Foto: ABA liga

"Zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje smo napravili u prvih 12 kola, obezbedili smo lepu priliku da u naredna dva meča sa jednim od najboljih timova u ABA ligi odigramo rasterećeno i sa velikom željom da se široj košarkaškoj javnosti predstavimo u što boljem svetlu", rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović pred duel sa Crvenom zvezdom.

FMP u 13. kolu ABA lige, u nedelju od 12 sati, dočekuje Zvezdu u hali u Železniku.

„Crvena zvezda, pored toga što je prvak ABA lige i učesnik Evrolige, mislim da trenutno igra najbolju košarku. Ne samo u ABA ligi, već i u Evroligi iz nedelje u nedelju pokazuje da bez ikakvih problema može da pobeđuje najbolje evropske timove i da se nosi sa njima na najbolji mogući način. Njih predvodi jedan od najuspešnijih trenera na ovim prostorima i nema mnogo stvari u kojima su loši, pogotovo defanzivno“, rekao je Stefanović za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

FMP ovaj duel dočekuje sa učinkom od 10-2 i bez poraza na domaćem terenu, dok je Zvezda trenutni lider regiona sa 11 trijumfa i samo jednim porazom.

„Mi ćemo se potruditi da odigramo našu najbolju moguću utakmicu, bez pritiska i da probamo da vidimo gde smo u odnosu na jedan tako kvalitetan tim. Voleo bih da pozovem publiku da dođe u što većem broju na utakmicu u nedelju, s obzirom na to da će utakmica imati i humanitaran karakter i da će celokupan prihod od karata ići za lečenje devojčica Lane i Lenke. Neka bude puna hala, da uživamo svi u dobroj atmosferi i nadam se dobroj utakmici“, istakao je trener FMP-a.

Prvotimac Aleksa Stepanović ističe da da ih očekuje najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone, protiv Crvene zvezde koja je favorit za osvajanje ABA lige.

„Podigli su formu u poslednje vreme i igraju veoma čvrsto na oba kraja terena. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč i želimo da nastavimo sa dobrim partijama na domaćem terenu. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i aktivno se uključi u akciju pomoći za devojčice Lanu i Lenku. Uzdamo se u punu dvoranu i da će biti što više prodatih karata, jer će prihod od njih otići u prave ruke“, istakao je krilni centar „pantera“.

BONUS VIDEO Radonjić pokazao emocije kao nikad, Zvezda – Bajern 81:78

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare