Foto: Starsport, Youtube/SOS kanal

Ko su ljudi sa snimka koji su vređali selektora Svetislava Pešića?

Napomena: Više tužilaštvo u Valjevu donelo je odluku o prekidu istrage i odbacivanju krivične prijave oštećene protiv Jovana Teodosića zbog sumnje na krivično delo silovanje u aprilu 2022. godine.

Jovan Teodosić, brat našeg proslavljenog reprezentativca, i bivši vlasnik Metalca doktor Boško Đukanović brutalno su vređali Svetislava Pešića, selektora košarkaša Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Velika se bura podigla kada je Pešić odlučio da se zahvali Teu i da ga ne povede na Evropsko prvenstvo u košarci, a izgleda u porodici Teodosića i dalje to nisu oprostili selektoru.

„Svetislave, Svetislave, dođi nam do klupe. Da ti doktor i profesor stave ga u d***, Da ti doktor i profesor stave ga u d***. Sad u grobu, sad u grobu, prevrće se Duda. Svetislave, selektore, poližeš nam m***“, pevali su sa pevačem skandalozne reči dok Pešić predvodi Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Jovan Teodosić se možda ne pojavljuje često u javnosti, ali je jedna optužba ustalasala srpsku javnosti.

Naime, on je prošle godine optužen da je izvršio krivično delo silovanje u pokušaju. Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta je krivična prijava protiv direktora Jovana Teodosića, potvrđeno je Tanjugu tada.

Kako je rečeno Tanjugu u tom tužilaštvu, krivičnu prijavu protiv njega podnela je I.R. (43), bivša radnica hotela „Crni vrh“ čiji je Jovan Teodosić direktor, koja tvrdi da ju je napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj spavaćoj sobi, tokom probnog rada, pred otvaranje hotela.

U tužilaštvu kažu da će oštećenoj biti dodeljen status posebno osetljvog svedoka, kao i da će tužilaštvo naložiti sve radnje predviđene zakonom, radi prikupljanja informacija i obasveštenja radi utvrđivanja ima li elemenata krivičnog dela.

Oštećena I.R. je krivičnu prijavu podnela u prisustvu svojih punomoćnika, advokata Dragoslava Ljubičanovića i Jovane Turković.

U krivičnoj prijavi, pored ostalog se navodi da je Jovan Teodosić oko dva sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu „Crni vrh“ na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme, tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Nakon toga pokušaja, on je oštećenoj rekao da će to činiti svake noći, a ona je, usled preživljenog događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu. Zbog toga, kako se navodi u prijavi nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao „siledžija“.

Jovan Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva Sport Agent DOO Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel „Crni vrh“ na Divčibarama, a u kom je I.R. radila kao zaposlena u računovodstvu.

Hotel je otvoren 22. decembra 2019. godine, a u periodu pred otvaranje, zaposleni su imali radnu obavezu da borave i žive u hotelu.

Jovan Teodosić
Jovan Teodosić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Inače, status posebno osetljivog svedoka dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti koje u svakom konktretnom slučaju ceni nagležni organ, u zavisnosti od faze postupka, tužilaštvo ili sud.

U ovim slučajevima žrtve mogu da dobiju punomoćnika o trošku države, mogu iskaz da ne daju pred okrivljenim i njegovim braniocem, već iz svoje kuće, ili u posebnim prostorijama tužilaštva ili suda, ili putem video-linka.

Mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa, socijalnih radnika…

Ipak, do danas nije poznat epilog ove optužbe.

Jovan je takođe bio košarkaš i nastupao je i za Metalac (što ga je povezalo sa drugim akterom skandaloznog snimka), ali je ranije odlučio da napusti ovaj sport.

Igrao je za nekoliko domaćih klubova i za grčkog drugoligaša Egalea, a onda je stavio tačku na igračku karijeri i ušao je u političke vode.

Izabran je za predsednika Upravnog odbora Metalca, a pojavljivalo se njegovo ime u medijima prilikom rasula u Fudbalskom savezu Srbije.

Kada je Slaviša Kokeza napustio funkciju predsednika posle saslušanja SBPOK, nasledio ga je Marko Pantelić koji je upravo u Teodosiću video jedan od oslonaca. Smenio je pet članova Upravnog odbora FSS i na njihovo mesto postavio svoje ljude (po Statutu FSS je to bio maksimalan broj članova koje je mogao da razreši dužnosti).

„Funkcije su razrešeni Branko Stojaković, Nenad Bjeković, Marjan Rnić, Dušan Mrakić i Dragan Ilić, a umesto njih su odmah funkcije dobili Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić“, sapošteno je na zvaničnom sajtu.

Ta odluka je doneta maja prošle godine.

Profesor doktor Boško Đukanović je vrhunski hirug i najbolji i najčuvenij srpski kardiohirurg. Tri godine se usavršavao u Hjuston kod Debejkija, a od 2000. godine je direktor „Dedinja“. Bio je uspešan karatista sa crnim pojasom, a kod njega su u Valjevo dolazile mnoge poznate ličnosti.

Foto: Printscreen/YouTube/SOS kanal – emisije

Operisao je mnoge slavne ličnosti, slikao se sa Kristijanom Ronaldom, dodeljivao je ikonu „Trojeručicu“ mnogim velikanima. Najveću je dobio Radmilo Mišović koja je morala da bude prevezena kamionom. U jednom trenutku je navodno postojala ideja da Metalac promeni ime u „Ravna gora“, ali je zbog raznih konotacija odlučeno da bude samo „Valjevo“, preneo je Birn 2015. godine.

On je godinama alfa i omega Metalca, pa je u jednom trenutku odlučio da dovede i Darka Miličića.

Boško Đukanović je godinama obavljao funkciju člana Upravnog odbora volonterski, a za to naplaćivao 500.000 evra. To nije mnogo po njegovim rečima jer Zvezda i Partizan koštaju šest puta više. Valjevo je godinama pomagalo klub sa samo 14,2 miliona dinara.

Đukanović godinama ne dolazi na mečeve Metalca zbog neslaganja sa bratom. Zanimljivo, sponzor Metalca je bio „Farmakom“, biznismena Miroslava Bogićevića koji je tada bio u Šapcu.

Napravio je od Metalca učesnika ABA lige, a retko kada se oglašava u javnosti.

BONUS VIDEO Teodosić i reprezentativci pevaju „Ostaće pesma i uspomena na Tea kapitena“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare