušao da iznudi faul, sudije su ostale neme a Radonjiću potom dosuđena tehnička.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

13′ Pogodak Holinsa za prekid serije gostiju – 12:19

Konačno su igrači Zvezde uspeli da dođu do poena, i to zahvaljujući Holinsu koji je uspeo nekako da „izmisli“ poene.

11′ Alba u velikom naletu – 10:18

Blat se razigrao, asistirao Da Silvi, potom pogodio za dv, a košem Olindea gosti su otišli na višak od osam poena, 18:10.

10′ Kraj prve četvrtine – 10:12

Alba trojkom Blata vodi 12:10. Prethodno je Aleksa Uskoković bez potrebe napustio svog igrača.

Ulazak fudbalera Crvene zvezde


9′ Period loše košarke – 10:9

Napustio je parket Nejt Volters zbog dve lične greške, što se osetilo u igri crveno-belih koji nisu uspevali da se „sastave“, pa je nekoliko napada okončano veoma lošim dodavanjima. Sa druge strane, ni Alba nije briljirala, pre svega zbog odlične odbrane crveno-belih koji pred sam kraj prve četvrtine vode 10:9.

Navijači ponovo „utišali“ himnu

Uobičajena pojava na utakmicama kada je Zvezda domaćin jeste glasno navijanje u trenutku kada sa razglasa krene zvanična himna Evrolige, a taj običaj ni ovog puta nije izostao.

 

I fudbaleri na tribinama

Iako su praktično tek stigli iz Danske gde su remizirali sa Midtjilandom u okviru Lige Evrope, Miloš Degenek i Aleksandar Dragović su odlučili da pruže podršku košarkašima.

Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

5′ Trojka Holinsa – 9:7

Alba je stigla do preokreta poenima Loa, ali je uzvratio Holins trojkom i uz malo sreće doneo domaćem sastavu dva poena viška, 9:7.

3′ Pogodio i Kalinić, Zvezda se odlepila – 4:0

Crveno-beli imaju četiri poena viška, ali mnogo više od vođstva raduje gotovo savršena odbrana ekipe Dejana Radonjića, pošto Alba ima ogromnih problema da organizuje bilo kakav napad, a u jednom su prvo Holins, pa Kuzmić atraktivnim blokadama sprečili rivala da poentira. Ipak, lopta je u nastavku stigla do trojke pogotkom Sikme za tri poena.

1′ Voltersov sjajan početak

Prvo je pogodio za dva, potom i ukrao loptu

Bonus video: Crvena zvezda obezbedila najvažniji potpis ove jeseni

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare