Crveno-beli stali nadomak senzacije.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone u utakmici 30. kola Evrolige rezultatom 82:70.

PROČITAJTE JOŠ...

Utakmicu je za Zvezdu trojkom otvorio Ognjen Dobrić, ali je u tim momentima sjajan bio i Nikola Mirotić, koji je pogađao gotovo sve, pa je od prvih 15 poena ubacio 11, dok su crveno-beli odgovarali poenima Nikole Kalinića i Ognjena Kuzmića nakon sjajnog pasa Nikole Ivanovića.

Ipak, uspela je barselona da se odlepi pre kraja prve četvrtine i povede 22:15, a već početkom druge to vođstvo je otišlo na +18. Briljirao je u tim momentima Brendon Dejvis, pošto je čak tri puta zakucao, od čega dva puta nakon alej-upa (35:19). Išla je prednost Katalonaca i na 21 poen (42:21), ali su igrači Zvezde majstorijom Kalinića i ludom trojkom Dobrića uspeli da priđu na 47:32.

Tokom većeg dela treće četvrtine diktirali su igrači Barselone dešavanja na parketu, vodili su i sa 22 razlike, ali su crveno-beli vezali sedam poena, prišli na 59:44, da bi u završnih 10 minuta ušli sa 65:51.

Razigrao se Ivanović u tim momentima, Zvezda prišla na 73:66, ali nisu imali snage za potpuni preokret. Na kraju, 82:70, pobeda Barselone, ali i dokaz da Zvezda itekako ima čemu da se nada kada je u pitanju borba za Top 8. Zvezdu je predvodio Dobrić sa 17 poena, Ivanović je dodao 13, a Katalonce Mirotić sa 19 poena.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Ovo je crveno-belima bio 13. poraz, ako ne računamo utakmice protiv timova iz Rusije, pa Zvezda zauzima osmo mesto na tabeli sa skorom 11-3, koliko ima i Monako na sedmom mestu, dok Makabi na devetom ima 11-11, uz dva meča manje

Barselona – Crvena zvezda 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19)

Dvorana: Blaugrana (Barselona);  Sudije: Oleg Latiševs, Džozef Bisang, Tomaš Travicki

Barselona: Eksam 13, Martinez, Šmits 8, Abrines 2, Kjurik 3, Dejvis 12, Laprovitola 3, Jokubaitis 10, Mirotić 19, Nađi 2, Kalates 6, Hejs-Dejvis 4

Crvena zvezda: Dobrić 17, Simonović, Ivanović 13, Lazarević 4, Davidovac 2, Mitrović 9, Lazić, Kalinić 5, Marković 7, Vajt 4, Kuzmić 5, Volters 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

Evroliga, 30. kolo

Četvrtak

Žalgiris – Anadolu Efes 71:85

Olimpijakos – Panatinaikos 101:73

Real Madrid – Asvel 70:58

Petak

Baskonija – Alba 85:68

Barselona – Crvena zvezda 82:70

Odloženo

Armani – Bajern

Fenerbahče – Zenit

Uniks – Makabi

CSKA – Monako

40′ Kraj!

Pobeda Barselone, 82:70. Zvezda je imala šansu da se vrati, ali su propustili svoje prilike, pa je Barselona na kraju slavila.

38′ Utakmica sezone Nikole Ivanovića – 78:70

Teško da će Zvezda uspeti da preokrene, jednostavno Barselona na svaki nalet crveno-belih ima odgovor, ali je i na dva i po minuta pre kraja susreta pokazao da je najraspoloženiji igrač tima sa Malog Kalemegdana, pogodivši još jednom koš rivala za 78:70. Promašio je Laprovitola čitav koš,

36′ Ivanović Zvezdin „X faktor“ – 75:66

Promašio je Vajt, uhvatio svoj promašaj, pronašao Ivanovića koji je pogodio za tri i smanjio na sedam poena. No, Barselona je gotovo odmah uzvratila preko Mirotića kog je sa pola terena video Kalates i majstorski ga uposlio.

35′ Ivanović drži crveno-bele u igri – 73:63

Pogodio je prvo dva penala, nadovezao se i košem sa poludistance nakon prodora, odgovorio je Eksam.

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

33′ Volters! Zvezda na -8 – 67:59

Pogodio je Ivanović sa penala, potom i Volters uz kontakt, Jasikevičijus je „poludeo“ na klupi a crveno-beli prišli na osam poena minusa.

32′ Snažno zakucavanje Lazarevića – 67:55

Zvezda se ne predaje, nakon poena Hejz-Dejvisa Lazarević je odgovorio snažnim zakucavanjem.

31′ Prelepi poeni Ivanovića – 65:53

Lepa akcija Zvezde i još lepši šut Ivanovića, tim sa Malog Kalemegdana je ponovo prišao na 12 poena minusa.

Dva alej-up zakucavanja Dejvisa

30′ Kraj treće četvrtine – 65:51

Zvezda u završnih deset minuta ulazi sa minusom od 14 poena.

29′ Ne predaju se crveno-beli – 61:49

Nakon odlične kontre Markovića usledila je dobra odbrana, fauliran je Vajt koji je pogodio oba penala, pa su crveno-beli na -12.

27′ Mirotić prekinuo Zvezdinu seriju – 61:44

Imala je Barselona višak od 22 poena, ali su crveno-beli zaigrali veoma dobro, vezali sedam poena i smanjili razliku na 15 poena, Mitrović je promašio šut za minus od 13 poena, da bi Mirotić košem vratio prednost na +17.

25′ Markovićeva trojka, Zvzeda ponovo na ispod 20 razlike – 59:40

Lako Barselona održava prednost, Katalonci uglavnom imaju preko 20 poena viška, ali je Marković nakon prelepe finte pogodio trojku i primakao crveno-bele na 19 poena minusa.

21′ Zvezda promašajem otvorila drugo poluvreme – 50:32

Davidovac je voema loše šutirao za tri, Kalinić je loptu izbio u aut, ali nije pogodio ni Šmits. Ipak, u narednom napadu pogodio je uz faul, bio precizan i sa linije za slobodna bacanja.

20′ Nova majstorija Kalinića i luda trojka Dobrića – 47:32

Nakon Dobrićevih penala Barselona je propustila dva napada, dok je Kalinić prvo bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, a potom narednu akciju završio na veoma lep način, produživši dvokorak i u padu pogodivši koš rivala. Odgovorio je Nađi zakucavanjem. Dobrić je pogodio ludu trojku za kraj poluvremena.

18′ Barselona iz napada u napad povećava prednost – 45:26

Ostao je sam Jokubaitis na liniji za tri poena, podigao se, pogodio, pa su Katalonci otišli na višak od 21 poena. Tu prednost je smanjio Dobrić sa penala.

Foto: Srdjan Stevanovic

14′ Dva neverovatna zakucavanja Dejvisa – 35:19

Dva napada Barselone okončana su fantastičnim zakucavanjima Dejvisa, sa druge strane poentirao je Mitrović sa penala.

13′ Radonjić tražio tajm-aut – 31:17

Nastavila je Barselona da „teroriše“ Zvezdu, Kjurik je pogodio trojku, pa je Dejan Radonjić morao da zatraži minut odmora.

12′ Barselona bolja početkom druge četvrtine – 26:17

Barselona nije uspela da ubaci loptu u igru za pet sekundi, ali nisu poklonjen napad iskoristili crveno-beli, da bi u narednom napadu Katalonaca Dejvis snažno zakucao. Nakon izblokiranog šuta Branka Lazića Dejvis je dodao još dva poena sa poludistance za +11, ali je Vajt uzvratio zakucavanjem.

10′ Prva osetna prednost za Barselonu – 22:15

Nakon što se Marković okliznuo igrači Barselone su preko Laprovitole u kontri na nepostavljenu odbranu Zvezde stigli do 18:15, a potom je promašaj Davidovca Mirotić „kaznio“ novim poenima. Konačan rezultat prve četvrtine postavio je Kalates polaganjem.

8′ Problem za Zvezdu, Mirotić baš raspoložen – 15:15

Od 15 poena Katalonaca nekadašnji NBA as je ubacio 11. Sa druge strane Ivanović je prelepom asistencijom uposlio Kuzmića koji je položio.

7′ Zakucavanje Mirotića, uzvratio Mitrović – 13:13

Nakon konfuznog napada Zvezde i ukradene lopte Eksama usledila je kontra koju je zakucavanjem završio Mirotić, ali je u narednom napadu precizan bio Mitrović nakon ofanzivnog skoka.

6′ Mirotić za tri, izjednačenje u Kataloniji – 11:11

Ostao je sam u ćošku i sjajno poentirao krilni centar Barselone pogodivši samo dno mrežice pri šutu za tri.

5′ Odlična serija Zvezde – 8:11

Tri napada Barselone Zvezda je okončala maestralnom odbranom, a crveno-beli su preko Kalinića, koji je iskoristio sjajan prodor i položio, te Dobrića sa penala, stigli do preokreta.

3′ Raspucao se Mirotić – 6:5

Prvo je pogodio oba penala, nadovezao se i košem nakon asistencije Kalatesa.

1′ Trojka Dobrića – 2:3

Nakon sjajnog prodora Eksama odgovorio je krilni košarkaš tima iz Beograda.

Dobro došli na prenos utakmice 30. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde na protalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Novak Đoković pokazuje košarkaško umeće na utakmici Crvena zvezda – Makabi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram