Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju CSKA u Moskvi u 4. kolu Evrolige rezultatom 78:76.

Zvezda je od samog početka krenula odlično, nakon početnih 9:6 za CSKA stigli su do 16:15 crveno-beli, a prvu deonicu rešili u svoju korist 21:17.

U drugom kvartalu izabranici Dejana Radonjića odolevali su naletima domaćeg tima, vodili 28:23, 32:27, ali je u samoj završnici CSKA uspeo da dođe do priključka, potom i prednosti, no na poene Šveda i Lundberga savršeno je ogovorio Nejt Volters trojkom u poslednjoj sekundi za 42:42.

U trećoj četvrtini Zvezda je konstantno vodila, imala i plus od pet poena, ali je ponovo u samoj završnici CSKA uspeo da dođe do egala trojkom Šveda uz zvuk sirene.

Završnicu su bolje otvorili igrači CSKA, poveli 67:59 na krilima Klajburna, Šveda i Vojtmana, ali je usledila neverovatna serija crveno-belih koju je započeo Volters trojkom, potom i Kalinić trojkom, a nakon pto je Klajburn uz kontakt uspeo da pogodi za 69:62 Kalinić i Volters u padu su uspeli da primaknu Zvezdu, potom je Kuzmić zakucao Kalinićev promašaj za poravnanje a Volters ukrao loptu pri izvođenju za 71:69.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

No, Kurbanov je doneo izjednačenje, potom je i Ludberg bio precizan za dva, a Šved trojkom doneo pet poena viška, da bi odlučujuće poene postigao Lundberg na 1:31 pre kraja.

Iako su imali minus od sedam poena, crveno-beli su uspeli da se preko Ivanovića (flouter) približe na 78:73, a potom trojkom Kalinića nakon ukradene lopte uz zvuk sirene i smanje na samo dva poena minusa.

Zvezdu je predvodio Volters sa 16 poena, Kuzmić je dodao 14, a Kalinić 11 i Dobrić 10. U CSKA Klaburn je brojao do 18 a Šved do 16.

CSKA – Crvena zvezda 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19)

Dvorana: Megasport arena; Sudije: Robert Lotermoser, Amit Balak, Are Haliko

CSKA: Lundberg 8, Bolomboj 11, Komenko, Ukov 3, Ivlev, Heket 2, Antonov 3, Vojtman 12, Klajburn 18, Kurbanov 5, Šved 16

Crvena zvezda: Lazarević 2, Volters 16, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 4, Kalinić 11, Dobrić 10, Holins 5, Simonović 2, Ivanović 10, Kuzmić 14

40′ Kraj meča

Pobeda CSKA, ali potez večeri ide „na dušu“ Nikole Kalinića. Uspeo je da ukrade loptu, i praktično sa zemlje pogodi za tri poena sa pola terena uz zvuk sirene.

38′ CSKA se ponovo odlepio

Lundberg teškim poenima, potom i Šved dugom trojkom nakon blokade nad Holinsom, Moskovljani su se odlepili.

37′ Kakav period Zvezde!

Kalinić tom krađom i Volters poenima pokrenuli su crveno-bele, pa su prvo odigrali odličnu odbranu, Kalinić promašio polaganje ali je Kuzmić prikucao za izjednačenje, a potom je Volters iskoristio trenutak nepažnje rivala pred izvođenje, ukrao loptu i doneo 71:69.

36′ Voltersova majstorija

Padao je u stranu, uspeo da iskontroliše šut, pogodi, crveno-beli su prišli na samo koš minusa. Prethodno, Kalinić je uspeo da otme loptu Klajburnu.

35′ I Kalinić pogađa za tri

Uporna je Zvezda, ne odustaju izabranici Dejana Radonjića, Pogodio je Kalinić trojku – sada je plus četiri.

34′ Volters za tri, Zvezda čuva nadu u čudo

Odličan napad odigrala je Zvezda, loptu dobio Volters, bio sam, pogodio za tri, usledio je odličan prodor Klajburna, koš uprkos kontatu, pa CSKA ima 69:62.

32′ Trojka Vojtmana

Nakon što su sudije dosudile Heketu običan faul nad Ivanovićem CSKA je uspeo da se odbrani, preko Vojtmana dođe do trojke, a potom i poenima Šveda do šest poena viška, 65:59.

31′ CSKA trojkom otvorio poslednju četvrtinu

Klajburn je stvorio sebi tek dovoljno prostora da može da šutne, to i uradio, pogodio za tri.

30′ Šved uzvratio trojkom u poslednjoj sekundi

Nekad ni dobra odbrana nije dovoljna… Bivši košarkaš NBA lige pogodio je za tri u poslednjoj sekundi, pa je rezultat 57:57 pred završnih deset minuta.

29′ Trojka Klajburna, Simonović „izmislio“ poene

Stala je igra Zvezde u napadu, pogodio je sa druge strane Klajburn za tri, ali je i Simonović pokazao da zaslužuje mesto u timu odličnim driblingom i pogotkom iz poluhoroga. Crveno-beli vode 57:54.

27′ Važna trojka Ivanovića

Ostao je sam, iskoristio prostor, pogodio za tri, potom je Lundberg pri prodoru izgubio loptu, ali je Klajburn u Zvezdinom napadu izblokirao Mitrovića i sprečio crveno-bele da odu na šest poena prednosti. Lundberg je promašio trojku za CSKA, dok je Kalinić izblokiran.

26′ Zvezda uspešno odoleva, CSKA pokušava da stigne crveno-bele

Imali su crveno-beli plus od sedam poena viška nakon čega je CSKA uspeo da priđe preko Klajburna i Heketa, ali je Davidovac veoma lepim flouterom vratio razliku na plus od pet poena, nakon čega je Bolomboj zakucavanjem primakao CSKA na 52:49, a Holinsov promašaj Kuzmić nije uspeo da zadrži u terenu.

23′ Novi poeni Kuzmića

Osam poena Zvezde, šest poena Kuzmića, dva Voltersa nakon odličnog driblinga, raste prednost crveno-belih.

22′ Kuzmić u seriji na početku treće četvrtine

Dva napada, četiri poena, uz tri sjajne odbrane i dozu sreće – igrači Dejana Radonjića nakon dva vezana koša Kuzmića vode 46:42.

20′ CSKA stigao do vođstva, Volters poravnao uz zvuk sirene

Trojka Klajburna sa osam metara, potom i koš Šveda nakon blokade Dobrića i skoka u napadu doneli su preokret Moskovljanima, ali je u poslednjoj sekundi poluvremena Volters nakon prelepe finte pogodio za tri, pa nakon 20 minuta igre na semaforu stoji 42:42.

18′ Razmena trojki, Kalinić pogodio uz faul za dva

CSKA je serijom od šest poena stigao do 32:32 što je prekinuo Kalinić trojkom, uzvratio je Vojtman, ali je u narednom napadu Mitrovićevu asistenciju Kalinić pretvorio u koš uz faul, no nije bio precizan sa penala, 37:35.

16′ Kuzmićeva utakmica sezone

Nakon odlične odbrane i postignutih poena usledila je i asistencija. Ispratio je kretnju svojih igrača i pronašao Dobrića za plus od šest poena.

15′ Prelepa rampa Kuzmića

Razigrao se tandem Kalinić – Kuzmić, Prvo je Kalinić odigrao odličnu odbranu, naterao Klajburna da uspori a Kuzmić iskoristio to i rivalov šut „lansirao“ na tribine. Nakon što je posle auta Šved promašio zicer, ponovo je Kalinić u završnici napada pronašao Kuzmića, a on sjajnom fintom stvorio sebi prostor za veoma lep horog i 30:25 u korist crveno-belih.

13′ Holinsov „ples“ i trojka za vođstvo Zvezde

Igrao je Vojtman odbranu nad Holinsom, Zvezdin Amerikanac to iskoristio, vezao par driblinga i pogodio za tri. Nadovezao se Kuzmić košem iz reketa uz malo sreće, 28:23 za crveno-bele.

12′ Antonov smanjio prednost Zvezde

Odličnu odbranu odigrali su gosti, Antonov je više iz očaja probao za tri i pogodio, 21:20 vode crveno-beli, a tu razluku je povećao Ivanović sa poludistance.

10′ Kraj prve četvrtine

Tim sa Malog Kalemegdana ima prednost od četiri poena, 21:17, nakon prvih deset minuta igre.

8′ Dobrić nastavlja da dominira

U odličnom ritmu je odlično krilo crveno-belih, pogodio je sa poludistance, da bi Ivanović trojkom beogradsku ekipu odveo na 19:15.

6′ Odlična akcija Zvezde

Prvo je nešto slabiju odbranu Zvezde kaznio Vojtman na asistenciju Šveda, ali je usledila serija crveno-belih koju je započeo Kalinić prelepim pasom za Mitrovića koji je bio sam ispod koša, potom je i Dobrić sa poludistance bio precizan, da bi nakon što je Vojtman nagazio aut-liniju Dobrić sjajno iskoristio priliku i veoma lepim prodorom doveo Zvezdu do tri poena viška, 14:11.

5′ Preokret, pa prelep potez Šveda

Kuzmić je uspeo da „skine“ loptu sa obruča, a crveno-beli u kontri preko Voltersa stigli do prednosti. Uzvratio je CSKA nakon lucidnog poteza Šveda koji je kroz noge Kuzmića asistirao za Bolomboja, a sjajni Ukrajinac snažnim zakucavanjem doneo vođstvo svom timu.

3′ Holis „upisao“ Zvezdu

Prve poene za crveno-bele postigao je bivši košarkaš Zenita, uzvratio je Bolomboj čudnim košem sa poludistance nakon veoma neobičnog izbačaja, da bi na 5:4 smanjio Kuzmić košem iz reketa. Usledila je odlična odbrana crveno-belih, promašena trojka Kalinića, zatim i Voltersa.

2′ Kurbanov postigao prve poene

Uspeo je da pogodi uz kontakt sa Davidovcem, bio precizan sa penala, pa domaći vode 3:0. Nije pogodio ni Holins, da bi Šved u narednom napadu CSKA promašio čitav obruč.

Odbrana ključ dobrog rezultata tima sa Malog Kalemegdana

Ekipa Dejana Radonjića u Moskvu je stigla nakon dve velike pobede, a trijumfe nad Makabijem i Žalgirisom obeležila je maestralna odbrana. To će ujedno biti i ključni faktor u prestonici Rusije, pošto teško da bi gosti mogli da se upuste u meč „spuštenih gardova“ i očekuju pozitivan ishod.

Dobro došli na prenos meča 4. kola Evrolige između CSKA i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Rakočević: Za Karija me veže jedna sjajna priča iz Indijanapolisa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar