AP Photo/Gareth Patterson

Trener košarkaša Dalasa Džejson Kid izjavio je da Maveriksi, dolaskom Kajrija Irvinga, mogu da se bore za titulu u NBA ligi, prenosi "BBC".

Bruklin je prethodno potvrdio dogovor sa Dalasom po kome će Irving i Markif Moris preći u redove Netse u zamenu za Dorijana Fini-Smita, Spensera Dinvidija i nekoliko izbora prve i druge runde na draftu 2027. i 2029. godine.

„Smatramo da će nas Irvingov talenat i njegove sposobnosti učiniti boljim. Njegov dolazak pomoći će nam da dođemo u poziciju da osvojimo titulu. On je pobeđivao kada je igrao za druge timove“, rekao je Kid.

PROČITAJTE JOŠ:

Irving je početkom prošle nedelje zatražio trejd, jer nije uspeo da se dogovori sa čelnicima Bruklina o nastavku saradnje.

„Lako je gledati na sve priče negativno, ali hajde da pogledamo pozitivno od onoga što je uradio na terenu i van njega. Mi pristupamo na taj način. On se bavi košarkom. Želi da pobeđuje i želi da ga treniraju, ovo je velika prilika za mene da imam nekog takvog da pomogne“, rekao je Kid i dodao da uparivanje Irvinga i Luke Dončića može da napravi razliku u ekipi Dalasa.

Irving je 2016. godine osvojio titulu sa Klivlendom i osmostruki je učesnik Ol-star meča. On je u poslednje tri i po godine u Bruklinu imao problema sa povredama, suspenzijom i neigranjem zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa.

BONUS VIDEO Luka Dončić i Dalas prošli u finale zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar