Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Ne smiruju se tenzije

Košarkaš Gruzije Tornike Šengelija izjavio je da su njegovi saigrači iz reprezentacije reagovali kao muškarci tokom sukoba sa košarkašima Turske posle meča trećeg kola A grupe na Evrobasketu, u kom je domaćin u Tbilisiju slavio sa 88:83 posle produžetaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Turski mediji preneli su da su njihovog reprezentativca Furkana Korkmaza uz Dudu Sanadzea, sa kojim se sukobio na terenu, napali i Šengelija i Goga Bitadze.

Šengelija propušta Evrobasket zbog povrede ramena, dok Bitadze nije igrao protiv Turske zbog povrede.

„Nije trebalo da reagujemo na provokacije. Reagovali smo kao ljudi, kao muškarci i pokazali smo reakciju. Sa druge strane, kada sukob počne na terenu, treba tu i da ostane. Ne treba da tražiš igračima drugog tima pred njihovim porodicama, prijateljima, navijačima da idete u tunel da nastavljate tamo borbu. Ne samo to, kada smo išli u svlačionicu, provokacije su se nastavile. Nazivali su nas svakakvim imenima i pokazivali su svašta rukama. Izjave turskih medija takođe su ofarbale drugačiju sliku i to je napravilo agresivne reakcije turskih navijača prema našim porodicama. To su veoma uznemirujuće poruke i pretili su nam smrću“, napisao je Šengelija na društvenim mrežama, a preneo Košarkaški savez Gruzije.

Sa druge strane, Furkan Korkmaz je izneo drugačije viđenje situacije i incidenta u Tbilisiju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je kao ulična tuča. Nije bilo razgovora. Ljudi su nas samo napali. Naravno da smo reagovali i branili se, što smo i morali da uradimo kao muškarci. Takođe mislim da je postojao propust sa obezbeđenjem. Ili su jednostavno dozvolili njihovim igračima šta žele“, izjavio je Korkmza za turske medije, a preneo portal Basket news.

Turci su tražili snimak iz tunela kako bi se utvrdilo šta se stvarno dogodilo, a zapretili su i istupanjem sa Evrobasketa.

Sa druge strane, Gruzija je domaćin grupe i pitanje je kada će sledeći put dobiti poverenje FIBA.

Što se tiče rezultata i stanja u grupi, Turska je na skoru 3-1 kao i Španija, Crna Gora i Belgija imaju 2-2, dok je Gruzija na 1-3 i u poslednjem kolu će protiv Crne Gore tražiti prolaz dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Simonović o Jokiću: Bajka je igrati sa takvim igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar