Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Jedan od najboljih košarkaša današnjice i NBA lige Kavaj Lenard nije trebalo to da postane, bar prema ranijim procenama "stručnjaka".

Dvostruki šampion je u ligu stigao tiho, sa 15. pozicije ga je izabrala Indijana, ali i odmah razmenila za tadašnjeg plejmejkera San Antonija – Džordža Hila.

PROČITAJTE JOŠ

Uoči drafta 2011. godine, skauti su procenili da Lenard ima snažnu radnu etiku, kao i da je fizički dominantan, ali…

Kao velika zamerka navedena je njegova „nemogućnost da doprinese dovoljno u napadu“.

„On nema nijedan ofanzivni aspekt koji mu dozvoljava da konstantno postiže poene. On će sigurno biti igrač na perimetru, a nedostaje mu veština neophodna za igranje na krilu“, navedeno je na sajtu NBA drafta gde se objavljuju analize potencijalnih NBA igrača.

Šta dalje kažu „stručnjaci“…

„On ne može da napadne iz driblinga, ima neubedljvu kontrolu lopte, skok-šut je nekonstantan, mehanika šuta je loša. Uzima šuteve van balansa, ali ima loš procenat. Nije pouzdan na obruču, teško pogađa pod pritiskom. Nije disciplinovan u odbrani, često ostavlja igrače da postignu lake poene“, stoji u „analizi“.

Izlišno je govoriti šta je Lenard postao u kasnijim godinama, koliko je svoj talenat izbrusio u radionici Grega Popoviča.

A o tome da ne pogađa skok šuteve i da je procenat šuta van balansa loš svedoči momenat iz prošle sezone koji je bio ključan za juriš Toronta ka tituli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar