Dejan Radonjić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsprot

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su izuzetno bolan poraz na gostovanju Monaku u okviru 6. kola Evrolige koje su veoma lako mogli da dobiju - 70:62.

Zvezda je u Francusku otišla sa namerom da prekine niz od dva poraza, i utisak je da su crveno-beli veoma lako mogli do mnogo pozitivnijeg rezultata. Nije tako izgledalo u prvoj deonici koja je pripala domaćem sastavu 21:12 zahvaljujući seriji u drugoj polovini deonice od 11-2 (bilo 10:10), a početkom druge četvrtine na semaforu je nakon poena Dontea Hola stajalo 29:17.

PROČITAJTE JOŠ...

U tim trenucima jedini raspoložen za igru bio je Ognjen Kuzmić, ali su mu se ubrzo pridružili Nejt Volters i Nikola Kalinić, te je serijom od devet vezanih poena razlika smanjena na 31:30.

Ipak, Monako je uspeo da odbije nalet Zvezde i na poluvreme ode sa 41:36.

No, po povratku sa pauze Zvezda je zaigrala kao u transu, serijom 9-0 su došli do preokreta (41:45), ali umesto da prelome meč, igrači Dejana Radonjića su stali.

Monako je skokom u napadu čuvao priključak i sprečavao visoku prednost crveno-belih, dugom trojkom Majka Džejmsa došli su do 52:52, potom košem Danila Anđušića poveli 56:53, nakon čega više nisu dopustili Zvezdi da povede.

Tačnije, Zvezda nije uspela da iskoristi šanse, jer je samo Džejms imao nekoliko neverovatnih promašaja i „prodatih“ lopti u situacijama kada se činilo da sledi rutinska realizacija, ali su gosti odgovaraili ili neshvatljivim promašajima zicera (Ognjen Dobrić i Nejt Volters), te izlascima u aut sa loptom (Holins).

Na kraju, Monako se nudio, Zvezda nije želela da iskoristi to – ili nije umela – pa su domaći uspeli da zabeleže trijumf. Dijalo je prednjačio sa 19 poena, Motejunas dodao 14, Anđušić 12, dok je kod Zvezde Volters ubacio 18, Kalinić 14 a Kuzmić 10, uz sedam skokova.

Monako – Crvena zvezda 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9)

Dvorana: Sale Gaston Medecin (Monako); Sudije: Saša Pukl, Emilio Perez, Mikele Rosi

Monako: Li 2, Vesterman 3, Dijalo 19, Butsijele, Motejunas 14, Uatara 3, Faje, Grej, Anđušić 12, Traore, Hol 9, Džejms 8

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 18, Uskoković, Davidovac, Mitrović 2, Lazić 3, Kalinić 14, Dobrić 8, Holins 3, Simonović, Kuzmić 10, Cirbes 4

Foto: Evroliga/Printskrin

Evroliga, 6. kolo

Utorak

Monako – Crvena zvezda 70:62

19.45 Fenerbahče – Barselona

20.00 Olimpijakos – Alba

20.05 Makabi – Žalgiris

20.45 Bajern – Makabi

Sreda

18.00 Uniks – Baskonija

19.00 Zenit – Real Madrid

20.00 Asvel – CSKA

20.00 Panatinaikos – Anadolu Efes

40′ Kraj!

Pobeda Monaka 70:62.

39′ Džejms iz napada u napad nudi Zvezdi pobedu – 66:62

Prvo je napravio tehničku grešku, potom i poslao loptu bespotrebno u aut, ali crveno-beli kao da ne žele trijumf. Holins je pre toga sa loptom izašao u aut, potom je Dobrić promašio šut iz reketa, ali je Volters bio precizan i flouterom primakao svoj tim na minus od dva poena. Uzvratio je Dijalo sa penala, potom je Volters promašio trojku.

Neverovatna sekvenca i promašaji Dobrića i Voltersa

 

37′ Još nade za Zvezdu, ali…

Volters je bespotrebno „prodao“ loptu izašašvi u aut pri driblingu, potom je Butsijele uspeo da uhvati loptu nakon velikog promašaja Džejmsa, potentirali su igrači Monaka ali je taj pogodak pregledan zbog mogućeg isteka vremena. Snimak je pokazao da je Butsijele fauliran, dobio je dva penala, promašio oba.

Povici sa tribina „Zvezda, Zvezda“

 

34′ Džejms proradio u najgorem mogućem trenutku po Zvezdu 63:59

Primakao je Kalinić Zvezdu veoma lepim košem na minus od jednog poena, ali je Džejms pogodio trojku u momentu kada je bio van balansa. Usledio je faul u napadu Cirbesa, zatim i Montejunasa.

33′ Šta se dešava na terenu u Monaku? 60:57

Zvezda je mogla da preokrene, ali su prvo Dobrić pa Volters promašili u najmaju ruku zicere jer su bili sami ispred koša. No, uzvratio je Džejms katastrofalnim odlukama u napadu.

31′ Monako se odlepio, Kalinić sjajan – 58:55

Montejunas je pogodio horog, Volters promašio trojku, a nakon dobre odbrane Kalinić je primakao crveno-bele na tri poena minusa, 58:55.


30′ Zvezda prosila sve dobro što je uradila – 56:53

Par loših napada, Anđušićeva kontra i lagani poeni, crveno-beli pred završnih 10 minuta imaju minus od tri poena.

28′ Luda trojka Džejmsa – 52:52

Bio je bek Monaka na devet metara od koša Zvezde, odlučio je da šutne i poravnao rezultat.

27′ Uskoković kreirao, Lazić poentirao, 49:52

Prelep prodor pleja Zvezde, pas ka ćošku gde je Lazić bio precizan za tri. Uzvratio je Monako dobrom odbranm i izgubljenom loptom Uskokovića, te lakim poenima, a nadovezao se i Mitrović izgubljenom loptom.

26′ Povreda Hola, Kalinić doneo vođstvo Zvezdi – 47:49

Prilikom duela sa Holinsom Hol je doživeo snažan udarac u nos zbog čega je morao da napusti igru. U narednom napadu Zvezde Kalinić je pogodio oba penala, pa crveno-beli vode.

24′ Kuzmić iz reketa pogađa, Zvezda čuva vođstvo – 45:47

Igra Zvezda odlično, sa tribina odjekuje „Hoćemo pobedu“, a Kuzmić je veoma lepo okončao akciju. Uzvratio je Dijalo zakucavanjem.

21′ Savršen početak drugog poluvremena – 43:45

Votersova četiri poena, Kalinićevih pet uz jednu trojku i prelep prodor, crveno-beli vode!

20′ Kraj prvog poluvremena, Zvezda gubi – 41:36

Kako je krenulo, crveno-beli su odlični. Imali su minus od 12 poena, nakon naleta uspeli su da priđu na minimalan zaostatak, ali je Monako ipak na krilima Hola stekao pet poena viška nakon 20 minuta igre.

19′ Volters preuzeo Kuzmićevu ulogu – 39:36

Na početku meča Kuzmić je bio najbolji u dresu Zvezde, da bi u završnici prvog poluvremena Volters postao glavna napadačka „poluga“. Pogodio je flouter, potom organizovao dobar napad kojim je Cirbes zadržao goste na tri poena minusa

16′ Holins za tri, Dobrić fauliran pri šutu za tri, Zvezda se vratila u igru – 33:30

Prvo je Holins bio precizan, njegova lopta je ušla „kao kap“, potom je Hol još jednom sjajno zakucao, da bi u narednom napadu Zvezde Ognjen Dobrić fauliran pri šutu za tri poena, pogodio sva tri, crveno-beli imaju poen minusa.

17′ Navijači nose Zvezdu – 35:32

Svaki dobar potez tima sa Malog Kalemegdana bučno je propraćen sa tribina, dok su domaći navijači nadglasani, pa se njihovo „Defense“ gotovo i ne čuje od povika „Zvezda, Zvezda“.
15′ Dobra odbrana urodila plodom, Zvezda smanjila razliku – 29:24

Veliki promašaj Vestermana otvorio je prostor za kontru koju je Kuzmić realizovao nakon pasa Kalinića, a nova odlična odbrana i loša reakcija Džejmsa donela je Zvezdi šansu da ponovo brzo dođe do koša, što je i učinio Volters, pogodio uz faul, iskoristio bacanje i smanjio rezultat.

12′ Nalet kratko trajao, Monako ima dvocifrenu prednost – 29:17

Vesternan je bio precizan za tri poena, 26:15, potom je Dobrić bio precizan nakon asistencije Mitrovića, da bi Hol još jednom bio sjajan, pogodio uz faul, bio precizan sa penala, pa domaći imaju prednost od 12 poena.

11′ Počela druga četvrtina, Zvezda uhvatila priključak – 23:15

Nije izgledalo dobro pošto je prvo primljen lak koš nakon zakucavanja Hola i greške Voltersa u koracima, ali je Nejt Volters uspeo da pogodi u narednom napadu uz faul i primakne svoju ekipu.


10′ Zvezda u ozbiljnom zaostatku, Kuzmić ne može sam – 21:12

Mitrović je na lep način poluhorogom okončao akciju, Zvezde, sa druge strane je Utara pogodio za tri, pa Monako ima devet poena viška nakon prvih deset minuta igre.

8′ Kuzmić dominira pod obručima – 14:10

Promašio je Dobrić trojku, Kuzmić uhvatio loptu između tri protivnička igrača, ona je izbijena u aut, posle kog je Lazić promašio zicer.

6′ Anđušić za tri, Kuzmić sa poludistance – 10:10

Rešetaju Anđušić sa jedne strane za tri, Kuzmić sa druge strane sa poludistance, pa je rezultat egal.

5′ Kalinić, konačno – 7:8

Prvo je Volters bio precizan flouterom, zatim i Kalinić nakon sjajne odbrane i kontre.

4′ Kuzmić ponovo na nivou – 5:4

Pogodio je sa poludistance, zatim i bio odličan u odbrani, ali nije Zvezda poentirala jer je Kalinićev pas bio loš što su domaći sikoristili i presekli je.

2′ Kuzmić jedini raspoložen na početku – 2:2

Prvo je pogodio jedno slobodno bacanje, zatim je iznudio i još jedan prekršaj Anđušića, pogodio još jedno bacanje, pa je rezultat nerešen, 2:2.

Dobro došli na prenos meča 6. kola Evolige između Monaka i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare