Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su prvi finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su ubedljivo savladali ekipu Mege rezultatom 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6) u prvom polufinalu.

Zvezdu je predvodio Nikola Kalinić sa 15 poena, dok su po 12 postigli Ivanović i Volters koji je imao i pet asistencija. Dvocifren je bio i Ognjen Kuzmić sa 10 poena i sedam skokova, od kojih čak šest u napadu.

U ekipi Mege je jedini raspoložen bio Karlo Matković sa 15 poena. Videli smo neizvestan meč u prvom poluvremenu, da bi u nastavku Zvezda dominantno došla do pobede.

Mega se nije uplašila Zvezde i sjajno je krenula od samog starta. Igra dva na dva Jovića i Matkovića je odmah donela rezultate i prednost od 6:0.

PROČITAJTE JOŠ

To je iznerviralo Radonjića koji je odmah tražio tajmaut pa je usledio instant odgovor Zvezde koja se brzo vratila u egal.

Nalet nije pokolebao Megu, koja je nastavila sa svojom igrom, a sjajni Matkovićj je nastavio da pogađa.

Do kraja prve deonice zbog serije promašaja Crvene zvezde je Mega uspela da se odlepi na deset poena prednosti.

Ipak, greške u poslednjem minutu su ih koštale veće razlike, jer je Zvezda serijom od četiri poena prišla na minus šest.

Nakon poena Mege na startu druge deonice, ekipa Dejana Raodnjića je uspela da se serijom vrati u egal.

Vodila se velika borba do kraja druge četvrtine, a crveno-beli su u samoj završnici uz dobru odbranu i neke pogođene šuteve uspeli da na odmor odu sa šest poena razlike.

Foto: Starsport0

U nastavku meča, Crvena zvezda je u potpunosti zagospodarila terenom, pre svega u odbrani i ofanzivnom skoku.

Uspeli su crveno-beli po prvi put da se dolepe na 11 poena razlike, ali im je falilo tečnije igre u napadu da već tada reše sve.

Međutim, sa druge strane osim Karla Matkovića nije imao ko da pogodi, pa je period slabije igre šampiona Srbije ostao nekažnjen.

Foto: Starsport

Zvezda je sačuvala prednost do kraja treće deonice od devet poena, da bi u četvrtoj četvrtini sve rešila.

Prvo je uspela da se odlepi na 16 poena razlike, a kada posle tajm-auta Mega nije uspela da se vrati sredinom poslednje četvrtine sve je bilo jasno.

Mega je u poslednjoj deonici ubacila svega šest poena, a na kraju je razilika otišla i do konačnih 19 razlike.

Zvezda je tako izborila priliku da u finalu brani trofej od prošle godine, a protivnik će joj biti pobednik meča FMP-Partizan koji se igra od 21.00.

Crvena zvezda – Mega 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6)

Dvorana: Čair, Niš. Sudije: Jovčić, Jevtović, Stefanović. Gledalaca: 3.500

Crvena zvezda: Lazarević , Volters 12, Davidovac 9, Mitrović 2, Lazić , Kalinić 15, Dobrić 7, Holins 5, Ivanović 12, Marković, Vajt , Kuzmić 10.

Mega: Vujić, Ružencev 3, Jović 7, Rudan 4, Uskoković, Kočović, Smit 5, Cerovina 6, Matković 15, Đurišić 5, Simanić 5, Mušikić 3.

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale

Četvrtak

Crvena zvezda – Radnički Kragujevac 103:59

Mega – Zlatibor 84:57

Petak

FMP – Borac Čačak 88:77

Partizan – Borac Zemun 101:48

Polufinale

Crvena zvezda – Mega 72:53

21.00 Partizan – FMP

40′ KRAAAAJ Zvezda je u finalu – 72:53

Zvezda je rutinski privela meč kraju u kojoem je presudio očajan šut Mege i ofanzivni skok i odbrana Zvezde.

38′ Zvezda privodi meč kraju – 69:53

Konfuzna igra na obe strane. Videli smo po jedan koš obe ekipe, što odgovara Crvenoj zvezdi jer prolazi vreme. Mega je posle jedne dobre odbrane htela trojkom iz tranzicije da što pre smanji razliku, a nakon novog promašaja Zvezde Mega je odgovorila izgubljenom loptom. To je kaznio Ivanović sa novih 16 razlike.

36′ Zvezda lomi Megu – 65:41

Promašila je Mega prvi napad posle pauze, pa je Zvezda došla do rekordnih 16 poena prednosti. Smit je konačno iz prodora postigao neke poene,a potom se i Mega odbranila, ali nije ot iskoristila.

34′ Trojka Voltersa, Zvezda sve bliža finalu – 63:49

Ispromašivala se Mega, šrednjačio je Simanić u toome, pa je Volters trojkom doneo veliku prednost. Jovanović je tražio tajm-aut da pokuša da probudi svoj tim.

33′ Velike greške na obe strane – 60:49

Serija promašaja na obe strena. Nema promene rezultata.

31′ Po koš na obe strane – 60:49

Kuzmić je lepim potezom poentirao na startu četvrte četvrtine, nakon čega je usleio promašaj Đurišiča. Revanširao se promašajem Vajt, a onda je Matković poenima vratio na minus 11.

Foto: Starsport

30′ Zvezda odbila nalet Mege, ponovo ima dovcifrenu razliku – 57:46

Propustila je Mega dobru priliku za potpuni povratak. Zvezda nije mogla ništa da pogodi, ali je Đurišić pogodio samo jedno bacanej, uz jednu lošu akciju. Zvezda je to kaznila sa dva pogođena bacanja za plus deset. Đurišić je ponovo pogodio samo jedno bacanje, posle čega je usledio promašaj Lazića. Međutim ovoga puta je promašio Rudan, pa je Zvezda to kaznila u poslednjim sekundama s ajednim pogođenim bacanjem.

28′ Mega se polako vraća, Radonjić ljut – 54:45

Loš period na obe strane. Zvezda je pogodila samo jedno bacanje iz četiri pokušaja , ali se Mega ispromašivala. Konačno je Đurišić uspeo da pogodi za dva poena, ali je onda napravio faul nad Ivanovićem koji je poentirao, ali i promašio dodatno bacanje. Cerovina je odmah poentirao i spustio na minus devet, pa je Radonjić tražio tajm-aut.

25′ Mini serija Mege – 51:41

Zvezda dominira u ofanzivnom skoku što joj je donelo velikih 14 razlike pre nego što je Mega konačno postigla poene. Iako su odbranili sledeći napad crveno-belih Jović je promašio torjoku pa je Kuzmić zakucavanjem doneo ponovo 14 razlike. Smit je konačno na drugoj strani iznudiio faul. Pogodio je Smit jedno bacanje, a posle ofanzivnog skoka je Mega pogodila i trojku i malo se povratila.

23′ Zvezda u seriji želi da prelomi meč – 47:35

Trojka Kaliniča i tajm-aut Mege. Deluje da Zvezda lomi utakmicu.

22′ Zvezda pravi razliku, Mega se pogubila – 44:35

Ponovo je Mega izubila loptu, a Davidovac sa bacanja povećao prednost. Krenula je Mega da srlja, promašio je ovoga puta trojku Matković.

21′ Revolveraški obračun na startu – 42:35

Ponovo je Matković sjajno krenuo i poentirao u reketu. Zvezda je izgubila loptu u sovm prvom napadu, ali je Simanić promašio trojku, pa je to kaznio Davidovac.

Šoutajm u pauzi

Statistika na poluvremenu

Najefikasniji u Zvedi su Kalinić sa 12 i Volters sa devet poena, a prati ih Dobrić sa sedam. U Megi je najefikansiji Matković sa 11, ali nema pravu podršku. Što se timske statistike tiče, Zvezda je pogodila četiri trojkeuz 23 odsto šuta dok je Mega pogodila smao jednom uz 12 posto šuta. Crveno-beli dominiraju u skoku sa 20:15, dok Mega ima više asistencija 11:7.

Foto: Starsport

20′ Sjajna završnica Zvezde za prednost na poluvremenu  – 39:33

Izgubile su Zvezda i Mega po jednu loptu, pa je Volters posle iznuđenog faula pogodio jedno bacanje. Mega je potom igubila svoju 11 loptu, a Holins promašio novu trojku. To Mega nije iskoristila, već je napravila faul pod košem rivala. Mitrović je pogodio oba slobodna bacanja. Mega je pokušala trojkom, ali nije uspela.

18′ Mega preživela veliki nalet Zvezde – 36:33

Posle dobre odbrane prvo je Volters pogodio sa bacanja, a onda je posle promašaja i Holins trojkom doneo najveću prednost Zvezdi. Tada je Jović sjajnim potezom uspeo da zaustavi seriju Mege i košem uz dodatno bacanje koje je pogodio vratio svoj tim na minus tri. Mega je uspela da se odbrani u sledećoj akciji i pored tri ofanzivna skoka Zvezde.

16′ Kalinić za preokret, neverovatan meč – 31:30

Cerovina je iznudio bacanja posle tajm-auta i ponovo doneo prednost Megi, ali je Kalinić trojkom doneo preokret.

Foto: Starsport

15′ Ludnica na meču, pršte i tehničke – 28:28

Sve je veća nervoza na terenu. Posle izgubljene lopte Kalinića, Radonjić je dobio tehničku grešku,a onda se iznervirao i Maković zbog faula u napadu. Usledili su promašaji Kalinića i Cerovine u sledećim napadima, pa je Volters iz kontre poentirao za izjednačenje.

14′ Velika borba, Zvezda i Mega u egalu – 26:27

Nije uspela Mega da poentira posle tajm-auta, ali Zvezda nije to kaznila i preokrenula rezultat. Međutim, osim poena na počeku, Mega igra očajno u drugoj četvrtini u napadu pa je usledila nova greška. To već crveno-beli nisu propustili i Kalinić je doneo preokret. Tada je usledio sjajna potez u ovom meču vrlo inspirisanog Karla Matkovića koji je pogodio koš uz faul i ovoga puta pogodio slobodno bacanje. Dobrić je u narednom napadu doneo izjednačenje, a Simanić iznudio faul za dva slobodna bacanja od kojih je pogodio jedno.

12′ Serija Zvezde, ponovo ludnica u Nišu – 22:23

Muči se Zvezda u napadu, ali je uspela da dođe do poena posle ofanzivnog skoka. Sa druge strane, podignut je nivo igre u odbrani, pa je posle ukradene lopte dosušen nameran faul. Zvezda je pogodila dva bacanja, a onda je trojkom Dobrića Zvezda došla na poen zaostatka.

11′ Mega se ne zaustavlja – 15:23

Dva loša napad Zvezde je Mega kaznila sa dva poena Matkovića koji je propusstio dodatno slobodno bacanje.

Foto: Starsport

10′ Sjajna četvrtina Mege, Zvezda dobro prošla – 15:21

Posle promašenog šuta Zvezde, Cerovina je sjajnim potezom doneo10 poena prednosti i propustio da pogodi dodatno bacanje. Dobić je na drugoj strani iznudio faul i pogodio dva bacanja. Mega je odmah potom izgubila lopzu što je kaznio Ivanović poenima u poslednjim sekundama.

9′ Sjajna serija Mege, sve veća razlika

Mega je posle tehničke greške došla do pet poena prednosti, a onda je Mušikić trojkom doneo velikih osam poena prednosti. U narednom napadu je iskusni Davidovac uspeo da iznudi faul iako akcija nije obećavala, pa je sa dva bacanja smanjio razliku. Međutim posle prelepog prodra Đurišić je vratio prednost.

8′ Serija promašaja, niko ne može da pogodi koš – 9:13

Serija promašaja na obe strane. Prvo Holins promašuje već treći šut od početka, a zatim je isto uradio i Ružencev. Proba je i Vajt za Zvezdu, pa Kočović za Megu, ali nije bilo poena. Proba je Stefan Marković za tri, ali je promašio, a uzvratio mu je Jović za šesti napad u nizu koji oba tima nisu realizovala.

6′ Mega ponovo briljira – 9:13

Razletele su se ekipe po terenu. Zvezda je propustila priliku d apoveća prednost pa je u kontri Ružencev zakucao za izjednačenje. Probao je da uzvrati Vajt, ali je promašio zakucavanje, pa je Skuči Smit ponovo doneo prednost Megi. Usledila je greška Markovića i novi sjajan potez Matkovića za prednost Mege od četiri poena.

Foto: Starsport

4′ Preokret Zvezde – 9:7

Isplatio se rani tajm-aut Zvezde, Kalinić je pogodio sa poludistance, a nakon gubitka lopte Smita, pogodio je i Volters. To je unelo paniku u igru Mege koja je promašila u sledećoj akciji pa je Volters sa novim poenima vratio meč u egal. Posle je usledio promašaj Jovića. Nije to Zvezda iskoristila jer je po drugi put promašio Holins, međutim Mega je izgubila drugu loptu pa je trojkom Kalinića usledio preokret.

2′ Mega razbija Zvezdu, Radonjić se iznervirao

Nije uspela Zvezda ni u svom drugom napadu, pa je Simanić u kontri poentirao uz faul za 6:0 što je iznerviralo Radonjića koji je odmah zatražio tajm-aut. Simanić je pogodio dodatno bacanje posle pauze.

1′ Sjajan start Mege na krilima Matkovića

Sjajan prvi napad Mege. Matković je iskoristio dobar pas za prve poene na meču. Holins je sa druge strane promašio, ali Ružencev nije to kaznio trojkom. Ipak, posed je ostao u rukama Mege pa je Matković ponovo uspeo da reši situacij i donese prednost od 4:0.

Spektakularno izvođenje himne

Bilja Krstić je otpevala himnu Srbije uz sjajne svetlosne efekte.

Sve detalje možete pratiti iuživo na blogu Nova.rs.

Stiže i podrška sa tribina za Crvenu zvezdu

Foto: Nova.rs

Košarkaši Mege se spremaju za veliki okršaj

Foto: Nova.rs

Ekip Zvezde na zagrvanju

Foto: Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram<

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar