Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković neće igrati na ATP kupu od 1. do 9. januara.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo takmičenje se igra u Sidneju, a prethodnih nedelja se spekulisalo da se najbolji teniser sveta prijavio samo kako bi osigurao našoj reprezentaciji da dobije kartu za turnir.

Srbija će u Sidnej putovati i bez selektora Viktora Troickog. U Srbiji će igrati Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević. Selektor Srbija po propozicijama takmičenja postaje najbolje rangirani igrač, kako neće biti Novaka, tu obavezu će sada preuzeti Lajović, koji zauzima 33. mesto na ATP listi.

Ovu informaciju preneo je „Blicsport„.

Podsetimo, u grupi će Srbija odmeriti snage sa Norveškom, Čileom i Španijom (1, 3. i 5. januar).

Još uvek nije poznato da li će Novak kasnije učestvovati na Australijan openu koji se od 17. do 30. januara igra u Melburnu. Danima se spekuliše da li se Đoković vakcinisao ili se prijavio za medicinsko izuzeće, a iz Australije kao da jedva čekaju da ga javno kritikuju.

Đoković je do sada devet puta osvajao trofej u Melburnu, a nikada nije poražen posle četvrtfinala (18-0). Novak bi mogao u Melburnu da postane i igrač sa najviše grend slem titula, trenutno je sa 20 pehara izjednačen sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

BONUS VIDEO Ivan Ivanović o protestima i Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare