epa06431961 Trevor Booker of the Philadelphia 76ers during an NBA game at the O2 Arena in London, Britain, 11 January 2018. EPA-EFE/WILL OLIVER

Trevor Buker, igrač koji je osam sezona nastupao u NBA, zvanično je objavio kraj karijere.

Bukera je 2010. kao 23. pika na draftu izabrala Minesota, da bi ga potom prosledila u Vašington, gde je igrao četiri godine.

Najbolju sezonu odigrao je u Bruklinu kada je imao dvocifren prosek poena, 10,1 po meču.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov poslednji tim bio je Indijana.

„Ovo je verovatno najteža stvar koju sam morao da napišem. Ne znam da li da odmah sve kažem ili da ostavim za kraj? Bolje da vam za početak ispričam svoju priču.

Počnimo od stidljivog, nesigurnog momka krhke građe iz mesta od 2.000 ljudi. Nisam znao ni o čemu drugom osim o seoskom životu. Nismo imali nikakvih primanja. Biti siromašan je bilo toliko normalno da niste ni znali da ste siromašni.

Jednostavan i lep život. Uživali smo u tome što imamo jedni druge.

Ja sam samo momak kome su se ostvarili snovi da radi ono što voli. Ova igra mi je otvorila oči za jedan novi svet.

Sada sam vlasnik jedne privatne škole, koju sam izgradio od temelja zajedno sa najboljim prijateljem. Vlasnik sam jednog fudbalskog kluba u Vašingtonu.

Imam preko 250 objekata u svom vlasništvu. Partner sam sa Markom Kjubanom. Bavim se stvarima za koje nisam ni znao da postoje dok sam odrastao.

Sve je to moguće zahvaljujući košarci. Nisam znao da će me ljubav prema ovoj igri odvesti na mesta koja neki ljudi ne mogu ni da zamisle.

Zbog toga je veoma teško sedeti ovde i pisati da se zvanično povlačim iz košarke. Iako više neću igrati, uvek me možete zateći ispred TV kako gledam mečeve.

HVALA TI, KOŠARKO. Nemam pojma gde bih bio bez tebe. Nadam se da ćete i dalje moći da gledate moje putovanje, jer ono se definitivno nije još završilo“, napisao je Buker na Tviteru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar