Foto: Screenshot Twitter ВЛАДЕ 🏀

Krenuo je Obradović da se pozdravi sa protivničkom klupom, ali mu je "pao mrak na oči" kada je video ponašanje Uroša Trifunovića.

Partizan je uz mnogo muke uspeo da savlada Studentski centar sa 91:82, pre svega nakon odlične igre u poslednjoj četvrini.

PROČITAJTE JOŠ

Debitovao je Partizan ove sezone pred domaćom publikom, a umesto da sve predstavlja najbolju uvertiru za dve utakmice Evrolige ove sedmice delovalo je da Željko Obradović mora da rešava i „dečije bolesti“.

Nekoliko puta je vikao zbog postavke u igri, ali ga je na kraju potpuno poludeo zbog poteza Uroša Trifunovića.

Kada je završen meč Trifunović je šutnuo loptu visoko na tribine. Nije on prvi, a ni poslednji igrač da je to uradio. Ipak, to se čini u mečevima koji imaju izuzetno veliki ulog i znače pravo olakšanje za pobednički tim. To se uglavnom dešava u finalima (niko neće zaboraviti kako je Vlade Divac u dresu Jugoslavije to uradio), ali ne u meču koji predstavlja regularno kolo prvenstva. Trifunović je loptu napucao visoko kao iz revolta, iz besa…

Umesto da Obradović ode i pozdravi stratega rivala okrenuo se ka Trifunoviću kom je očitao lekciju. Jedna od stvari koje su mogle da se pročitaju sa usana Obradovića bila „Šta radiš to“, a onda i salva kritika.

Kevin Panter, kapiten Partizana, prišao je do mladog igrača zagrlio ga je i pokušavao da mu objasni nešto (ujedno donekle i zaštiti od gneva Obradovića), a Trifunović nije uzvratio već je samo shvatajući šta je uradio produžio. Pokušao je da izbegne konflikt.

Trifunović je svojevremeno po kazni išao da se izvini Dejanu Radonjiću zbog nedoličnog ponašanja.

Obradović je sve ostavio u svlačionici i nije javno govorio o Trifunoviću.

„Imali smo samo jedan trening između mečeva, ali šta je tu je. Kako je nama, tako je svima. Studentski centar je odigrao dobru utakmicu. Trudio sam se da rasporedim minute svima, a jedino što nije dobro što je puno igrao Lesor. Tako je situacija bila. Čekamo navijače u utorak na premijeri protiv Milana u Evroligi. Moramo bolju odbranu da igramo. Igrali smo mnogo bolje defanzivno u Vitoriji nego u Berlinu protIv Albe. Izgubili smo taj meč na način kako smo izgubIli. Imali smo dobre trenutke, ali i pravili neke katastrofalne greške. Sutra imamo jedan trening da pripremimo utakmicu s Milanom. Radimo, pričamo, analiziramo, igrači su svesni svega. Verujem u njih, imaju moju punu podršku. Greške su sastavni deo košarke, ali su problem kad su bespotrebne koje dolaze kao posledica dekoncentracije“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO Obradović posebno pričao o kobnoj četvrtini, objasnio šta ne sme da se dešava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare