Foto: KSS

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Radnički iz Kragujevca u poslednjem meču četvrtfinala rezultatom 108:47 (22:13, 27:12, 30:13) i zakazali polufinale Kupa Radivoja Koraća sa Partizanom (subota, 21).

Prethodno su odigrane tri utakmice završnog turnira u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ

Mega je prva prošla dalje ubedljivom pobedom nad zemunskom Mladosti (93:67) i u polufinalu će igrati protiv Vojvodine koja je iznenadila FMP (73:67).

Zatim je Partizan posle drame u finišu dobio Borac, prvi put ove sezone posle dva poraza, pa ćemo imati večiti derbi za finale Kupa Radivoja Koraća.

Petak je slobodan dan, a polufinalni okršaji su u subotu od 18.30 i 21 sat. Finale je u nedelju od 21 čas.

Zvezda je u Novi Sad stigla prilično desetkovana, bez Voldena, Hola, Noka, Rita i Koloma zbog korone, vratio se Džoni O’Brajant nakon klupske suspenzije, a uzdanica Radničkog je vremešni Raško Katić, svojevremeno i igrač crveno-belih.

Međutim, Kragujevčani su bili potpuno nemoćni… Ekipa Dejana Radonjića je bila nemilosrdna do kraja, samo je u prvoj deonici viđena kakva-takva neizvesnost. Sve ostalo bilo je u znaku crveno-belih.

Srpski evroligaš je imao i +45 u trećoj četvrtini, u samoj završnici neravnopravne borbe +57 i konačnih +61. Prednjačili su Lazić sa 17 i Dobrić sa 16, a Lojd je dodao 11 poena. Dvocifreni na drugoj strani bili su Dumić sa 19 i Popović sa 10.

Igra koš za koš viđena je od sudijskog podbacivanja lopte, a krađa Džordana Lojda iz ruku Popovića i zakucavanje u NBA stilu obeležili su prvu četvrtinu.

I ne samo to, već i jaka blokada Ognjena Kuzmića u sklopu dobre defanzivne sekvence, nakon čega se Zvezda i rezulatski odlepila posle egala.

Crvena zvezda – Radnički 108:47 (22:13, 27:12, 30:13, 29:9)

Hala: SPENS. Sudije: Prpa, Ninković, Pešić.

Crvena zvezda: O’Brajant 11, Vujičić 3, Lojd 11, Lazić 17, Radanov 6, Simonović 7, Kuzmić 8, Uskoković 5, Davidovac 8, Dobrić 16, Jagodić-Kuridža 7, Simanić 9.

Radnički: Meding , Popović 10, Dumić 19, Stevanović 2, Katić 6, Jovanović, Nedeljković 5, Dimovski, Glišović, Veljović 2, M. Đorđević, S. Đorđević 3.

Branko Lazić kapitenski je vezao pet poena i pobrinuo se za 15:8 na nešto više od tri minuta pre prvog obaveznog odmora. Uzvratio je Radnički preko Dumića i Katića, na šta su pogocima odgovorili povratnik O’Brajant i Jagodić-Kuridža (trojka) za 22:13 na kraju uvodne deonice.

Na početku drugog kvartala Zvezda je trojkama stekla ubedljivu prednost. Pogađali su i Lazić, i Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, pa je u 13. minutu bilo 33:13, a Kragujevčani su za to vreme bili bez koša.

Produžili su crveno-beli seriju na 16-0 za nepuna četiri minuta – 38:13, pa je već tada bilo jasno kakav će biti ishod borbe za polufinale. Iako je srpski evroligaš bio bez pola ekipe, Radnički nikako nije mogao ozbiljnije da ga ugrozi.

U strelce se upisao i Zvezdin junior Milutin Vujičić, trojkom za 41:16, a zakucavanja Kuzmića i Radanova bila su uvod u veliki odmor, na koji se otišlo rezultatom 49:25.

Foto: KSS

Prilično preslikana borba viđena je i u nastavku… Zvezda je napravila još jednu seriju, ovaj put 16-4 za 65:29 do sredine treće četvrtine.

Raspucani su bili Lazić i Lojd, koji su nastavili da pogađaju trojke, dok je O’Brajant zalaganjem u igri pokazivao znake pokajanja i zahvalnosti što je opet deo ekipe.

Kada je u 28. minutu posle tri vezane trojke Dobrića bilo čak +45, na semaforu je zasijalo velikih 74:29!

Tada je ponovo postalo jasno da je pobednik poznat i da je jedino preostalo do kraja da se vidi kojom razlikom će Zvezda zakazati večiti derbi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Bilo je to rekordnom razlikom od 61 poena, što je najubedljivija pobeda crveno-belih u nacionalnom Kupu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar