Bogdan Bjelica
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

NBA liga je najavila mogućnost nastavka sezone, ali dok se to ne dogodi košarkaši su dobili obaveštenje da imaju pravo na nešto što bi se moglo nazvati "uslovna sloboda".

Rukovodstvo lige je uputilo obaveštenje upravama franšiza da je dozvoljeno da njihovi igrači budu odsutni iz gradova u kojima je baza timova.

U obaveštenju je rečeno da bi pre odluke o putovanju igrači morali da obaveste uprave klubova o svojim namerama.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši su u obavezi da objasne razloge za putovanje, da ostanu u zatvorenom na svom odredištu, kao i da budu izolovani od okruženja.

Klubovima je dozvoljeno da obave plaćanje putovanja svojih igrača, ukoliko za to postoji potreba.

Najbrojnija srpska kolonija se nalazi u Sakramentu, gde kao košarkaši žive Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, Igor Kokoškov je član stručnog štaba, dok su na funkcionerskim pozicijama Vlade Divac i Predrag Stojaković.

„Samo se nadam da ovo neće dugo trajati i da će svi ostati bezbedni. Čuvajte se ljudi, budite pametni i ne paničite, to vam neće pomoći. Vidimo se uskoro“, napisao je Bogdanović.

U okrugu Sakramenta je do nedelje dijagnostifikovano prisustvo koronavirusa kod 32 osobe, a trend je zabrinjavajući, pošto lokalni mediji ističu da se za šest dana broj zaraženih utrostručio.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom je izjavio da uvođenje vanrednog stanja nije neophodno, ali su uvedene određene mere, poput obaveznog zatvaranja barova i restorana.

Broj obolelih od koronavirusa značajno raste u Koloradu, državi u kojoj je grad Denver, za čije Nagetse nekoliko godina nastupa Nikola Jokić.

Prema poslednjim podacima, broj zaraženih je prešao 150, a veliki broj građana je obavio testiranja, tako da se očekuje povećanje liste zaraženih.

Prisustvo koronavirusa je kod sedamdesetak osoba zabeleženo i u Dalasu, gde za Meverikse nastupa Boban Marjanović, a među prvima su mere, najpre zabrane prisustva navijača, uveli Golden Stejt Voriorsi, čiji je član Alen Smailagić.

U saveznoj državi Tenesi, sa prestonicom u Memfisu za čije Grizlise nastupa Marko Gudurić, zabeleženo je četrdesetak slučajeva zaraze, ali je još u petak jedna osoba uspešno izlečena i napustila je bolnicu.

Nije izvesno da li će i kako sezona u NBA ligi biti nastavljena, ali je stav čelnika lige i vlasnika klubova da bi to moglo da se dogodi sredinom ili krajem juna meseca ove godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram