Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Saša Nikitović je novi trener seniorskog tima Dinamika, saopštio je klub.

Iskusni košarkaški trener je u prethodnom periodu u Dinamiku obavljao funkciju koordinatora mlađih selekcija i sa uspehom predvodio juniorski i kadetski tim.

U svojoj bogatoj karijeri bio je prvi trener Crvene Zvezde i Olimpije iz Ljubljane kao i selekcije Bahreina, te juniorkog tima Crvene Zvezde sa kojim je bio prvak države.

„Znanje je sticao kao asistent Duška Vujoševića u Partizanu te Dragana Šakote i Stevana Karadžića u Crvenoj Zvezdi. Nikitović je bio asistent Dušana Ivkovića na Evropskim prvenstvima u Poljskoj (2009)i Litvaniji (2011) kao i na Svetskom Prvenstvu u Turskoj (2010). Takođe, kao asistent Aleksandra Kesara je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Univerzijadi u Bangkoku 2007. kao i zlatnu medalju na Univerzijadi u Beogradu 2009. Kao prvi trener vodio je reprezentaciju naše zemlje do 16 godina na Evropskim prvenstvima u Crnoj Gori 2010. i Češkoj 2011 i Italiji 2019″, saopštio je klub.

Dinamik se usput zahvalio svom dosadašnjem treneru Miru Aliloviću 2na dosadašnjem izuzetno predanom radu i na afirmaciji mnogo mladih košarkaša kluba u prethodnom periodu.“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar