EPA/JOHN G. MABANGLO CORBIS

Imao je priliku da oseti kako je to igrati sa srpskim centrom

Bivši košarkaš Majk Miler dočekao je Nikolu Jokića u Denver Nagetsima 2015. godine i odmah u njemu primetio potencijal za velika dela.

Miler je u Denveru završio karijeru 2017. godine, ali je svedočio nastajanju jednom od najboljih igrača u istoriji igre pod obručima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uspeh je ono što ‘Džokeru’ pripada. On stalno pokazuje koliko je dobar, verovali smo u njega“, izjavio je Miler, prenosi RTS.

Interesantno da je Miler pre šest godina izjavio da „Jokić ima potencijal da bude član Kuće slavnih“, na šta je Nikolu podsetio košarkaš Orlanda i „ruki“ sezone Pol Bankero.

„Da, Majk me je uvek voleo i uvek mi je davao prave savete, prave reči, usmeravao me je. Kad sam došao u NBA brinuo se o meni. Imamo sjajan odnos. Terao me je da radim razne stvari, ali one dobre, ne loše. On je sjajna osoba, neko na koga možeš da se ugledaš“, biranim rečima pričao je Nikola o Mileru.

Miler je tokom 17 godina duge NBA karijere nastupa i za Majami, a ove sezone gledao je treći meč finala, a biće prisutan i na četvrtom.

Osim za Majami i Denver, nastupao je i Orlando, Memfis, Minesotu, Vašington i Klivlend. Nakon završene igračke karijere bio je pomoćni trener u Memfisu, a sada radi u razvojnom timu Hjustona.

Dva puta je bio NBA šampion, oba puta sa Majamijem, a on individualnih nagrada ima najboljeg šestog igrača (2006. godine) i najboljeg rukija godine (2001).

Reči hvale za srpsku košarku imao je i NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

„Srbija je proizvela neke od najboljih igrača na svetu. Jedna od reprezentacija koje je najelpše gledati. Kad mislite o Srbiji, mislite na košarku“, rekao je Vojnarovski u razgovoru za RTS.

Četvrti duel NBA finala je u noći između petka i subote (02:30).

BONUS VIDEO Jokić o Džefu Grinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar