Foto: Starsport

Nastavljena dugogodišnja serija crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP rezultatom 90:82 u hali „Aleksandar Nikolić“ u meču 26. kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

FMP je u prvom poluvremenu bio više nego ravnopravan rival, većim delom je čak imao i vođstvo, ali su se crveno-beli „probudili“ u drugom delu.

Najefikasniji pojedinac u redovima Zvezde bio je Luka Mitrović sa 17 poena i devet skokova, dok su Ognjen Dobrić, Nikola Ivanović i Stefan Lazarević dodali po 12 poena.

Kod FMP-a najbolji je bio Ebuka Izundu sa 23 poena i devet skokova, dok je Brajs Džuns dodao 19 poena i sedam asistencija.

Zvezda je ovom pobedom došla do skora 21-2 i nedostaje joj još jedna pobeda kako bi i matematički osigurala prvo mesto na kraju regularnog dela.

Sa druge strane, FMP je ostao šesti na tabeli sa 14 pobeda i 11 poraza, uz osiguran plej-of.

Odmah na startu utakmice Ostin Holins je pogodio trojku, ali je Brajs Džuns uzvratio sa dva šuta sa poludistance. Holins je za manje od dva minuta napravio tri faula i morao je van terena.

Dožuns je sve pogađao i FMP je brzo stigao do prednosti 9:5. Topić je izgubio dve lopte, a Radonjić je pogodio trojku za „pantere“i vođstvo od 16:9.

Crveno-beli nikako nisu mogli da „pokrpe“ rupe u odbrani, FMP je koristio svaku šansu da dođe do koša, a Nerandžić je pogodio i trojku uz faul.

Zvezdu je „probudio“ Nejt Volters sa četiri brza poena, precizan je bio i Dobrić, a Kalinić je na isteku napada pogodio trojku za 25:21 za FMP nakon prvih deset minuta.

Foto: Starsport

Izundu je imao odličnu rolu u drugoj četvrtini, uhvatio je nekoliko skokova u napadu, koje je materijalizovao u poene. Na drugoj strani, Davidovac i Mitrović su približili Zvezdu na 34:30.

FMP se nije predavao, još neko vreme je držao prednost, ali je Lazarević vezao osam poena, na šta su se nadovezali trojkama Davidovac i Volters.

Davidovac je imao i prodor uz faul, a Mitrović je takođe imao situaciju 2+1 pred sam kraj poluvremena. Na pauzi Zvezda je imala minimalnu prednost 51:50.

Početkom treće deonice, Dobrić je „namestio“ ruku, pošto je pogodio dve brze trojke, dok je sa druge starne FMP pogodio samo jedno slobodno bacanje za 57:52 za crveno-bele.

Foto: Starsport

Sve je bilo otvoreno do rezultata 59:54, kada Zvezda pravi ključnu seriju. Glavni u tim momentima bio je Eron Vajt sa šest poena, dok je Kalinić bio precizan sa linije penala za prvu dvocifrenu prednost od 67:55.

Crveno-beli nisu spuštali „ručnu“ i u poslednjih deset minuta ušli su sa prednošću od 13 poena – 75:62.

Ivanović je na startu poslednjeg perioda vezao pet poena čime je otpor FMP-a i definitivno bio „slomljen“. Do kraja nije bilo značajnih serija ili promena rezultata i Zvezda je stigla do 30. uzastopne pobede nad FMP-om.

ABA LIGA, 26. kolo

Ponedeljak

Crvena zvezda – FMP 90:82

21.00 Budućnost – Borac

Nedelja

Mega – Partizan 68:97

Igokea – Krka 108:81

Cedevita Olimpija – Cibona 80:84

Subota

Mornar – Studentski centar 82:88

Petak

Split – Zadar 80:92

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – FMP 90:82 (21:25, 30:25, 24:12, 15:20)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd. Sudije: Uroš Obrknežević, Aleksandar Milojević, Miloš Hadžić.

Crvena zvezda: Lazarević 12, Volters 7, Davidovac 8, Mitrović 17, Kalinić 5, Dobrić 12, Holins 7, Ivanović 12, Marković 3, Vajt 7, Kuzmić, Topić. Trener: Dejan Radonjić.

FMP: Pavićević 7, Vujičić, Džouns 19, Šaranović 4, Radonjić 10, Izundu 23, Simović 2, Nerandžić 8, Stepanović 7, Manojlović, Lakić 2. Trener: Nenad Stefanović.

Crvena zvezda - FMP 90:82

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar